![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Acatistul Sfintei Iuliana din Lazarevo
Atat in viata de familie cat si in viata calugareasca diavolul ne poate razboi prin ganduri. Nu intamplator, Sfantul Nicodim Aghioritul a scris cartea Razboiul gandurilor. Orice gand care apare cu insistenta si aduce deznadejde trebuie alungat, caci este de la satana. Ce frumoase sunt cuvintele acestea: ,,Nadejdea-mi este Tatal, scaparea-mi este Fiul, acoperamantul -Duhul Sfant. Treime Sfanta, slava Tie!" |
|
||||
|
||||
![]()
Of... ma intristez cand aud asa ceva.
Atunci cand ne casatorim, mergem la biserica, tinem post, spunem rugaciuni etc, nu le facem pentru a ne fi noua bine, ci pentru a ii da slava lui Dumnezeu, pentru a respecta poruncile Lui... Mai stiu eu pe unul care zice: "Mie imi merge bine si fara sa merg la biserica, iar voua va merge rau si daca mergeti, atunci ce folos?!" Nu, lucrurile nu merg asa! Dumnezeu nu e duhul acela din lampa lui Aladin, care, chemat fiind, indeplineste orice dorinta, El nu e sclavul si slujitorul nsotru, ci noi suntem robii si fiii Lui. Ar fi bine cu siguranta sa va apropiati mai mult de Dumnezeu, sa va faceti un duhovnic, sa va spovediti spunand tot ce ne-ati scris noua, si sa nu va luati nadejdea. Gandurile dvs influenteaza foarte mult starea de spirit a fatului. Poate e si o depresie post-natala, si trebuie sa va incojurati de prieteni, sa ii spuneti sotului cat de mult il iubiti, sa va luati o hainuta noua de la magazin si sa iesiti undeva in oras... Trebuie sa aveti grija atat de suflet, cat si de trup, pentru ca acum sunteti doi.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Binenteles ca lucrurile nu sunt atat de simple dar un lucru e sigur, cand omul se departeaza de ocrotirea lui Dumnezeu, apar problemele. Iar departarea apare in urma pacatului, si oricat de greu ne-ar fi sa credem uneori, nu e vorba atat de cine stie ce pacate mari, ci de multe alte pacate marunte, inclusiv faptul ca de multe ori nu ajungem la Sf. Liturghie, gasind diverse scuze sau daca mergem stam f. putin, lasam sa treaca anii fara spovedanie si pacatele in loc sa se spele se aduna, nu este rugaciune in familie, etc. Tu cum stai din punctul asta de vedere? Aveti duhovnic? Mergeti in fiecare saptamana la Sf. Liturghie? Faceti macar rugaicunile de dimineata, seara si la masa? Astea sunt lucrurile cu care trebuie sa incepi si ai sa vezi ca nu va trece mult timp si te vei simti mai linistita si impacata iar problemele incet..incet se vor rezolva. Bine ca este intelegere in familie, aveti un acoperis deasupra capului, intr-un fel sau altul problemele materiale se vor rezolva, dar sufletul este cel mai important. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Necazurile sunt de multe feluri pe lumea asta. Cand iti vin in minte ganduri negre incearca sa le faci in ciuda si sa te gandesti la altceva care sa-ti dea o stare de bine. Daca te lasi prada gandurilor negre te vor stapani si-ti vei pierde ratiunea. Bucura-te si multumeste lui Dumnezeu ca sunteti sanatosi toti ca cele materiale se vor rezolva pana la urma. Daca disperi ce rezolvi! Nimic! Vei avea si in casa o atmosfera tensionata si va simti si copilul tau tensiunea care te macina pe tine. Bucura-te si multumeste Maicii Domnului ca ai fost binecuvantata din nou.... Eu regret si acum ca nu am facut decat un copil. Maica Domnului sa-l aiba sub Acoperamantul ei. Nu prea sunt adepta tratamentelor medicale pentru depresie. Iti spun din experienta.... Iti vor prescrie niste antianxiolitice sau ceva calmante plus sedinte la psiholog. Rezultat: zero Roaga-te si pune-ti nadejdea in Dumnezeu! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
V-ati casatorit avand un copil ,se cuvenea sa va spovediti inainte de cununia religioasa. Ati facut-o ? Numai aducandu-l pe Dumnezeu in viata noastra ne putem bucura de binecuvantarile Lui si scapa de ghinion. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
subiect de GANDIRE | moro.d | Despre Biserica Ortodoxa in general | 62 | 04.06.2009 11:29:10 |
O provocare la gandire... | Alexandr_Bazil | Generalitati | 149 | 23.05.2007 13:45:58 |
|