![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sau cati dintre ei ies din facultate fara sa aiba idee despre domeniul studiat, pentru ca educatia a fost deficitara? Cat dintre ei dau pe mancare, chirie si intretinere TOT ce incaseaza intr-o luna?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
toti dau vina pe politicieni, uitand ca ei nu-s decat o emanatie a marii mase a poporului ! la fel toti dau vina pe politicieni,uitand ca vizitiul are nevoie si de cai buni si dispusi sa traga la jug,ca sa urneasca caruta din loc, numita Romania ! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat despre politicieni, ai dreptate, dar pe de alta parte, cu mici exceptii, nici nu prea am avut de unde alege.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca ne gandim numai la Unirea de la 1600, facuta atunci cand alte natii europene nici nu visau asa ceva !!! Baiu nost ai ala, ca am fost batuti si oropsiti de istorie,si nu avem o rasa pura in proportie mai mare, cum au alte popoare in europa(austiecii de pilda ), ci suntem intr-o proportie mare niste corcituri de toate triburile si liftele ce ne-au trecut pe aici ,la raspantia marilor imperii ! si unde is corcituri si nu e omogenitate de rasa, rezultatu e ca unu trage cea si altu hais ! Ca acuma la noi ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si de obicei in chestii din astea cu multe fetze, fiecare om vede partea care ii spune caracterul lui sa vada :) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat despre latinitate, pana la 1800 si ceva habar nu avea romanul de rand despre asta. Citat:
Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ai o tona de afirmatii mai sus, n-am vazut argumentele. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am identificat cateva erori : 1). nu stiu cat de justificat este sa eliminam total din calcul orice umbra de gand patriotic la 1600,asa in stadiu neclar si incipient cum era atuncea ! asasinarea rapida de catre rudolf al doilea, a lui Miahi, pledeaza pentru o anumita teama in fata a ceea ce se putea crea prin unirea pe o arie geografica mare a unor vorbitori de aceeasi limba ! 2). bulgarii si sarbii, or sta poate in aceeasi oala cu noi, desi ne desparte fondul genetic-cultural latin,insa cu ungurii ce-ati avut ? Tare le plang eu de mila acestor semi-Imperiali, care din 1867 au fost partasii stapanirii unui imperiu european ! Deci va rog, sa nu mai faceti aceste confuzii,grosolane ! Despre perioada interbelica cand eram pe primele 5 locuri in europa si in lume la productia de titei si cereale, ce aveti de spus ??? |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
La 1600 in mod clar nu putem vorbi de o natiune romana. La ora aia, se vorbea de munteni si moldoveni. Asa se defineau pe sine. Normal ca era teama de un teritoriu atat de mare, si normal ca, daca unirea aia dura, limba ar fi fost un factor unificator. Dar eu nu despre asta vorbeam. Eu am spus doar ca limba romana vorbita in cele 3 provincii nu a dus la Unire, in acelasi fel in care nici dorinta de Unire a romanilor din principate nu a dus la Unire. Deci treaba cu limba ca factor unificator la modul in care ai adus-o tu in discutie s-ar fi intamplat, probabil, mai degraba ca efect in urma Unirii. Eu am discutat referitor la faptul daca limba comuna se poate considera o cauza a Unirii. A fost vorba de un om, si niste factori favorabili. Care, dupa cum am vazut, au disparut repede. Citat:
In plus, pe partea de cultura, nu o sa gasesti foarte multe radacini latine la noi, mai degraba slave. Apoi, vad ca ai trecut cu eleganta peste faptul ca bulgarii au avut formatiune statala inaintea noastra cu vreo 600 de ani (comparativ, stam cam prost), si ai sarit la unguri. De ce nu as vorbi despre unguri? Sunt vecinii nostri, am impartasit o mare parte din istorie, mai ales de la invaziile tatare incoace. In plus, am zis din start ca fac o comparatie cu popoarele din jurul nostru, asa ca ungurii fac parte din acelasi context. Citat:
Citat:
Citat:
In plus, aminteste-mi, te rog, ce dinastie regala aveam in Romania in perioada interbelica? Tot romani neaosi, nu? Stramosi directi de-ai lui Decebal si Traian, daca nu ma insel. Si daca tot ai adus vorba de "granarul Europei", citeste primul punct din lista de mai jos: http://www.adevarul.ro/forbes/Mituri...372563339.html
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. Last edited by konijiro; 22.06.2011 at 01:46:41. |
|
|||
|
|||
![]()
Aceste lectii de istorie ne ajuta cu adevarat sa ne hotaram daca sa ne intoarcem sau nu in Romania.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
canon, sfatuiti-ma, va rog... | tibimarin | Intrebari utilizatori | 21 | 16.03.2012 23:13:02 |
Ce ma sfatuiti? | Darkanian | Generalitati | 8 | 26.07.2010 21:31:06 |
sfatuiti-ne va rugam | anamaria90 | Generalitati | 7 | 30.10.2008 14:10:40 |
vreau sa infintez manastire - vreau informatii co | rusu | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 26.06.2008 13:04:07 |
|