Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.07.2011, 23:27:21
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Invierea este re-unirea sufletului nemuritor, spiritual, cu trupul material, nu este re-creerea celor disparuti, inclusiv a celor rai, cum predica adventistii, hulind pe Dumnezeu ca pe un creator al raului.
Dacă învierea ar fi o asemenea ciudată și inutilă "re-unire" ce sens ar mai avea? Ce rost ar mai avea învierea unei ființe care e nemuritoare și care oricum din momentul morții e "la Domnul" cu gândire, simțire și chiar atribute trupești?
Adventiștii nu predică "re-creerea" celor răi, ci învierea lor, așa cum o susține Scriptura.
Reply With Quote
Vechi 16.07.2011, 23:46:02
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Adventiștii nu predică "re-creerea" celor răi, ci învierea lor, așa cum o susține Scriptura.
În cazul ăsta, cum înțelegeți voi moartea? Socotiți că nu e despărțiea sufletulului de trup. Prin urmare, sufletul moare împreună cu trupul. Trupul știm că intră în descompunere după moarte. Cu sufletul ce se întâmplă? Se descompune și el? Dispare? Sau socotiți sufletul ca fiind doar o suflare de viață, lipsită de personalitate, iar învierea constă în faptul că Dumnezeu suflă din nou viață în trupurile descompuse?
Reply With Quote
Vechi 17.07.2011, 00:01:46
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Dacă învierea ar fi o asemenea ciudată și inutilă "re-unire" ce sens ar mai avea? Ce rost ar mai avea învierea unei ființe care e nemuritoare și care oricum din momentul morții e "la Domnul" cu gândire, simțire și chiar atribute trupești?
Restaurearea creatiei asa cum a fost conceputa initial, cu omul ca fiinta cu o dubla natura: spirituala, asemeni ingerilor(sufletul) si materiala (trupul).

Citat:
Pai ia sa vedem semnificatia:

1. Inviere in sens ortodox = a inzestra cu trup o entitate

2. Inviere in sens adventist = a crea acea entitate (pentru ca ea nu mai exista)

Intreaba un copil de adventist pe taicasu':
"Tata, dar daca oamenii care au murit nu mai exista, de unde ii ia Dumnezeu la Judecata?"
"Pai nu-i ia de nicaieri, ii face din nou cum au fost"
"Asta inseamna ca Dumnezeu va face si oameni rai?".
"Nu, doamne fereste, ii va invia doar!".

Serios acum, cum va poate cineva crede cand aveti pretentia ca ganditi?
Reply With Quote
Vechi 17.07.2011, 00:10:52
Miha-anca
Guest

Implicit Nemurirea sufletului

Luca 16:

20. Iar un sărac, anume Lazăr, zăcea înaintea porții lui, plin de bube,
21. Poftind să se sature din cele ce cădeau de la masa bogatului; dar și câinii venind, lingeau bubele lui.
22. Și a murit săracul și a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit și bogatul și a fost înmormântat.
23. Și în iad, ridicându-și ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam și pe Lazăr în sânul lui.
24. Și el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ți milă de mine și trimite pe Lazăr să-și ude vârful degetului în apă și să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie.
25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ți aminte că ai primit cele bune ale tale în viața ta, și Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuiești.
26. Și peste toate acestea, între noi și voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi.
27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiți în casa tatălui meu,
28. Căci am cinci frați, să le spună lor acestea, ca să nu vină și ei în acest loc de chin.
29. Și i-a zis Avraam: Au pe Moise și pe prooroci; să asculte de ei.
30. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morți se va duce la ei, se vor pocăi.
31. Și i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți.
Reply With Quote
Vechi 17.07.2011, 00:25:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Bun, bun, o sa vina acu' dl. aventist cu o interpretare, sa ne mai dea un exemplu de deviere grava a logicii elementare si a bunului simt.
Reply With Quote
Vechi 17.07.2011, 18:33:08
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de asculta-ma Vezi mesajul
Salut , ma numesc Bogdan si sunt nou pe site , mai exact acesta este primul meu thread:) .

As vrea sa va intreb ceva:) , (din cauza faptului ca nu prea gasesc pe cine sa intreb...m-am gandit sa intreb pe un site/forum de profil) .

V-as ruga sa imi spuneti ce intelegeti voi prin ... ''Dumnezeu ne-a facut dupa chipul si asemanarea lui''..nu e transcrierea motamo..dar in proportie de 95% e corecta zic eu.

Vreau sa VA GANDITI , si apoi sa imi raspunde-ti...dupa cateva posturi o sa va spun parerea mea:).
Bine ai venit
Si eu sunt noua, si am aflat si eu de curand ce inseamna asta (cand am inceput sa merg mai des pe la biserica). Iata ce am inteles eu de la parintele nostru:
- "chipul" = acele 3 insusiri ale omului pe care le are si Dumnezeu : ratiunea, liberul arbitru si sentimentele ( pe care in mai mica masura le au si celelalte vietuitoare, dar la nivel "instinctual"- dezvoltam asta alta data, daca vreti)
- "asemanarea" - este insa un deziderat si consta in masura in care omul alege sa faca voia Domnului (sa respecte "poruncile" care i s-au dat in decursul timpului), deci este un aspect pe care nu toti oamenii il acopera (de aceea in Vechiul Testament se vorbeste la un moment dat de "fii lui Dumnezeu" si "fii oamenilor"- undeva inainte de potop, si se pare ca se refera la oamenii care asculta de Dumnezeu si la oamenii care nu asculta de Dumnezeu)
Deci, dupa cum vezi, e vorba de o metafora. Nici "chipul" nu se refera la aspectul fizic nici "asemanarea".
Sper sa fi fost e folos.
Reply With Quote
Vechi 18.07.2011, 08:11:01
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
În cazul ăsta, cum înțelegeți voi moartea? Socotiți că nu e despărțiea sufletulului de trup. Prin urmare, sufletul moare împreună cu trupul. Trupul știm că intră în descompunere după moarte. Cu sufletul ce se întâmplă? Se descompune și el? Dispare? Sau socotiți sufletul ca fiind doar o suflare de viață, lipsită de personalitate, iar învierea constă în faptul că Dumnezeu suflă din nou viață în trupurile descompuse?
Noi înțelegem -conform Sfintelor Scripturi- că la moarte se petrece procesul invers al creării omului. Dacă la creare Dumnezeu a suflat suflare de viață în trupul de lut omul devenind astfel un suflet viu; când omul moare, Dumnezeu îi ia suflarea de viață și astfel omul încetează să mai fie o ființă vie. Întrebarea "dar unde merge sufletul?" e fără sens în acest caz. E ca și când ai întreba pe tâmplar "dar unde s-a dus lada?" după ce acesta a scos cuiele și a așezat lațurile deoparte.
Încurcătura provine din confundarea termenilor de antropologie biblică: suflet, duh, spirit, suflare de viață. Biblia este suficient de clară:
trup + suflare de viață = suflet viu (Geneza 2,7)
Reply With Quote
Vechi 18.07.2011, 13:59:11
asculta-ma asculta-ma is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.07.2011
Implicit

cine de aici a vazut filmul ''the secret''...si cine de aici crede in ce spun baietii aia de acolo?:)
Reply With Quote
Vechi 19.07.2011, 14:18:52
Junior Member

Implicit

''Deci, dupa cum vezi, e vorba de o metafora''

Sa inteleg ca in biblie sunt metafore si nu adevararuri?:|...
Reply With Quote
Vechi 19.07.2011, 14:27:25
Junior Member

Implicit

ok..deviez un pic d la subiect , dupa cum toti stiti , 99,89% din populatia lumii isi foloseste doar 6% din capacitatea creierului , 8-9% profesorii de matematica si alte stiinte exacte si filozofii , einstein a reusit performanta de a-si folosi 25% din capacitatea creierului , iar el stia tot ce se poate sti despre univers:) (din cate stiu diferenta d la un procent la altul este de 5 ori mai mare decat anteriorul . BUN , probabil o sa va radeti cand o sa va spun ca...exista o regiune in nordul chinei , unde sunt niste omuleti care isi folosesc 40-50% din capacitatea creierului si au in jur de 800 ani . (arata ca la 50-60) . misto nu?:> , cica ar fi un soi de samani sau cva d genu , dar whtvr e greu greu greu de explicat ce fac baietii aia acolo.

Bun , acum as vrea sa va intreb...Cine credeti voi ca sunt persoane care isi folosesc si si-au folosit 100% din capacitatea creierului?:)
Reply With Quote
Răspunde