Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.07.2011, 21:04:46
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AllegroNonTroppo Vezi mesajul
Nu inteleg de ce va certati atat pe sticla aia nenorocita de ulei. Autorul postului cred ca a vrut sa spuna altceva prin "in conditiile in care acestia din urma platesc 1 % din salariu pentru o sticla de ulei". Hint: inlocuiti "sticla de ulei" cu altceva ce credeti voi ca e necesar, poate prindeti ideea.
Probabil ca nici tu n-ai inteles care e ideea..unii oameni se pot multumi si cu putin si sa-si faca treaba intr-un mod care le face cinste, altii au ambitii materiale care o data neimplinite se transforma in frustrari si atunci isi bat joc de meseria lor si cei din jur.
Reply With Quote
Vechi 05.07.2011, 22:52:03
AllegroNonTroppo AllegroNonTroppo is offline
Member

Data înregistrării: 19.06.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Probabil ca nici tu n-ai inteles care e ideea..unii oameni se pot multumi si cu putin si sa-si faca treaba intr-un mod care le face cinste, altii au ambitii materiale care o data neimplinite se transforma in frustrari si atunci isi bat joc de meseria lor si cei din jur.
Era vorba de elemente de baza din alimentatie. Daca pentru tine (sau altcineva) uleiul nu face parte, inlocuieste-l cu altceva care sa intre in categoria asta. Nu cred ca a vrea sa mananci este o ambitie materiala.

Faptul ca exista oameni care-si fac treaba pe bani putini este foarte laudabil pentru ei. Pe de alta parte, ar fi aberant sa-i invoci vreodata cuiva motivul "trebuie sa fii performant indiferent de salariu". Nicaieri nu se face asa ceva.
Reply With Quote
Vechi 05.07.2011, 23:03:04
Sonia19 Sonia19 is offline
Member

Data înregistrării: 03.07.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Era vorba de elemente de baza din alimentatie. Daca pentru tine (sau altcineva) uleiul nu face parte, inlocuieste-l cu altceva care sa intre in categoria asta. Nu cred ca a vrea sa mananci este o ambitie materiala.

Faptul ca exista oameni care-si fac treaba pe bani putini este foarte laudabil pentru ei. Pe de alta parte, ar fi aberant sa-i invoci vreodata cuiva motivul "trebuie sa fii performant indiferent de salariu". Nicaieri nu se face asa ceva.
in orice societate, in orice domeniu, performanta este catalizata de remuneratie. Ca sunt profesori care nu numai ca isi fac meseria la un nivel ridicat, dar mai si fac ore suplimentare, neplatiti, este de necontestat, dar, din pacate, de cele mai multe ori "famelia-i mare, renumeratia mica, dupa buget" si profesorii (nu numai ei) se lasa coplesiti si uita sa fie profesionisti
Vechi 06.07.2011, 14:11:11
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sonia19 Vezi mesajul
in orice societate, in orice domeniu, performanta este catalizata de remuneratie. Ca sunt profesori care nu numai ca isi fac meseria la un nivel ridicat, dar mai si fac ore suplimentare, neplatiti, este de necontestat, dar, din pacate, de cele mai multe ori "famelia-i mare, renumeratia mica, dupa buget" si profesorii (nu numai ei) se lasa coplesiti si uita sa fie profesionisti
Aiurea, cum zicea cineva mai sus, sunt destui la noi care primesc gramada de bani si tot bataia aia de joc, daca nu atat fatza de meseria lor, fata de oamenii care ii au in subordine.

Adevarata performanta este catalizata de educatie si pasiune pentru ceea ce faci.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2011, 17:52:07
Member

Implicit

Citat:
Aiurea, cum zicea cineva mai sus, sunt destui la noi care primesc gramada de bani si tot bataia aia de joc, daca nu atat fatza de meseria lor, fata de oamenii care ii au in subordine.

Adevarata performanta este catalizata de educatie si pasiune pentru ceea ce faci.
eu vorbeam de profesori, nu de parlamentari, vamesi si directori de companii de stat care freaca hartii de pe un birou pe altul, dar au sofer si bucatar. Or, eu nu am vazut niciun profesor care primeste o gramada de bani DE LA STAT- ca salariu (nu vorbesc de meditatii, cu alea e alta poveste)
Vechi 06.07.2011, 18:06:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sonia19 Vezi mesajul
eu vorbeam de profesori, nu de parlamentari, vamesi si directori de companii de stat care freaca hartii de pe un birou pe altul, dar au sofer si bucatar. Or, eu nu am vazut niciun profesor care primeste o gramada de bani DE LA STAT- ca salariu (nu vorbesc de meditatii, cu alea e alta poveste)
Sunt in invatamantul "universitar".
In jur de 50 milioane sau chiar mult mai mult, depinde cum a stiut fiecare sa se invarta, in timp ce asistentii lor care fac 1/2 din treaba de la catedra sau mai bine, au in jur de 8mil.

Iar calitatea invatamantului nostru universitar de cativa ani bun incoace e invers proportionala cu salariile astea (nu ale asistentilor).
Reply With Quote
Vechi 06.07.2011, 18:23:07
Member

Implicit

Citat:
In jur de 50 milioane sau chiar mult mai mult, depinde cum a stiut fiecare sa se invarta, in timp ce asistentii lor care fac 1/2 din treaba de la catedra sau mai bine, au in jur de 8mil.

Iar calitatea invatamantului nostru universitar de cativa ani bun incoace e invers proportionala cu salariile astea (nu ale asistentilor).
asa e... povestea cu universitarii este putreda rau. unde mai pui tonele de bani pe care le fac din meditatii, pentru ca fac cu 30 de copii odata, cer de te usuca si nici nu predau nimic. iar reclama isi fac pentru ca se aude ca iti fac rost de subiecte inainte de admitere (ceea ce nu e aproape niciodata adevarat)
Vechi 06.07.2011, 19:58:14
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:

Domnule Alin, parintii mei sunt profi de chimie la o Universitate de stat, si NU au asistenti, lucreaza si in cercetare, si lucreaza, singuri, zi si noapte, scriu articole, si numai bogati nu sunt. Eu demult am terminat bio, dar, fiind dezamagit, in toate sensurile, si de stat si de mediul privat in domeniul respectiv, m-am apucat de servere, si in general de linux. {Si constat ca mi s-a intamplat ca in cazul unei casatorii din interes, in care ajung cei doi sa se indragosteasca unul de altul. Pe bune! In momentul asta, de exemplu, va scriu de pe un Ubuntu 10.04. Scuze pentru off-topic.}. Asa ca, cei ce se pot adapta, cat de cat, unor domenii complet diferite fatade pregatirea de baza se pot, inca, descurca. Partea proasta e ca romanii au practica (aproape cultul), sociopatologica as zice, "relatiilor/pilelor". Sincer, e sufocant! Am mai fost plecat prin afara, dar din motive personale, m-am intors. Dar nu-i bai, pot pleca din nou...
Reply With Quote
Vechi 06.07.2011, 14:04:00
richard_d's Avatar
richard_d richard_d is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

Exista si profesori bine platiti care isi fac meseria prost.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2011, 14:07:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu era vorba de mine, citeste cu atentie mesajul.

Citat:
Dar ce poti sa-i spui?
Bate-ti joc de meseria ta ca o sa-ti fie mai bine asa?

Daca nu-ti place salariul, cel mai bine iti cauti de munca in alta parte.

Daca nu gasesti un loc de munca renumerat dupa aspiratiile tale materiale (vrei casa, masina, concedii, etc.) care e solutia corecta?
Sa mai renunti la pretentii si cu mai putine frustrari sau sa te apuci sa-ti bati joc de meseria ta, sperand ca nu se prinde nimeni si nu patesti nimic?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Exceptional -Exemplu de demnitate nationala,Biserica Ortodoxa Greaca alaturi de popor tot-Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 4 19.11.2011 03:18:41
Cum face noua Irodiada dna Elena Udrea inselata de draci sminteala in popor mihailt Generalitati 12 29.04.2010 20:37:25
POPOR ALES, IUDEOMASONERIE SI IUDEOCOMUNISM adelin_antonescu Iudaismul 3 14.06.2007 20:17:40