Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.06.2011, 16:29:29
GLAdoS GLAdoS is offline
Banned

Data înregistrării: 14.06.2011
Locație: Apeture Science Laboratories
Religia: Ortodox
Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
O profesoara romanca care preda aici a spus ca nu invata multe la scoala pentru ca statul are nevoie de prosti pe care sa ii manipuleze. Acum nu stiu daca e adevarat.
Asta am auzit si eu.

Depinde de tine daca doresti sa vii inapoi... tu esti mult mai apta sa iei acesta decizie, deoarece ai vazut si cum e in Romania si pe alte meleaguri.
Vechi 17.06.2011, 17:01:48
Laura19
Guest

Implicit

Nu este vorba numai de oameni. Este mai mult vorba despre sistemul de aici, care aparent este bun si sprijina cetateanul. Dar si aici este coruptie. Si aici se cere experienta si greu iti gasesti job daca abia ai iesit de pe bancile scolii. Din cate mi-a spus tata, aici este recunoscuta experienta din ultimii 10-6 ani. El nu are nici o experienta recunoscuta. A lucrat 25 de ani ca inginer la IAR, a lucrat in usa si anglia, nimic nu i-au recunoscut. A trebuit sa faca iar scoala, n-ar fi o problema daca nu ar fi varsta lui. Canada accepta emigranti dar nu le ofera nimic.Cel putin Ontario asa e, am auzit ca in partea franceza in Quebec e altfel. Din cate am inteles, vor sa populeze Canada pentru ca e tara mare si nepopulata.
Da Melissa, stiu ca nu e roz situatia nicaieri in prezent si ca multi tineri pleaca la facultate in strainatate, dar si multi se intorc cand vad ca lucrurile nu sunt cum credeau ei ca sunt cand au plecat. Multi merg in Europa, nu in Canada. E o diferenta enroma intre Canada si Europa. Si e vorba si de neadaptare evident.Eu am fost la un liceu care a fost evreiesc inainte, deci 80% dintre elevi sunt evrei. M-am confruntat cu anumite probleme din cauza aceasta.Au un tratament mai special fata de restul elevilor ca sa zic asa.Matusa unui prieten roman i-a zis sa nu poarte la gat crucea la scoala ca sa nu se i-a de el si sa nu aiba probleme.
Stiu ca am trait si in Romania si stiu cu ce se mananca, dar am fost eleva in Romania, acum vreau sa stiu daca este chiar asa de rau cum tot aud de la romanii de aici si daca m-as intoarce ar fi o alegere proasta pentru cariera.
Eu vreau sa ma duc la web design,sa fac siteuri in alte cuvinte, ptr ca stiu si imi place.Dar ma gandeam sa ma duc si la limbi moderne aplicate sau literatura. Nu m-am hotarat exact. Si da vreau sa am si o familie in viitorul apropiat,pana in 30 de ani mai exact:)).
Canada este printre tarile care e pe cale sa devina ateista. Iar eu vreau sa imi intaresc credinta si cred ca Romania m-ar ajuta mai mult din punctul asta de vedere. Poate gresec. Aici banul troneaza, familia,credinta sunt aproape de 0. Eu merg pe principiul daca vrei, poti. Cu credinta si cu munca se poate si in Romania.
Nu stiu sunt confuza si de aceea v-am cerut si voua parerea.
Vechi 17.06.2011, 17:07:21
Laura19
Guest

Implicit

@Mihai36 inima mea este in Romania am incercat sa dau drumul cum m-au sfatuit ai mei, dar nu pot. N-am ascultat atata muzica populara si cantece patriotice in viata mea, cat am ascultat in 1 an jumate de cand sunt aici.
Vechi 17.06.2011, 17:12:44
claudiu-marius claudiu-marius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2009
Implicit

Daca inima ta e aici vino inapoi ... tu singura poti decide ce si cum ... si mai e ceva ardealul isi asteapta fii acasa si ii primeste cu aceeasi dragoste daca asta simti locul tau e aici .E greu si aici dar mult mai bine decat printre straini
Vechi 17.06.2011, 17:16:23
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
@Mihai36 inima mea este in Romania am incercat sa dau drumul cum m-au sfatuit ai mei, dar nu pot. N-am ascultat atata muzica populara si cantece patriotice in viata mea, cat am ascultat in 1 an jumate de cand sunt aici.
Fratii Micliuc - Of, of, of Strainatate
http://www.youtube.com/watch?v=y5gv8...eature=related

ca tot am pomenit de muzica populara:)
Vechi 17.06.2011, 17:19:13
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Ai dreptate, cu credinta si cu munca se poate si in Romania, daca vrei sa iti intaresti credinta cu atit mai bine. Aici in web-dign lucreaza chiar si unii calugari asa incit daca e sa ramii pe drumuri te calugaresti si tot o scoti la capat, ca doar nu vin turcii peste noi iar cu arabii ne avem bine, iar cu economia depinde deci de zona, de oras. -daca esti harnic si la tara te descurci.
Ceva imi spune ca vei veni in Romania si ca pina la urma iti va parea bine ca nu ai plecat in Canada. Poate nu vei veni imediat dar vei veni.
Vechi 17.06.2011, 17:24:58
N.Priceputu
Guest

Implicit

Înțeleg că ai nevoie de o încurajare ca să faci pasul ăsta, pe care îl dorești. Cred că te-ai gândit la posibilitățile concrete de a trăi aici.Ai pe cineva care să te ajute? Ai unde să locuiești? Te bazezi doar pe ceea ce vei câștiga muncind?
Nu e bine să fii singură. Trebuie să te poți sprijini pe cineva la nevoie.
Vechi 17.06.2011, 17:25:00
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Acum cind imi intreb inima din punct de vedere al spiritualitatii in Romania simt asa ceva deoebit de parca ar urma ceva peste asteptarile noastre. Ceva e pus deoparte acolo in viitor pentru romanii aici in tara..
Vechi 17.06.2011, 22:15:55
Laura19
Guest

Implicit

Nu numai incurajari si pareri sfaturi pentru ca e posibil sa nu privesc lucrurile realist.
Eu de e sa ma intorc ma voi intoarce acasa in Brasov. Sau poate in Cluj dar in Cluj nu am pe nimeni. In Brasov am 2 bunici cu casa in afara orasului, am matusi in oras dar au si ele familiile lor. Mai este casa batraneasca a parintilor mei in Bran, unde nu locuieste nimeni momentan cred sau parca au dat-o la cineva in grija, nu mai stiu. Dar daca e asa am unde sa ma duc. Sau cu chirie in oras direct. Eu la facultate vreau sa ma duc in vara viitoare, termin in iarna asta liceul, aici e pe semestre, si apoi ma gandeam sa imi iau un job full-time pana plec(aproape 6 luni) si sa pun deoparte ptr o perioada ca sa am in Ro si cu ce ma mai ajuta ai mei iese asa socoteala. Dar poate nu socotesc eu bine.
Stiu ca sunt doar de 1 an jumate si poate ma grabesc, dar trebuie sa iau o decizie curand.
In Canada e importanta hartia dupa ce stii sa faci, ca veni vorba de asta. Cand te duci la interviu trebuie sa spui ca tu esti cel mai bun si foarte multi umfla cv-urile de n-ai vazut ce-i aia. Abia dupa ce te angajezi demonstrezi ce stii. Si nu mi se pare corect. De asemenea nu mi se apre corect sa intru la facultatea doar pe baza mediilor din liceu. Ca si in Romania, si aici sunt profesori care dau note dupa preferinte, mai ales unde am invatat eu.
Nu stiu daca voi gandi asa, adica nu mi se pare las nimic aici daca as pleca. Nu am nimic, doar parintii, care nu stiu ce au de gand sa faca. Am deschis un topic mai demult referitor la probleme in familie. Nu ama vut niciodata o legatura stransa de prietenie si afectiune cu ai mei. Intr-un fel am ajuns niste straini care locuiesc in aceeiasi casa. Mama a zis ca mai sta o perioada aici strange ceva bani si se intoarce in Romania, tata a zis ca se duce in SUA la fratii lui daca noi plecam, ca el nu vrea sa se mai intoarca in Romania, nici macar in vizita, si ma dispera asta. Depinde foarte mult in ce perioada ai plecat totusi.Romanii care sunt aici de 10 ani si au casa servici si asa evident ca o sa zica ca nu se vor intoarce in Ro.
Sincer, ideea sa ma intorc in Romania la facultate si sa raman acolo m-a lovit destul de recent. Adica inainte imi era dor si asa dar nu ma gandeam sa ma intorc definitiv, doar in vizita. De cand am inceput sa cercetez ortodoxia si sa merg la bierica m-a lovit gandul acesta. O fi doar o coincidenta. Eu vreau sa imi intaresc credinta cum am mai mentionat, stiu ca Dumnezeu este peste tot, dar parca e altfel cand poti sa fugi la o biserica sau o manastire oricand sa ceri un sfat etc. Mai e o chestie, eu nu mai am pasaport, ci trebuie sa imi fac unul nou pentru a ma reintoarce, si evident v-a fi cu chip.Duhovnicul meu a spus ca este ok sa imi fac, ca nu este lapadare de Hristos si asa.Acum nu stiu.Nu mai stiu exact cum a ramas cu actele cu chip in parerea BOR.Voi ce ziceti?
Stiu ca multi zic sa nu gandesti cu inima ci cu mintea, dar poate asta e problema principala, ca oamenii nu mai gandesc cu inima.
Vechi 20.06.2011, 11:42:03
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:

Eu vreau sa ma duc la web design,sa fac siteuri in alte cuvinte, ptr ca stiu si imi place.Dar ma gandeam sa ma duc si la limbi moderne aplicate sau literatura. Nu m-am hotarat exact. Si da vreau sa am si o familie in viitorul apropiat,pana in 30 de ani mai exact:)).
Canada este printre tarile care e pe cale sa devina ateista. Iar eu vreau sa imi intaresc credinta si cred ca Romania m-ar ajuta mai mult din punctul asta de vedere. Poate gresec. Aici banul troneaza, familia,credinta sunt aproape de 0. Eu merg pe principiul daca vrei, poti. Cu credinta si cu munca se poate si in Romania.
Nu stiu sunt confuza si de aceea v-am cerut si voua parerea.
In webdesign vei gasi slujba in Romania daca esti pregatita si ai imaginatie
Iti spun pentru ca am in familie si se castiga binisor.
Nu trebuie sa cantaresti prea mult situatia ci sa faci ce simti ca e mai bine.
Daca ai consulta duhovnicul meu si multi alti parinti de pe aici ,ai primi indemnul de a te intoarce.
Daca nu te simti bine acolo vino in tara.
Incearca sa reiei relatiile cu fostii colegi din liceu.
Mai adaug ceva ,pentru ca am citit ultimele postari.
Diploma ta de acolo nu are nici o valoare in Romania.
Vreau sa spun ca nu vei gasi mai usor de lucru.
Totul sta in mainile lui Dumnezeu ,care a oranduit sa te nasti aici ,si sa traiesti aici nu in alta parte.
Daca il avem pe Dumnezeu avem si ajutor.
"Cautati imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui si toate se vor adauga voua"
Ma doare sufletul cand aud cat de putine cunostinte se dobandesc in scolile din alte tari si cum se risipeste inteligenta si potentialul unor copii care poate ar merita mai mult.
Doamne ajuta !

Last edited by anita; 20.06.2011 at 11:50:10.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
canon, sfatuiti-ma, va rog... tibimarin Intrebari utilizatori 21 16.03.2012 23:13:02
Ce ma sfatuiti? Darkanian Generalitati 8 26.07.2010 21:31:06
sfatuiti-ne va rugam anamaria90 Generalitati 7 30.10.2008 14:10:40
vreau sa infintez manastire - vreau informatii co rusu Stiri, actualitati, anunturi 0 26.06.2008 13:04:07