Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.06.2011, 19:39:13
maria40's Avatar
maria40 maria40 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2010
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Stiu guru ca nu te adresezi unui user de teapa mea.
Marturisesc sincer ca, cuvintele tale ma depasesc. Nu-ti inteleg nici gandirea eu sunt mai practica:scurt si la obiect!
Sa nu te superi dar din tot ce-am citit referitor la postarile tale n-am inteles mai nimic.
Esti peste nivelul meu de intelegere
Reply With Quote
Vechi 21.06.2011, 19:41:13
o nestiutoare_
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria40 Vezi mesajul
Stiu guru ca nu te adresezi unui user de teapa mea.
Marturisesc sincer ca, cuvintele tale ma depasesc. Nu-ti inteleg nici gandirea eu sunt mai practica:scurt si la obiect!
Sa nu te superi dar din tot ce-am citit referitor la postarile tale n-am inteles mai nimic.
Esti peste nivelul meu de intelegere
Exercitiu de smerenie?
Serios intreb...
Reply With Quote
Vechi 21.06.2011, 19:42:50
maria40's Avatar
maria40 maria40 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2010
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Nu! Pur si simplu nu inteleg aproape nimic din ce scrie.
Poate sunt eu mai proasta
Reply With Quote
Vechi 21.06.2011, 19:44:30
o nestiutoare_
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria40 Vezi mesajul
Poate sunt eu mai proasta
Nu, nu cred ca e asta:) .
Reply With Quote
Vechi 21.06.2011, 20:00:53
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Mai din cite stiu eu cei care au participat in sinodul de la Niceea au recunoscut ca prevederea canonului -care cerea ca toti prezenti sa aibe darul deosebirii adevarului- nu a fost respectata. atunci fiind se pare precedentul din acest punct de vedere.
mai nou aflu ca in plus imparatul a facut si ceva presiuni negociative partizane nu tocmai ortodoxe in conditiile in care Iisus venise in vis ca raspuns la o rugaciune si spusese sa nu se grabeasca si sa mai astepte dar ei au asteptat doar doua saptamini (insasi faptul ca a trebuit sa vina in vis arata ca darul deosebirii nu era prezent la nimeni). Daca mai asteptau doua saptamini imparatul oricum urma sa moara si propasirea crestinismului s-ar fi facut fara derogari dogmatice si arderi de revelatii si carti declarate apocrife (de fapt considerate erezii la acea vreme).
Asa incit .. nu s-au anulat cum era firesc toate hotaririle acelui sonod ci doar s-a dres busuiocul cu ocazia altor sinoade ca sa nu bata la ochi si lumea sa creada ca dogmele se modifica dupa cum bate vintul..asa incit e greu de recuperat ce s-a pierdut daca batrinii cinstiti ai viitoarelor sinoade nu au (avut) destul curaj tineresc sa schimbe cursul lucrurilor.-lucru care a si fost recunacut acum vreo doua secole e un patriarh al Romaniei.

Astazi acea pevedere exista inca in canonul ortodox insa din cel catolic a fost scos relativ recent cu toate ca acea prevedere venise initial prin revelatie de la Iisus.
Reply With Quote
Răspunde