![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Eu cred ca stiinta a trecut cu mult de punctul in care ne poate sluji, caci de asta a fost creata, nu pentru curiozitate sau din virtutea existentei in sine, asa cum poate cred unii sau altii. Ne-am axat pe puncte imposibile de atins caci denatureaza natura omeneasca, totul de la longevitate pana la imbunatatirea omului si "cucerirea spatiului". E un paradox interesant, intreaga omenire sufera pe pamant dar noi vrem intreg cerul. Singurul lucru pe care stiinta il face acum, pentru mine, e distractie.
Cu adevarat, stiinta inimii si mintii e filozofia, iar filozofia adevarata, asa cum a spus si Sfantul Vasile cel Mare, e gandirea la moarte. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ca o fi, ca n-o fi distractie, totusi stiinta face ceva. Acum. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Faptul ca stiinta face ceva acum e adevarat dar o viziune cam simplista poate, dar fiind ca ce face pana la urma nu ajuta cu nimic, chiar de multe ori merge impotriva noastra. |
|
|
||||
|
||||
|
Mai exact impotriva cui merge stiinta? Sau nu cumva ceea ce stiinta a descoperit e folosit in scopuri nu tocmai 'ortodoxe'?
Last edited by razvan_andrei; 12.07.2011 at 00:39:38. |
|
|
|||
|
|||
|
Impotriva noastra, a oamenilor. Stiinta nu a facut nimic benific pentru mine, ca individ si nici pentru noi, ca rasa.
Dezvoltarea mecanismelor stiintifice a ajuns sa fie subjugata materialismului si consumerismului, de aici si distrugerea pamantului si atatea boli, atatea razboaie si metode de a omora in masa. Ce numim noi acum "stiinta" e o pervertire a nobilului indemn la a cunoaste. Orice cunoaste omul vid de Dumnezeu ajunge la asta, monstrozitatea modernitatii si tot ce a adus ea. Crestinismul adevarat, Ortodoxia niciodata nu a fost impotriva stiintei caci ea a fost mereu suportul material pentru teologia sufletului, aflarea Domnului in toate, o doxologie in minte ce vine din inima catre toate ce a creat El. Ce numim noi acum "stiinta" e, in parerea mea, un spectacol grotesc in care oamenii se intrec in a se afirma, in a fi ei insasi dumnezei. Oricat de mult ati vrea, toti cei ce sunt intelepti numai din lumea aceasta sunt cu adevarat nebuni, lumea trece, totul se duce. Nihil sine Deus. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
S-a reciclat, a creat solutii la problemele care le-a creat. Medicamente care produc alte boli si probleme, transport care in primul rand polueaza.
Spui ca omul rau se foloseste de stiinta, nu e adevarat. Omul intreaba stiinta, poti face ceva cu care pot omora mai repede? Stiinta spune da. Omul poate folosti o lopata pentru a sapa si a da in cat, dar cred ca mai degraba va folosi de o lopata care scoate foc si are o latura de topor pentru a da in cap. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Casatoria perfecta | Ekaterina | Morala Crestina | 42 | 29.04.2017 14:49:11 |
| Intre teologie si cultura populara | ioanna | Teologie si Stiinta | 16 | 16.10.2012 11:40:32 |
| Visul, intre transcendenta si stiinta ! | guardian knight | Teologie si Stiinta | 17 | 06.12.2011 12:53:41 |
| Lamuriri despre teologie si stiinta | VladCat | Teologie si Stiinta | 12 | 11.04.2011 01:24:14 |
| Teologie-Stiinta=ARMONIE!!! | Justinian | Teologie si Stiinta | 199 | 27.04.2010 13:18:08 |
|
|