Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.06.2011, 10:09:14
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Religia: Ortodox
Arrow Bacalaureat

Cand am plecat din tara eram diriginte a unei clase a X-a. Acum copiii dau bacalaureatul. Luni, dupa teza de de romana, am vorbit cu ei , erau incantati. Aseara erau toti dezumflati, avusesera teza la matematica in limba franceza (ei fiind la clasa bilingva): subiectele le erau complet necunoscute, in sensul ca nu parcursesera toata materia la scoala. Pe langa acest aspect, au intampinat dificultati si la celelalte subiecte, in intelegerea enunturilor in limba franceza. Profesoara cu care au facut nu stapaneste bine limba si a preferat sa lucreze cu ei doar in romana.

Copiii acestia sunt motivati, sunt inteligenti si tenace, stiu sigur ca nu este vina lor. Dar sufera. Sufera din cauza unui sistem in care nu competenta este criteriul de selectie, ci mita, nepotismul si simpatiile personale. Nu critic, ci doar fac o constatare.
Vechi 29.06.2011, 10:16:32
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Cand am plecat din tara eram diriginte a unei clase a X-a. Acum copiii dau bacalaureatul. Luni, dupa teza de de romana, am vorbit cu ei , erau incantati. Aseara erau toti dezumflati, avusesera teza la matematica in limba franceza (ei fiind la clasa bilingva): subiectele le erau complet necunoscute, in sensul ca nu parcursesera toata materia la scoala. Pe langa acest aspect, au intampinat dificultati si la celelalte subiecte, in intelegerea enunturilor in limba franceza. Profesoara cu care au facut nu stapaneste bine limba si a preferat sa lucreze cu ei doar in romana.

Copiii acestia sunt motivati, sunt inteligenti si tenace, stiu sigur ca nu este vina lor. Dar sufera. Sufera din cauza unui sistem in care nu competenta este criteriul de selectie, ci mita, nepotismul si simpatiile personale. Nu critic, ci doar fac o constatare.
Draga mea ,
Ce te opreste sa vii in tara sa predai acestor copii?
Ce spui tu nu poate fi generalizat.
Fata mea a terminat un liceu de arta cu profesori foarte buni la limbi straine.
Dar ce folos ca elevii nu se prea straduiau.
Vechi 29.06.2011, 10:33:13
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Draga mea ,
Ce te opreste sa vii in tara sa predai acestor copii?
Ce spui tu nu poate fi generalizat.
Fata mea a terminat un liceu de arta cu profesori foarte buni la limbi straine.
Nimeni nu ma opreste sa vin sa predau acestor copii, insa situatia nu e chiar asa de simpla pentru ca nu eu voi fi cea acceptata pe post, ci cel ce va plati mai mult. Aici e marea problema, iar , personal, nu am dat niciodata mita. Niciodata! Acum intelegi mai bine care este realitatea? Si pentru ca nu eram "cotizant", eram tinuta la distanta si chiar mai mult. Nici nu vreau sa-mi mai aduc aminte!
Vechi 29.06.2011, 11:09:59
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Nimeni nu ma opreste sa vin sa predau acestor copii, insa situatia nu e chiar asa de simpla pentru ca nu eu voi fi cea acceptata pe post, ci cel ce va plati mai mult. Aici e marea problema, iar , personal, nu am dat niciodata mita. Niciodata! Acum intelegi mai bine care este realitatea? Si pentru ca nu eram "cotizant", eram tinuta la distanta si chiar mai mult. Nici nu vreau sa-mi mai aduc aminte!
Nu stiu in ce zona a tarii ai fost ,dar cunosc in mare situatia profesorilor de limba straina ,din familie , la noi in zona.
Se da examen si daca se ia examenul se merge la post.
Examenul este scris si poate fi contestat.
Stiu absolventa de facultate fara tata ,extrem de modesta care ocupa post la tara ,linga oras ,unde preda limba franceza.
Am in bloc o tanara care a terminat la Brasov si acum preda undeva langa oras ,e adevarat.
Posturile in oras se iau cu note mai mari.
Verisoara mea ,fosta profesoara de franceza ,iesita la pensie a predat la un liceu industrial pensionara fiind.
Nu a avut cu cine lucra ,pur si simplu.
E usor sa spui ca depinde de profesor.
Profesorul e important cand si elevul vrea sa invete ,e o reciprocitate.
Vechi 29.06.2011, 10:41:12
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Elevii toti se straduiesc cand profesorul munceste serios. Cand isi face meseria ca un robotel, fara a se implica sufleteste in munca lui, sigur ca nu va castiga decat dezinteres din partea elevilor.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
canon, sfatuiti-ma, va rog... tibimarin Intrebari utilizatori 21 16.03.2012 23:13:02
Ce ma sfatuiti? Darkanian Generalitati 8 26.07.2010 21:31:06
sfatuiti-ne va rugam anamaria90 Generalitati 7 30.10.2008 14:10:40
vreau sa infintez manastire - vreau informatii co rusu Stiri, actualitati, anunturi 0 26.06.2008 13:04:07