![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
cu tot respectul dar in afara de Biblie, dovezile existentei lui Iisus ca persoana reala nu cred ca le depaseste pe cele ale Atlantidei. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ca a existat sau nu Iisus e mai putin important,important este ca El a spus exact ce era insetat sufletul nostru sa auda. Asta demonstreaza ca o forta necunoscuta si uimitoare,a adus in copertile Bibliei,nu se stie pe ce cale,exact acele cuvinte care sa faca pe om sa se descopere. Dumnezeu s-a arata pe planul valorii axiologice trezite in sufletul nostru si nu pe planul constiintei sau ontologiei . Puterea si speranta acelor cuvinte arata adevarul lor,iar nu cercetarea inutila a corespondentei lor cu realitatea |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu vad un mare salt de la a vorbi despre niste idei abstracte ,care nu depasesc stadiul lui <<de ce ar fi logic sa existe un dumnezeu>> ,la a vorbi despre un Dumnezeu concret ,nascut Om,vazut,si ulterior cunoscut ca este insusi Dumnezeul cel abstract. Dumnezeul cel necunoscut se face cunoscut prin chip de Om.Si ingerii s-au bucurat de asa mare taina ! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Deci in acelasi moment in care omenirea afla ca Dumnezeu nu e singur ,il si vede pe un om,care zice despre Sine insusi:"Eu sunt Fiu al lui Dumnezeu".Adica Eu sint Dumnezeu. Adica Eu sint cel ce sint. Eu ma refeream la pedagogia divina,ca Dumnezeu sa se descopere intreit ca persoane dar si om,in acelasi timp. Mai mult,nici macar acesta nu a fost scopul descoperirii Sale,ci rastignirea Sa,si mantuirea noastra.Deci in acelasi timp se intimpla nu mai putin de 3 ,ba chiar 4 chestii : 1) Se descopera ca Dumnezeu nu e singur ci are un Fiu 2) Acel Fiu ne vorbeste direct ca Om,desi nu inceteaza a fi Dumnezu 3) Acel Dumnezeu-Fiu-Om se rastigneste pentru noi,ca sa ne mantuim din pacat,si sa fim iarasi asemenea lui Dumnezeu 4) Cine iubeste pe ceilalti oameni,iubeste de fapt pe Dumnezeu.Deci cumva Dumnezeu se arata nu numai in Fiul ,ci si in ceilalti oameni. De asta ma leg atit de venirea lui Iisus pe pamint ,ca este cheia dovedirii existentei lui Dumnezeu cel abstract,prin mijloace foarte umane |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Dacă la tine Tacitus, Suetoniu, Pliniu cel Tânăr, Philon Iudeul și Flavius Josephus sunt surse comparabile cu cele ale Atlantidei, atunci cred că nu ai înțeles câteva lecții de bază când ai parcurs orele de istorie în școală...
|
|
|
||||
|
||||
|
despre surse este vorba? exista documente? care sunt si unde se gasesc?
|
|
|
|||
|
|||
|
Problema nu se pune la fel pentru necredinciosi caci ei nu cunosc biblia decit din auzite exact cum eram si eu inainte, chair daca vazusem filme cu Iisus.
Asa incit ca sa le pice juma de fisa -neavind inca aplecare sa citeasca NT- le trebuie ceva, o pastila, un miez, o fraza scurta bazata pe ceea ce ei stiu deja. chiar daca asta nu va fi inca o certitudine pentru ei dar vor inceta sa puna la indoiala existenta divina vazind ca nici ei nu le stiu pe toate. Vor incepe sa isi puna inrebari daca sint sinceri cu ei si vor adevarul. Punind intrebari vor cauta..si in final soarta le va scoate in cale si rapunsurile rind pe rind. Last edited by Mihai36; 20.06.2011 at 18:42:17. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| In ce consta esenta existentei umane? | amatyyy | Umanitare | 8 | 27.12.2012 03:59:52 |
| Care e scopul existentei lui Dumnezeu? | Archaeopteryx | Generalitati | 31 | 22.10.2011 00:09:14 |
| Un sfat in privinta drumului | Silencer | Nunta | 26 | 01.01.2011 00:15:53 |
|
|