![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
stai linistita ca iti da Dumnezeu peste nas de nu te vezi... apoi o sa inveti..
|
|
|
|||
|
|||
|
Poate o pune la colt si vine cu rigla. :-s Sau o fi avand vreun "cal balan" ascuns prin ceruri.
|
|
|
|||
|
|||
|
lasand la o parte mesajul tau de dragoste adresat mie.... de mult vroiam sa te intreb ce e cu numele tau, de ce ti-ai ales tocmai ca numele Lilith sa te reprezinte?
Lilith (Hebrew: לילית; lilit, or lilith) is a character in Jewish mythology, found earliest in the Babylonian Talmud (completed between 500 and 700 AD/CE), who is generally thought to be related to a class of female demons Līlīṯu in Mesopotamian texts |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Altă versiune o prezintă pe Lilith că fiind prima soție a lui Adam, înainte de Eva. Adam s-a căsătorit cu ea pentru că obosisese să se acupleze cu animalele. El a încercat să o determine pe Lilith să stea sub el în timpul actului sexual, însă aceasta a refuzat, nesatisfacandu-i nevoia de dominație. L-a blestemat pe Adam și l-a părăsit, îndreptându-se către casa ei de lângă Marea Roșie. Adam s-a plâns lui Dumnezeu, care a trimis trei îngeri, pe Sanvi, Sansanvi și Semangelaf, pentru a o aduce pe Lilith înapoi în Eden, însă aceasta i-a sfidat pe cei trei îngeri, blestemandu-i. Cât timp a petrecut la Marea Roșie, Lilith devenise amanta demonilor, făcând câte 100 de copii în fiecare zi. Cei trei îngeri spuneau că Dumnezeu îi va lua toți acești copii dacă nu se va reîntoarce la Adam.Din nou Lilith a refuzat, fiind pedepsită ca atare. Acesta a fost momentul în care Dumnezeu i-a dăruit-o lui Adam pe Eva, cea cuminte și supusă, exact opusul lui Lilith. Pentru ca nu sunt cuminte si supusa. De aceea mi'am ales numele lui Lilith. |
|
|
|||
|
|||
|
si eu am vrut sa intreb, cand ai aparut.
Dar in scurt timp devenise evident de ce ai ales numele. :) (.. doar ca atributele Evei nu sunt cuminte si supusa.) |
|
|
|||
|
|||
|
De ce anume devenise evident? Eu asa am gasit atributele Evei.
|
|
|
|||
|
|||
|
Adica mi-am dat seama ca ai ales numele pt ca Lilith este opusul Evei (prin extensie.. Opusul imaginii femeii in crestinism, asa cum este preceput din afara).
|
|
|
||||
|
||||
|
Devenise evident pt ca esti o prezenta sfidatoare si in general din 10 mesaje scrise pe forum,8 sunt de batjocura la adresa unor useri,cu care stergi pe jos!
Esti foarte cinica si acida pt o persoana de 23 de ani care este implinita pe toate planurile;chiar daca nu te cunosc iti doresc mult bine si un dram de dragoste si respect pentru alti semeni care nu au fost atat de inzestrati ca si tine :) Ti-am scris acestea,deoarece eu personal ma simt jenata atunci cand apostrofezi in accesele tale de megalomanie pe cei"prosti"...insa asta nu inseamna ca nu-ti citesc cu placere mesajele care sunt pacifiste!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 24.06.2011 at 01:40:55. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Lilith este simbolul unei zeite demonice care nu are nicio treaba cu credinta adevarata ortodoxa. Eu din cate stiu oamenii cu judecata dreapta (nu neaparat destepti , ca venise vorba mai devreme), simpli, cinstiti in viata, cu frica de Dumnezeu cum se zice, nu numai ca se feresc sa pronunte cuvinte ca dracu, demon, aghiuta, spiridus si-asa mai departe, dar cred ca nici macar pe langa cap nu le-ar trece sa se numeacsa pe sine, sau pe copiilor cu numele astea. Si inca o chestiune, numele pe care il purtam ne ofera din "energiile" semnificatiei lui: "asa cum este numele lui asa este si el" in Biblie nu stiu unde, dar daca vrei rigoare pot sa caut (ca macar la cautat ma mai duce capul:P). |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cat despre oite si caprite... sa zicem doar ca m'as plictisi teribil daca as fi oita. :) |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Foamea si setea dupa Dumnezeu | georgeval | Generalitati | 11 | 12.07.2012 23:37:32 |
| Setea dupa Liniste, setea dupa Dragoste.... | Mihailescu-Marin Daniel | Generalitati | 8 | 28.06.2011 00:03:13 |
| Rugaciune si cunoastere | georgeval | Generalitati | 0 | 29.09.2008 20:59:16 |
| Nevoia de discernamant si de cunoastere! | alecsandru | Vrajitoria | 2 | 25.03.2007 00:54:40 |
|
|