![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Scopul pentru care am scris aceste lucruri era pentru a-i arata lui Mihai36 ca numai Singele si Trupul Domnului le-a dat sfintilor puterea de a face toate acele lucruri in Numele Lui, de a-L urma pe Domnul cu toata fiinta si toata suflarea lor, orinde i-ar fi trimis Domnul, fara nici o vointa proprie (nu doar in vacanta, nu doar conjunctural, ci toata viata lor). Pentru mine este o strinsa legatura intre bisericile care recunosc Trupul si SIngele Domnului si roadele pe care le aduc aceste biserici. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru mine aria de manifestare si de binecuvintare a duhului Sfint nu se limiteaza la euharistie caci in definitiv singele si adevaratul trup al lui Iisus este format din desavirsirea calitatilor si din puterea duhului sfint.
Doar in aceasta masura El este in noi si noi in El ca si in toti care manifesta astfel pe Dumnezeu indiferent de credinta lor la un anume moment de timp. In rest cred ca este mai intelept sa nu tragem concluzii atita vreme cit nu avem toate datele certe (nici despre altii si nici despre propria religie) in urma unei cercetari sau descoperiri personalizate. In momentul Judecatii nu vom fi judecati dupa ce a facut bine sau rau biserica sau membrii ei ci doar in functie de cita desavirsire am acumulat individual in caracterul nostru, desavirsire fara de care -cu nici un chip- nu putem intra in rindurile ingerilor. Daca Duhul Sfint va face "toate lucrurile noi" inseamna ca si in privinta bisericilor lucrurile vor fi schimbate din temelii spre beneficiul spiritualitatii generale. |
|
|||
|
|||
![]()
http://www.crestinortodox.ro/diverse...ara-69194.html
http://apologeticum.wordpress.com/20...oxe-a-serbiei/ http://www.scritube.com/istorie/Schi...n225224512.php Dupa Cerularie, schisme, schisme, schisme... Surori si frati in Cristos, sunt convins ca stim toti sensul cuvantului "diabolos". Daca stim, ce facem cu aceasta cunoastere? In BC, notiunea de schisma este de-a dreptul rizibila. Da, parca exista un...antipapa, sau ceva de genul asta...e asa de "important", ca nu gasesc (dar nici ca ma intereseaza) cum il cheama pe bune sau mai multe date despre acest ilustru anonim... Insa ce am linkuit mai sus, si muuulte altele de felul acesta sunt cam reale. Si, vorba Apostolului, "nu s-au petrecut intr-un colt". Este? |
|
|||
|
|||
![]()
Nu e nici o schisma.
Singura din cele 3 linkuri care e reala e cea bulgara. Restul sunt doar supozitii, ca ar fi pericol etc. Iar cat priveste schisma bulgara, sinodul panortodox din 1998 la care a fost prezent si patriarhul ecumenic a hotarat ca biserica canonica e cea condusa de patriarhul Maxim. Lucrurile asadar sunt clare in sanul ortodoxiei. Nu stiu de ce incercati sa induceti lumea in eroare si sa faceti din tantar armasar. |
|
|||
|
|||
![]()
Asa pot sa zic si eu, ca de cand biserica Romei s-a rupt de comuniunea universala numai schisme si erezii au aparut din ea: protestantii, neoprotestantii, vechii catolici, anglicanii si altele. Ca au fost perioade cand au existat schisme in sanul chiar al bisericii apusene cu 2-3
papi deodata, astfel ca nimeni nu mai stia unde e papa. Era un fel de: uite papa nu e papa. O adevarata harababura. Asa ca mai uitati-va si in ograda proprie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
E adevărat, să presupunem că ar exista: nu ar avea unde să se ducă.
|
|||
|
|||
![]()
Nu, nu a luat sfarsit, pentru ca erezia, ca si pacatul, are si ea efect de domino.
Odata ce apusul a cazut in erezie, erezia a luat proportii. Au urmat protestantii. Apoi din protestanti a mers mai departe la neoprotestanti si tot asa. A fost o reactie in lant. Si persista si astazi. |
|
|||
|
|||
![]()
Ce te bucuri tu ..ca un copil care se uita la jocul echipei nationale si striga "Hai Steaua- Uua Dinamo"
In conditiile in care fiecare din cele doua echipe au oameni in nationala dar si alti oameni care stau schismuiti pe banca de rezerve si care protesteaza protestantistic. Eu nu ma identific cu nici unii , nici cu steaua nici cu dinamo eu tin cu echipa nationala a celor 11 apostoli plus antrenorul rastignit , daca in nationala isi baga careva coada nu am de ce ma bucura si nici de ce sa tin partea cuiva dintre cei astfel despartiti. Iar in ceea ce priveste pe cei care doresc uniatia si pe cei care se opun consider ca fiecare dintre ei are partea lui de dreptate -din punctul lui Dumnezeu de vedere insa. De ce ? Pentru diferenta dintre ceea ce vor ei sa realizeze prin reunire si ceea ce era odata adica conducerea biseriicii era in mina celor care aveau cel mai mult har si daruri pe cind acum cei mai sfinti nu se afla prin sinoade si nici in rindul teologilor facuti la norma ci ascunsi prin manastiri. Si al doilea aspect este ca din aceasta cauza aceste sinoade pe jumatate mirene (ca nu stiu care dintre ei au daruri sfinte ,harisme deosebite, revelatii si inaintevedere ca sa aiba pretentia ca le stiu ei deja pe toate) nu sint capabile -cu unele exceptii -sa se ridice la inaltimea purtarii celor mai grele adevaruri cuprinse in revelatii primite de la calugari sporiti- din acest motiv tainuite si respinse. Ei nici macar definitia darului deosebirii duhurilor si al adevarului nu il stiu in mod corect sau daca il stiu unii dintre ei o tin pentru ei fiindca dogma destinata gloatei nu o cuprinde pe cea reala. Culmea este ca detinerea acestui dar este obligatorie pe timpul intrunirilor sinodale conform vechiului canon -pastrat intact din acest punct de vedere inca in ortodoxie. Din cite se pare realitatea este ca precedentul nerespectarii acestui canon a fost savirsit la conciliul de la Niceea. (Dupa care a urmat o oarecare alternanta insa insuficienta.) Atunci cind in lipsa darului Iisus a fost nevoit sa le dea un raspuns prin intermediul venirii in vis, raspuns pe care tot nu au reuisit sa il respecte. Caci daca mai asteptau inca doua saptamini nu ar mai fi fost nevoiti sa se faca frate cu Constantin ca sa treaca puntea facind derogari de la dogme si chiar de la unele versete, facind o biblie in care au pastrat prea putine Evanghelii si revelatii din intregul volum avut la dispozitie . Biblie in urma careia prea multe au ramas apocrife (declarate eretice la acea vreme) iar unele au fost la fel arse dar din cauza putinelor exemplare au fost pentru totdeauna pierdute. Restul exista dar ne sint tainuite -asa incit chiar si Dumnezeu se opune unei astfel de unitati a jumatatilor de adevar revelat. Cele mai integral pastrate astfel de revelatii tainuite se afla in posesia Vaticanului -dupa cum spunea si Fecioara ca acest adevar ar trebui proclamat cu curaj pentru obtinerea unitatii si a pacii religioase in intreaga lume - insa vedem..dupa cita sinceritate si curaj e atita pace si unitate religioasa se obtine. Asa incit se pare ca daca aceasta este este biserica care nu va fi cucerita de Portile iadului (ceea ce ma indoiesc-ea este demult pe jumatate cucerita prin dogma din interior) atunci ar trebui o interventie prin forte speciale divine ca sa o scoata din ghearele orbirii si sa o puna pe linia de plutire chiar si impotriva vointei marilor dregatori. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Miha-anca; 05.07.2011 at 23:38:57. |