![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Si eu cred ca un mic ghid pentru omul care se afla in impasul de a-si inmormanta o persoana draga este util,mai ales ca in acele momente poti fi extrem de bulversat,sa nu ai alaturi pe cineva care sa te ajute,ma refer dintre rude sau prieteni.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Parinte,fiecare om are dreptul sa aiba o parere proprie pe lumea aceasta,chiar daca nu coincide cu a noastra,este dreptul sau dat de la Bunul Dumnezeu sa fie liber,indiferent de deciziile pe care le ia.Consecintele oricum le va suporta singur. Desigur,va inteleg opinia pana la un anumit punct,pentru ca si eu cunosc destui preoti despre care se poate spune ca fac voluntariat,sunt aproape muritori de foame ei si familiile lor daca nu ar reusi sa se descurce fiecare cum poate si in alt mod. Aveti toata dreptatea,insa,felul in care dvs reactionati si va prezentati aceasta parere,insa,imi pare rau sa va spun,dar arata ceva despre dvs si nu despre cei din jur. Spuneti mai sus ca si dvs ati fost ca Horatiu si inca aveti mustrari de constiinta.Daca ati fi acceptat acea parte din dvs ca exista si...inca,se manifesta,probabil nu ati fi avut aceste reactii in prezent atunci cand o vedeti oglindita in cei din jur. Iubirea presupune acceptare,iar ca sa ii putem accepta pe cei din jur si sa ajungem sa ii intelegem,e necesar sa facem in primul rand cu noi insine aceasta. Si,parinte,te rog nu te supara pe mine ca ti-am spus toate acestea, crestinismul este si calea adevarului,a libertatii oferite de iubire,iar eu am spus doar adevarul pe care l-am vazut in cele expuse de dvs,iar mai departe va fi alegerea dvs ce veti face cu mesajul primit.Dumnezeu sa va binecuvinteze!
Sa invatam de la ingerul nostru pazitor...http://www.youtube.com/watch?v=pG52f...&feature=share Last edited by heaven; 25.06.2011 at 08:24:47. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu orice vorba spusa este un pas spre Rai, si nu orice certare te impinge in locuinta mortilor. Voi relua, mai jos, o parte dintr-o postare anterioara, ce cred ca exprima, oarecum, ceea ce simt ca trebuie spus si aici, cu mentiunea ca fratele Horatiu se incadreaza acum (parerea mea) printre cei care dau cu piciorul in Biserica fara sa fie justificata actiunea lor de ceva constructiv. Iarta-ma! Citat:
Ai mare dreptate in toate, iarta-ma, Domnul cu tine! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Reiau, ca sa-ti atrag atentia (iarta-ma) asupra unei greseli ce ai facut si care te-a condus spre o gresita intelegere a mesajului meu. Daca tot ai subliniat din frazele pe care eu le-am despartit una de alta prin punct, doar ceea ce nu-ti suna placut in ureche atunci cand vine din partea unui preot, te rog sa incerci sa analizezi frazele (orice fraza ce vei citi, candva) in intregimea lor. In raspunsul meu frazele incepeau cu un cuvant ce declansa conditia, "daca". Cauta sa "traduci" tinand cont si de aceasta, sau mai bine nu traduce fiindca doar fratele Horatiu (cu fratia lui "vorbeam") poate face o analiza. Vezi, as putea spune si despre tine ca, din graba, manifestarea ta este a unui om rau! Scoate din context deci da dovada de superficialitate, acuza, chemand in ajutor in mod indirect toata comunitatea ("Parinte,observ ca nimeni nu spune nimic si asta pe de o parte pentru motivul ca imbracati o anumita haina"), asta fiind manipulare... Totusi, vazand incheierea mesajului fratiei tale, inteleg ca nu esti rea, ci doar grabita. Iata ce am facut cu mesajul fratiei tale: l-am "despicat" si te-am certat pentru el! Asta chiar spune ceva despre mine (fara ironie, te asigur)! Te-am certat un pic, zic eu cu dragoste, iarta-ma si te mahni. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu vad nimic rau in aceasta 'trusa'.E chiar folositoare.Multi intaind sa imbine randuiala bisericeasca cu supersitiile din popor,si nu e bine.Poate tocmai din acest motiv au facut aceasta trusa,iar daca majoritatea banilor se duc spre azilul de batrani si mai bine.Si bunica si-a pus deja bani deoparte ptr inmormantare,groapa din cate stiu eu e ptr familie,asa ca are deja,e bine sa te gandesti din timp.Daca te ocupi tu de propria inmormantare cat timp esti in viata si pui ceva bani deoparte macar te asiguri ca o sa ai parte de o inmormantare cum trebuie,nu risti sa te mai incinereze nimeni.Macar majoritatea bisericilor doneaza si ajuta o gramada de oameni,spre deosebire de majoritatea oamenilor.Nu inteleg de ce de fiecare data sunt scosi in fata preotii si bisericile cum ca ar vrea sa faca bani si fraieresc oamenii.In loc sa se ocupe si sa ii dea in vileag pe adevaratii hoti si mafioti,tot arunca cu pietre in biserica de parca acolo se duc banii romanilor,ete na.Da' sa platim sute de lei pe haine de firma,pe intrari in cluburi cu fite,alcool,tigari etc. e ok si normal,aia nu mai e scump. Rar am vazut oameni bogati care sa ajute batranii si copii asa cum fac multi preoti si calugari.Iar bogatasii astia cand mai participa la evenimente ptr donatii,doneaza ptr imagine si publicitate mai mult,nu din inima.Nu biserica a saracit Romania si a luat de la gura mancarea romanilor,ci capitalismul vostru iubit,ca de trebuie sa facem pe plac americanilor si UE.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Sa avem, totusi, grija sa nu ne molipsim de basescita si sa ne trezim ca ironizam tot ce nu corespunde calapodului nostru.
In cazul nostru, despre regele Mihai nu poate fi vorba, dar romanul e inventiv si cauta alte victime... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acesta este un site populat de crestini ortodocsi dar care nu are nicio legatura cu BOR.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu sunt impacata ca v-am spus sfatul unui preot si sper sa va fie de folos.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
Slujba de inmormantare cu "mort" viu | Marius22 | Generalitati | 20 | 12.03.2010 18:17:45 |
|