Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.06.2011, 08:18:29
vintage
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai in pod sunt variatii f. mari de temperatura, normal ca se strica, sa-l tina in casa.
S-ar putea dormi in el, tine spatele drept :)

Acum spatele ca spatele dar sa vezi viata ce se indrepta cand dai nas in nas cu el de cateva ori pe zi :D

Ar putea fi cumparat taman din adolescentza, de atunci incep nazbatiile cele mari.
Stiti cum se zice, o imagine face cat 1000 cuvinte.. :))
Sa sti ca ai dreptate. Vazand sicriul NOSTRU realizam ca si NOI vom muri. Sa nu credem ca numai altora se intampla.
Reply With Quote
Vechi 25.06.2011, 07:51:49
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Si eu cred ca un mic ghid pentru omul care se afla in impasul de a-si inmormanta o persoana draga este util,mai ales ca in acele momente poti fi extrem de bulversat,sa nu ai alaturi pe cineva care sa te ajute,ma refer dintre rude sau prieteni.
Vechi 25.06.2011, 08:18:09
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr. Gheorghe Vezi mesajul
Doamne ajuta, frate! Doamne ajuta sa vedem bine, Doamne ajuta sa auzim bine, poate sa si traim mai bine, poate sa si devenim mai buni ...!

Pai daca dumneata crezi ca banul, in toate formele, este "ochiul dracului" nu cred ca-ti mai pot spune decat "piei drace", fiindca esti mai corupt decat mine de acesta (esti mai capitalist, nu?). Sau poate dumneata lucrezi ca voluntar in Tanzania, ca sa ingrijesti copiii sarmani, sau macar dai din salarul ala compus din "ochi de drac" un procent lunar pentru ingrijirea napastuitilor lumii! Daca nu crezi ca trebuie sa faci asta asculta ce-ti spun, esti o uscatura egoista care traiesti doar pentru pantecele tau si pentru asta esti vrednic de plans. Nu pentru necredinta ta, nu pentru rautatea varsata pe gura sau pe net, ci pentru goliciunea in care traiesti, omule!

Iti spun acestea pentru ultima data sperand ca poate vei intelege ceva, candva, si o fac doar pentru ca, ti-am mai marturisit, eu ca tine am fost, inca mai simt uneori gustul groaznic al mustrarilor de constiinta. Sa-ti dea Domnul (meu si al tau si-al tuturor) sa traiesti pentru un an macar, tu si casa ta, cu aceleasi venituri pe care le realizeaza o parohie din vanzarea de "truse/kituri" la care sa se adauge valoarea donatiilor pe care le vei primi de la cei care te iubesc! Amin!

Sa fii sanatos si sa deschizi ochii, cat nu este prea tarziu! Domnul cu tine!

Cat despre ceea ce nu te poti opri sa atragi atentia lumii... ia uite ce spune o vorba inteleapta din popor: cainele moare de drum lung si prostu' de grija altuia! Multumesc de grija ce-mi porti, Domnul sa-ti rasplateasca dragostea! Chiar crezi ca pe forumul acesta doar acestea sunt discutiile in care se judeca o presupusa sau o reala lacomie a Bisericii fata de cele financiare, acestea in care eu am intervenit? Esti rau!Macar de-ai avea ceva de castigat, omule! Nu-ti dai seama, dar cel ce castiga iti sta pe umar si-ti sopteste la ureche! Ia gandeste-te sa-ti faci semnul crucii si-o sa vezi ce se intampla! Incearca numai!
Parinte,observ ca nimeni nu spune nimic si asta pe de o parte pentru motivul ca imbracati o anumita haina,cea a preotului,cea a iubirii, a adevarului,compasiunii,intelegerii profunde si a Luminii .Chiar in semnatura de la profilul dvs sta scris ceva extraordinar de frumos: "Preotia,slujire din iubire!"
Parinte,fiecare om are dreptul sa aiba o parere proprie pe lumea aceasta,chiar daca nu coincide cu a noastra,este dreptul sau dat de la Bunul Dumnezeu sa fie liber,indiferent de deciziile pe care le ia.Consecintele oricum le va suporta singur.
Desigur,va inteleg opinia pana la un anumit punct,pentru ca si eu cunosc destui preoti despre care se poate spune ca fac voluntariat,sunt aproape muritori de foame ei si familiile lor daca nu ar reusi sa se descurce fiecare cum poate si in alt mod.
Aveti toata dreptatea,insa,felul in care dvs reactionati si va prezentati aceasta parere,insa,imi pare rau sa va spun,dar arata ceva despre dvs si nu despre cei din jur.
Spuneti mai sus ca si dvs ati fost ca Horatiu si inca aveti mustrari de constiinta.Daca ati fi acceptat acea parte din dvs ca exista si...inca,se manifesta,probabil nu ati fi avut aceste reactii in prezent atunci cand o vedeti oglindita in cei din jur.
Iubirea presupune acceptare,iar ca sa ii putem accepta pe cei din jur si sa ajungem sa ii intelegem,e necesar sa facem in primul rand cu noi insine aceasta.
Si,parinte,te rog nu te supara pe mine ca ti-am spus toate acestea, crestinismul este si calea adevarului,a libertatii oferite de iubire,iar eu am spus doar adevarul pe care l-am vazut in cele expuse de dvs,iar mai departe va fi alegerea dvs ce veti face cu mesajul primit.Dumnezeu sa va binecuvinteze!

Last edited by heaven; 25.06.2011 at 08:24:47.
Reply With Quote
Vechi 25.06.2011, 10:39:16
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Parinte,observ ca nimeni nu spune nimic si asta pe de o parte pentru motivul ca imbracati o anumita haina,cea a preotului,cea a iubirii, a adevarului,compasiunii,intelegerii profunde si a Luminii. Chiar in semnatura de la profilul dvs sta scris ceva extraordinar de frumos: "Preotia,slujire din iubire!"
Parinte,fiecare om are dreptul sa aiba o parere proprie pe lumea aceasta,chiar daca nu coincide cu a noastra,este dreptul sau dat de la Bunul Dumnezeu sa fie liber,indiferent de deciziile pe care le ia.Consecintele oricum le va suporta singur.
Desigur,va inteleg opinia pana la un anumit punct,pentru ca si eu cunosc destui preoti despre care se poate spune ca fac voluntariat,sunt aproape muritori de foame ei si familiile lor daca nu ar reusi sa se descurce fiecare cum poate si in alt mod.
Aveti toata dreptatea,insa,felul in care dvs reactionati si va prezentati aceasta parere,insa,imi pare rau sa va spun,dar arata ceva despre dvs si nu despre cei din jur.
Spuneti mai sus ca si dvs ati fost ca Horatiu si inca aveti mustrari de constiinta.Daca ati fi acceptat acea parte din dvs ca exista si...inca,se manifesta,probabil nu ati fi avut aceste reactii in prezent atunci cand o vedeti oglindita in cei din jur.
Iubirea presupune acceptare,iar ca sa ii putem accepta pe cei din jur si sa ajungem sa ii intelegem,e necesar sa facem in primul rand cu noi insine aceasta.
Si,parinte,te rog nu te supara pe mine ca ti-am spus toate acestea, crestinismul este si calea adevarului,a libertatii oferite de iubire,iar eu am spus doar adevarul pe care l-am vazut in cele expuse de dvs,iar mai departe va fi alegerea dvs ce veti face cu mesajul primit.Dumnezeu sa va binecuvinteze!

Nu orice vorba spusa este un pas spre Rai, si nu orice certare te impinge in locuinta mortilor.

Voi relua, mai jos, o parte dintr-o postare anterioara, ce cred ca exprima, oarecum, ceea ce simt ca trebuie spus si aici, cu mentiunea ca fratele Horatiu se incadreaza acum (parerea mea) printre cei care dau cu piciorul in Biserica fara sa fie justificata actiunea lor de ceva constructiv. Iarta-ma!

Citat:
Unii vor striga: da' ce daca spun si eu ceva pe tema "cutare", ca de-aia este forum? Eu spun ca este bine sa avem dialog, este bine sa discutam, dar cand sustii ca esti invatator, vreau sa-ti sustii competenta ca invatator real. Asta se poate face nu numai prin diplome, bibliografie, note de subsol ori "trimiteri", ci macar prin bunul simt de a nu interveni in probleme despre care ai luat cunostiinta prin intermediul "Google" cu 30 de secunde inainte de a lua hotararea sa te faci remarcat pe forum, sau justificand cu "asa am auzit".

In afara "invatatorilor" prosti-fudui nu am "certat pe nimeni pe aici, poate doar uneori pe ratacitii care, din rautate diavoleasca, nu din nestiinta, terfelesc Biserica si invatatura ei. Pe ceilalti carora le-am "contrazis" scrierile la un moment dat [...], am incercat sa-i invat cu dragoste, de moment ce nu m-am ascuns in spatele vreunui pseudonim.
In viata aceasta, pentru viata cealalta, vei avea nevoie nu de parinti care sa faca si sa fie cum vrei fratia ta, ci de parinti care sa te invete si sa te sprijine in toate cele duhovnicesti, cu tarie din iubire, pentru a putea ajunge cu bine la capatul calatoriei. Aici, pe forum, eu nu m-am considerat parinte duhovnicesc, ci doar preot-forumist; incearca sa analizezi diferenta. Intrebarea pe care mi-o pun (retoric) este daca forumul are nevoie de preoti? Nu prea am inteles inca ce se asteapta (macar de catre crestinii autentici) de la preotul ce intra pe aici.

Ai mare dreptate in toate, iarta-ma, Domnul cu tine!
Reply With Quote
Vechi 25.06.2011, 11:15:47
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Parinte,observ ca nimeni nu spune nimic si asta pe de o parte pentru motivul ca imbracati o anumita haina,cea a preotului,cea a iubirii, a adevarului,compasiunii,intelegerii profunde si a Luminii .Chiar in semnatura de la profilul dvs sta scris ceva extraordinar de frumos: "Preotia,slujire din iubire!"

Reiau, ca sa-ti atrag atentia (iarta-ma) asupra unei greseli ce ai facut si care te-a condus spre o gresita intelegere a mesajului meu. Daca tot ai subliniat din frazele pe care eu le-am despartit una de alta prin punct, doar ceea ce nu-ti suna placut in ureche atunci cand vine din partea unui preot, te rog sa incerci sa analizezi frazele (orice fraza ce vei citi, candva) in intregimea lor. In raspunsul meu frazele incepeau cu un cuvant ce declansa conditia, "daca". Cauta sa "traduci" tinand cont si de aceasta, sau mai bine nu traduce fiindca doar fratele Horatiu (cu fratia lui "vorbeam") poate face o analiza. Vezi, as putea spune si despre tine ca, din graba, manifestarea ta este a unui om rau! Scoate din context deci da dovada de superficialitate, acuza, chemand in ajutor in mod indirect toata comunitatea ("Parinte,observ ca nimeni nu spune nimic si asta pe de o parte pentru motivul ca imbracati o anumita haina"), asta fiind manipulare... Totusi, vazand incheierea mesajului fratiei tale, inteleg ca nu esti rea, ci doar grabita. Iata ce am facut cu mesajul fratiei tale: l-am "despicat" si te-am certat pentru el! Asta chiar spune ceva despre mine (fara ironie, te asigur)!

Te-am certat un pic, zic eu cu dragoste, iarta-ma si te mahni.
Reply With Quote
Vechi 25.06.2011, 15:12:22
Laura19
Guest

Implicit

Nu vad nimic rau in aceasta 'trusa'.E chiar folositoare.Multi intaind sa imbine randuiala bisericeasca cu supersitiile din popor,si nu e bine.Poate tocmai din acest motiv au facut aceasta trusa,iar daca majoritatea banilor se duc spre azilul de batrani si mai bine.Si bunica si-a pus deja bani deoparte ptr inmormantare,groapa din cate stiu eu e ptr familie,asa ca are deja,e bine sa te gandesti din timp.Daca te ocupi tu de propria inmormantare cat timp esti in viata si pui ceva bani deoparte macar te asiguri ca o sa ai parte de o inmormantare cum trebuie,nu risti sa te mai incinereze nimeni.Macar majoritatea bisericilor doneaza si ajuta o gramada de oameni,spre deosebire de majoritatea oamenilor.Nu inteleg de ce de fiecare data sunt scosi in fata preotii si bisericile cum ca ar vrea sa faca bani si fraieresc oamenii.In loc sa se ocupe si sa ii dea in vileag pe adevaratii hoti si mafioti,tot arunca cu pietre in biserica de parca acolo se duc banii romanilor,ete na.Da' sa platim sute de lei pe haine de firma,pe intrari in cluburi cu fite,alcool,tigari etc. e ok si normal,aia nu mai e scump. Rar am vazut oameni bogati care sa ajute batranii si copii asa cum fac multi preoti si calugari.Iar bogatasii astia cand mai participa la evenimente ptr donatii,doneaza ptr imagine si publicitate mai mult,nu din inima.Nu biserica a saracit Romania si a luat de la gura mancarea romanilor,ci capitalismul vostru iubit,ca de trebuie sa facem pe plac americanilor si UE.
Reply With Quote
Vechi 25.06.2011, 15:28:43
The_Fallen The_Fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.06.2009
Implicit

Citat:
Nu orice vorba spusa este un pas spre Rai, si nu orice certare te impinge in locuinta mortilor.
Aici, pe forum, eu nu m-am considerat parinte duhovnicesc, ci doar preot-forumist; incearca sa analizezi diferenta. Intrebarea pe care mi-o pun (retoric) este daca forumul are nevoie de preoti? Nu prea am inteles inca ce se asteapta (macar de catre crestinii autentici) de la preotul ce intra pe aici.
Ne asteptam sa primim raspunsuri direct de la sursa, raspunsuri in care putem avea incredere ca fiind bazate pe studii teologice si experienta, si nu cum se intampla uneori, sa primim raspunsuri derivate din "ce am auzit" sau ce "cred eu ca scrie in Biblie" sau "cum mi se pare ca ar trebuie sa fie". Dupa cum am mai spus, se ofera uneori opinii care nu au nici un fundament, iar cine le citeste tinde sa le ia drept bune pentru ca apar pe un site crestin ortodox.
Reply With Quote
Vechi 25.06.2011, 18:22:31
antoniap
Guest

Implicit

Sa avem, totusi, grija sa nu ne molipsim de basescita si sa ne trezim ca ironizam tot ce nu corespunde calapodului nostru.

In cazul nostru, despre regele Mihai nu poate fi vorba, dar romanul e inventiv si cauta alte victime...
Reply With Quote
Vechi 25.06.2011, 18:26:24
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de The_Fallen Vezi mesajul
Dupa cum am mai spus, se ofera uneori opinii care nu au nici un fundament, iar cine le citeste tinde sa le ia drept bune pentru ca apar pe un site crestin ortodox.
este de datoria fiecaruia sa se intereseze asupra credibilitatii surselor din care se informeaza.

Acesta este un site populat de crestini ortodocsi dar care nu are nicio legatura cu BOR.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 27.06.2011, 00:13:50
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria40 Vezi mesajul
O, Doamne! La cate inmormantari am fost....si am avut parte de ele...n-am vazut pe ABSOLUT NIMENI, sa citeasca Psaltirea la capataiul mortului. Sunt constienta ca trebuie citita dar nu stiu cati practica cele ce scrie intr-un indrumator. Daca iti moare cineva tanar din familie iti plangi durerea crancena care te incearca. Nici chiar la sate unde cat de cat se mai pastreaza traditiile nu am vazut sa se citeasca din Psaltire. Toata lumea umbla dupa cei vii nu dupa cel mort. Oale cu sarmale, cozonaci si alte cele de parca e nunta nu inmormantare. De multe ori mortul ramane singur cuc in camera ptr ca membrii familiei obositi dupa atata alergatura se duc noaptea sa se culce in loc sa-l privegheze.
Se umbla dupa cele lumesti nu dupa ceea ce trebuie
Revin cu indemnul de a citi Psaltirea si de a se ruga la capataiul mortului, nu de a petrece, barfi, manca sau bea! Nu este doar un indemn personal, ci este si al parintelui parohiei unde este ingropata bunica, care mi-a spus chiar astazi ca mai bine ar lasa mortul singur decat sa il chinuiasca prin asemenea practici, caci el are nevoie in acele clipe de rugaciune, de mijlocire pentru usurarea pacatelor, caci se duce la judecata, nu sa se ingreuneze cu si mai multe!

Eu sunt impacata ca v-am spus sfatul unui preot si sper sa va fie de folos.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
Slujba de inmormantare cu "mort" viu Marius22 Generalitati 20 12.03.2010 18:17:45