![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Stiu guru ca nu te adresezi unui user de teapa mea.
Marturisesc sincer ca, cuvintele tale ma depasesc. Nu-ti inteleg nici gandirea eu sunt mai practica:scurt si la obiect! Sa nu te superi dar din tot ce-am citit referitor la postarile tale n-am inteles mai nimic. Esti peste nivelul meu de intelegere |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Serios intreb... |
|
||||
|
||||
![]()
Nu! Pur si simplu nu inteleg aproape nimic din ce scrie.
Poate sunt eu mai proasta |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Mai din cite stiu eu cei care au participat in sinodul de la Niceea au recunoscut ca prevederea canonului -care cerea ca toti prezenti sa aibe darul deosebirii adevarului- nu a fost respectata. atunci fiind se pare precedentul din acest punct de vedere.
mai nou aflu ca in plus imparatul a facut si ceva presiuni negociative partizane nu tocmai ortodoxe in conditiile in care Iisus venise in vis ca raspuns la o rugaciune si spusese sa nu se grabeasca si sa mai astepte dar ei au asteptat doar doua saptamini (insasi faptul ca a trebuit sa vina in vis arata ca darul deosebirii nu era prezent la nimeni). Daca mai asteptau doua saptamini imparatul oricum urma sa moara si propasirea crestinismului s-ar fi facut fara derogari dogmatice si arderi de revelatii si carti declarate apocrife (de fapt considerate erezii la acea vreme). Asa incit .. nu s-au anulat cum era firesc toate hotaririle acelui sonod ci doar s-a dres busuiocul cu ocazia altor sinoade ca sa nu bata la ochi si lumea sa creada ca dogmele se modifica dupa cum bate vintul..asa incit e greu de recuperat ce s-a pierdut daca batrinii cinstiti ai viitoarelor sinoade nu au (avut) destul curaj tineresc sa schimbe cursul lucrurilor.-lucru care a si fost recunacut acum vreo doua secole e un patriarh al Romaniei. Astazi acea pevedere exista inca in canonul ortodox insa din cel catolic a fost scos relativ recent cu toate ca acea prevedere venise initial prin revelatie de la Iisus. |
|