Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 19.06.2011, 01:41:27
anna21 anna21 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.451
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_7 Vezi mesajul
Credeti ca valul acesta nou de artisti romani cunoscuti in strainatate gen:Inna, Akcent, Edwin Maya,Morandi... aduc o imagine mai buna Romaniei sau cel putin muzicii romanesti?
Nu te crede nimeni daca spui ca Edward Maya e roman.
Nu a fost promovat ca emblema pt talentul muzical romanesc.
Reply With Quote
  #2  
Vechi 19.06.2011, 07:52:22
Delirul's Avatar
Delirul Delirul is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 02.02.2010
Locație: undeva-n Moldova
Religia: Ortodox
Mesaje: 476
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Delirul
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Nu te crede nimeni daca spui ca Edward Maya e roman.
Nu a fost promovat ca emblema pt talentul muzical romanesc.
Bine punctat. Cu atatea englezisme si ca nume personale si ca titluri la piese cine sa stie ca-s de fapt romani
__________________
Omul a fost gîndit și făcut de Dumnezeu în deplină libertate și i s-au pus înainte toate condițiile pentru a-și împlini și trăi libertatea. Libertatea este darul minunat pe care l-a făcut Dumnezeu omului. Poate că prin nimic altceva Dumnezeu n-ar fi putut să-Și arate dragostea pe care ne-o poartă decît prin faptul că ne a dăruit deplina libertate de gîndire și de acțiune. ("Singuri in fata libertatii", Ieromonah Savatie Bastovoi)
Reply With Quote
  #3  
Vechi 19.06.2011, 18:09:53
Daniel_7 Daniel_7 is offline
Banned
 
Data înregistrării: 11.05.2011
Religia: Ortodox
Mesaje: 439
Implicit pe wikipedia

Eduard Marian Ilie (n. 29 iunie 1986 în București),[1] cunoscut mai bine ca Edward Maya, este un producător, cântăreț și compozitor de muzică român. A absolvit Liceul de Muzică "George Enescu" din București și este în ultimul an la Universitatea Națională de Muzică București.

La 19 ani, Maya a compus o melodie cu Eduard Cârcotă pentru Concursul Muzical Eurovision 2006, care a terminat pe locul patru în competiție (Mihai Trăistariu - Tornero).

În vara lui 2009, Maya și-a lansat prima melodie ca artist, "Stereo Love", care a ajuns pe locul doi în topurile românești. Puțin mai târziu, dar în același an , "Stereo Love", a ajuns un hit în cluburi din întreaga lume.[2]. În urma acestui succes, a avut de onorat concerte în întreaga lume, piesa a intrat în topurile de specialitate internaționale, fiind plasată în primele 5 piese în topurile muzicale din Austria, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Olanda, Norvegia, Spania, Suedia, Elveția și Marea Britanie.[3][4][5] Piesa "Stereo Love" are peste 100 de milioane de vizualizări pe YouTube.
Reply With Quote
  #4  
Vechi 19.06.2011, 18:58:24
Daniel_7 Daniel_7 is offline
Banned
 
Data înregistrării: 11.05.2011
Religia: Ortodox
Mesaje: 439
Implicit

Inna este poate cel mai cunoscut artist român al momentului în Europa și UK. Edward Maya are și mai mare succes cu ’Stereo Love’, ajungând chiar pe prima poziție a topului Billboard francez! Lista succeselor românești continuă cu Akcent, Deepcentral, Anda Adam, Deepside Deejays, Fly Project, Morandi s.a.m.d.

În Polonia, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Serbia, Turcia artiștii români sunt mai sus în topurile radio decât artiștii autohtoni așadar…
De ce merită românii să cucerească muzica internațională?
1. Muzica dance este noul trend

În anii ‘90 am văzut cum hip-hop-ul a dominat piața muzicală, cu Dr.Dre, 2Pac, Puff Daddy urmați rapid de pseudo-rapperii europeni.
Dar de câțiva ani atât americanii (prin Timbaland și Pharrell) cât și englezii (prin scena dnb și hip-hop) s-au inspirat puternic din muzica electronică și dance europeană. Infuzia de synth-uri din trance-ul nemțesc și arpegiatoare electro din dance-ul francez au salvat pop-ul american.
Atuul românilor: Românii au fost mereu experți în a imita stilul european, în special german și francez.
2. Popcorn

Mulți s-au săturat de acest nou stil muzical inventat de David Deejay și rafinat de Play & Win dar europenii abia au prins gustul! Și să nu uităm că este pentru prima dată în istorie când românii inventează ceva nou… În general suntem buni la copiat, dar iată că acum aducem un sound nou!
Atuul românilor: Românii sunt singurii care știu cum se face popcornul muzical.
3. Simplu, simplist, kitchios

Voltaj a inventat un stil muzical nou și au încercat să dea lovitura în Europa. Urma și Firma au încercat de asemenea să impresioneze Europa. Abordarea este greșită pentru că Europa are trupe foarte bune de rock! Cum impresionezi europenii atunci?
Faci lucruri pe care ei nu pot să le facă: kitch-uri surprinzătoare. O-Zone cu “Dragostea din tei” a fost ’Macarena’ românească tocmai pentru că a fost o melodie exagerat de simplă, cu versuri stupide dar ușor de reținut. Si au vandut peste 12 milioane de albume!
Atuul românilor: Fără o istorie muzicală națională, tinerii compozitorii români surprind prin simplitatea melodică.
4. Balcani și Orientul Apropiat

Influențele populare autohtone dar și influențele rusești, turcești, grecești și chiar azere sună exotic urechilor europene și americane. Singura soluție ca România să impresioneze este să folosească sonoritățile folclorice definitorii zonei geografice în care trăim.
Atuul românilor: Acordeonul din piesele dance românești a creat un stil original, ușor de recunoscut.
5. Internetul

Rușii, românii și indienii au fost mereu cei mai buni la matematică, informatică și internet. Rata pirateriei online o arată foarte clar :-) Dar internetul este și un mod de promovare și distribuție al muzicii. Fanul român este informat, consumă mult internet (România e pe locul 2 în Europa la internet de mare viteză), se plictisește repede și e avid de divertisment. Statisticile de pe YouTube arată faptul că internautul român vizualizează mai multe videoclipuri decât utilizatorii din alte părți.
Atuul românilor: Internauții noștri sunt mai buni decât ai lor.
6. God is a DJ

Am scris un articol intitulat “Compozitorul. Pianistul. Dirijorul” în care observam mutarea punctului de greutate de-a lungul timpului de la compozitor la interpretul vocal și apoi la DJ. După anul 2000 DJ-ul (deci producătorul muzical, nu artistul interpret) a devenit vedeta, starul, idolul: Bob Sinclar, David Guetta, Tiesto etc.
Atuul românilor: Avem puține voci cu care ne batem cu americanii dar ne pricepem la sampling.
7. Marile studiouri sunt în criză

Declinul vânzărilor de CD-uri și apariția soft-urilor ieftine pentru producție muzicală a distrus marile studiouri de înregistrări, astfel că, pe de o parte sunt din ce în ce mai puține albume ’stelare’ realizate cu milioane de dolari, pe de altă parte oricine poate crea un hit cu laptopul de acasă!
Atuul românilor: Ai noștri mereu au produs muzică ieftin pe calculator, acum în sfârșit acest sound nu deranjează pe nimeni.
8. Fetele frumoase

Româncele sunt frumoase! Nu e doar o mândrie națională. Iar videoclipurile muzicale (mai ales cele dance, vezi punctul 1) trebuie sa arate frumusețe și senzualitate. Oare de ce a avut atâta succes în Europa primul videoclip Deepside Deejays?
Atuul românilor: Frumoasă-i vecina noastră, scoate capul pe fireastră…
9. Muzica gratuită

Americanii înca iși plâng de milă și cauta soluții salvatoare. Francezii chiar propun legi pentru pedepsirea “pirateriei” online. In același timp Coreea de Sud (cea mai avansată țară dpdv internet/tehnologie digitală) are o industrie muzicală bazată exclusiv pe online, ințelegând că CD-ul a murit.
Artiștii români iși trimit singuri mp3-urile la site-urile de download gratuit și folosesc mess-ul ca principalul canal de distribuție al muzicii. Ai noștri trimit track-urile de voci pe net pentru ca orice DJ să le remixeze sau să creeze mashup-uri.
Atuul românilor: La noi gratuitatea pe internet este firească precum gravitația.
10. Tu

Ai ajuns până aici deci ești interesat nu doar de muzica românească ci și de motivele pentru care artiștii noștri au succes afara. Tu, cel care citești acest articol ai facut hit în România fiecare melodie care apoi a cucerit topurile internaționale. Tu asculți, filtrezi și promovezi un curent care va lua pe sus Europa și America!
Atuul românilor: Românii.

Ce atuuri am scăpat din vedere? Cu ce ne mai putem mândri? Ce alte avantaje pot folosi artiștii români pentru a cuceri lumea?
Reply With Quote
  #5  
Vechi 19.06.2011, 19:02:28
Daniel_7 Daniel_7 is offline
Banned
 
Data înregistrării: 11.05.2011
Religia: Ortodox
Mesaje: 439
Implicit

Spui că e o mare fiță să fii român. Așa de bine sunt priviți artiștii români afară?
E.M.: Peste tot aud numai vorbe de laudă despre români. Oamenii iubesc România datorită muzicii noastre, pentru că suntem mai mulți artiști care suntem cunoscuți afară. De câte ori intrăm pe scenă, luăm cu noi steagul țării respective și al României. Și peste tot găsim români. Iar când venim acasă... ne bucurăm, dar avem așa, un sentiment de tristețe, de dezamăgire.
Reply With Quote
  #6  
Vechi 19.06.2011, 21:11:51
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Mesaje: 9.706
Implicit

Cea ce era greu de imaginat acum cativa ani, romanii au devenit foarte apreciati datorita muzicii.
Reply With Quote
  #7  
Vechi 19.06.2011, 21:30:21
anna21 anna21 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.451
Implicit

Reiau postarea: in Sua nu esti crezut ca Edward Maya e roman.. Lumea crede ca exagerezi sau confunzi.. Sau daca e roman, precis e doar la origine roman, dar apartine altei culturi. La fel si cu Inna si altii.
Chiar daca dovedesti omului ca sunt artisti romani, tot este incredul.

Americanul de rand nu stie nimic de Romania (decat Hagi!!! Unii dintre ei.. Aaa, Dracula).
Dar inainte de a fi indignati sau dimpotriva, prea umflati in pene, ar trebui sa ne intrebam "ce stim noi despre ceilalti, de avem pretentia ca ceilalti sa ne admire?"
Altii nu stiu care e capitala Romaniei.
Dar cati romani pot numi spontan capitala Chile, a Mongoliei, a Cubei. Sau in Europa: capitala Andorei?
Sau foarte simplu: cati romani stiu numi capitala statului California?

Sau.. Armenii au compositori cunoscuti in toata lumea. Cati romani pot numi macar unul?


Sa nu mai exageram ca artistii romani schimba imaginea Romaniei. Muzica lor este cunoscuta, fredonata... Dar nu stie mai nimeni de unde provine.
Asa cum demult se canta in toata lumea Lambada. Stie cineva tara de origine?

Last edited by anna21; 19.06.2011 at 21:35:21.
Reply With Quote
  #8  
Vechi 19.06.2011, 22:12:35
Daniel_7 Daniel_7 is offline
Banned
 
Data înregistrării: 11.05.2011
Religia: Ortodox
Mesaje: 439
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Cea ce era greu de imaginat acum cativa ani, romanii au devenit foarte apreciati datorita muzicii.
Asta am vrut si eu sa subliniez.Ma mira foarte mult ca Stereo Love a concurat cu Bad Romance si Telephone ale lui Lady Gaga,si a castigat!
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Si-a castigat in instanta dreptul de a muri ! cristiboss56 Eutanasia 25 02.03.2011 14:12:43
Ce au Martori lui Iehova de castigat? mehiel Alte Religii 298 29.12.2010 11:37:48
Singurul îndemn al Maicii Domnului menționat în Sfânta Scriptură. Eugen7 Biserica Ortodoxa Romana 10 03.08.2010 18:39:54
Concurs cu premiu special: Un pelerinaj la Athos tot-Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 21 10.02.2009 20:24:33