Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.07.2011, 00:47:26
Asive_rationalul Asive_rationalul is offline
Member

Data înregistrării: 07.07.2011
Implicit

Nu am timp acum, dar o data si o data o sa iau la mana articolele acela si o sa fac o lista cu toate inexactitatile, exagerarile grosolane, suprasimplificarile si fenomenele fizice inteles prost. Uite un exemplu :
Citat:
Cartea Proverbelor vorbește "despre cea dintâi fărâmă din pulberea lumii", sau, după alte traduceri, "de cel dintâi atom din pulberea lumii" (Proverbele 8:26).
Evident ca autorul acestui articol nu are niciun pic de cunostinte de fizica si de teoriile si descoperirile recente.
Nu exista "cea dintai farama", pentru ca , conform teorii stringurilor, nu exista farame (particule) ci doar corzi(sau stringuri) ce vibreaza (foarte poetic, stiu), a se citi Universul elegant de Brian Greene pentru mai multe detalii si o analiza mai profunda pe tema teoriei stringurilor, super stringuri, univers multidimensional, dimensiuni microscopice, etc.
Altii zic ca de fapt, nu exista o particula fundamentala ci o spuma cuantica in care particule virtuale apar si dispar constant, aceasta spuma fiind panza spatiotimpului, un loc in care E=mc^2 e folosit de mai multe ori decat intr-un magazin de suveniruri de la casa memoriala a lui Einstein.
Chiar daca ar fi sa lasam la o parte aceste teorii, tot avem quarcii, care sunt de 6 tipuri, sau arome : sus u, jos d, farmec c, straniu s, top t și bază: b, deci nu O particula dintai.
Oricum, ideea de "cea dintai farama din pulberea lumii" nu este introdusa de biblie. Leucip,un filozof grec, a teoretizat ca materia nu se divide la nesfarsit si ca exista ceva mic si indivizibil (atomos), doar ca nici el nu a fost primul. Fiecare civilizatie a avut cel putin cate un filozof care a teoretizat chestia asta.
Vechi 09.07.2011, 00:57:44
Member

Implicit

In legatura cu elicoptere, tancuri, etc.
Acestea sunt niste metafore, care asemenea poeziilor lui Eminescu, de obicei sunt interpretate prost.
Asa cum putem gasi "previziuni" in biblie, asa putem gasi si in alte religii. Am dat exemplul cu Fenrir care, la sfarsitul veacurilor il va ucide pe Odin.
De aici putem sa deducem ca aaaaa de fapt, ei au prezis atentatele de la 11 septembrie, deoarece lupul fenrir(ucenicii), lup negru(rai), copilul lui Loki, zeu al haosului (osama bin laden)
l-au omorat pe odin(simbolul puterii, in acest caz economice a SUA).
Asta nu inseamna ca e adevarat
Vechi 09.07.2011, 01:10:25
tara tara vrem ostas tara tara vrem ostas is offline
Banned

Data înregistrării: 01.07.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Asive_rationalul Vezi mesajul
In legatura cu elicoptere, tancuri, etc.
Acestea sunt niste metafore, care asemenea poeziilor lui Eminescu, de obicei sunt interpretate prost.
Asa cum putem gasi "previziuni" in biblie, asa putem gasi si in alte religii. Am dat exemplul cu Fenrir care, la sfarsitul veacurilor il va ucide pe Odin.
De aici putem sa deducem ca aaaaa de fapt, ei au prezis atentatele de la 11 septembrie, deoarece lupul fenrir(ucenicii), lup negru(rai), copilul lui Loki, zeu al haosului (osama bin laden)
l-au omorat pe odin(simbolul puterii, in acest caz economice a SUA).
Asta nu inseamna ca e adevarat
nu sunt metafore sunt descrierile unui pescar ale unor masinarii din viitor..
Reply With Quote
Vechi 09.07.2011, 01:18:18
dapetcu21 dapetcu21 is offline
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tara tara vrem ostas Vezi mesajul
nu sunt metafore sunt descrierile unui pescar ale unor masinarii din viitor..
Din nou, si din nou, te intrebam... De ce? Noi ti-am aratat alternativa cu metaforele si Sorin (si eu) chiar a argumentat-o bine, te rugam sa argumentezi la fel de bine varianta ta cu avioanele...

Si de ce masa eu nu mai primesc mail notifications? Pe ce tineti serverul asta?
Citat:
Domain Name: crestinortodox.ro
Registrar: ICI - ROTLD
Whois Server: http://pwhois.rotld.ro/static
Referral URL: http://www.rotld.ro

Name Server: ns2.activesoft.ro
Name Server: ns1.activesoft.ro

Domain Status: OK
ROTLD?... a top domain... lol

Last edited by dapetcu21; 09.07.2011 at 01:22:10.
Reply With Quote
Vechi 09.07.2011, 01:31:31
Member

Implicit

Si ce am zis eu tot descrieri sunt, doar ca ale unui tip de doi pe doi care manca copii cruzi la micul dejun si credea ca daca murea pe campul de lupta o sa vina ingeri(valkyrie) sa il duca in vallhalla
Răspunde