[quote=catalin2;371002]
Citat:
Totusi, nu ne putem ghida dupa ce spune Dalai Lama, care pana la urma e pagan.
|
Am vrut să arăt că până și el este împotriva sincretismului. El a vrut să spună că fiecare religie, practicată cu sinceritate, îl înalță pe om. Și cred că așa și e, până la o anumită măsură. Mă refer la preceptele morale care se găsesc în toate. Însă nicio religie nu Îl va da pe Hristos. El a venit să plinească (desăvârșească) Legea (prin jertfa din iubire). El este cel care poate să desăvârșească orice religie, iar fără El toate vor rămâne niște căutări omenești, lipsite de Înviere.
[quote]Asadar, cel care e in alta relige e obligat sa caute adevarul, nu are cum sa-l gasesca in religia pagana pe care o are de la parinti. In Bilbie scrie "toti dumnezeii neamurilor sunt idoli". Porunca intai e valabila pentru toti oamenii, nu numai pentru evrei si crestini (si musulmani, sa zicem)/QUOTE]
Așa e, nu va putea găsi Adevărul în altă religie, dar, căutându-l cu sinceritate, va înțelege de fapt că nu este acolo, pentru că orice religie dorește transcenderea acestei vieți, biruirea morții, iar asta nu se poate face fără Hristos. Cine e sincer în căutarea sa, nu va putea fi mulțumit cu ce îi oferă alte religii, prin comparație cu viața veșnică pe care o dă Mântuitorul.