![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Of, of, in loc sa va bucurati ca ati ajuns, in sfarsit, la un consens, ca sunteti cu totii de acord cu parintele Galeriu. Nici unul nu vreti sa cedati putin.
Eu nu sunt de acord cu (amenintarea de) a pleca de pe forum, din partea nici unuia. Mai rau faceti, ca starniti polemici si mai mari, cum s-a intamplat si cand se decisese MariS sa se retraga, se imparte iarasi forumul in tabere, unii zic sa nu plece, pentru a-i imbuna, altii sar sa ii acuze pe cei care i-au iritat pe cei care vor sa plece... Sa stea fiecare aici, sa posteze ce si cand doreste, cu responsabilitate!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu la asemenea fandoseli nu obisnuiesc sa dau raspunsuri . Cum vine aceea ca te superi , vezi doamne, pe nu stiu cine, fratele sau sora ,,IZGREC" (adica, in traducere libera X, Y, Z), ca te-a ,,tulburat" ? Pai cind vine ispititorul si da cu tine de pamint intunecindu-ti zilele, sporindu-ti nevoile si chinurile, furindu-ti linistea si puterea de rugaciune, alungindu-ti gindul de la Dumnezeu si suparindu-te sau tulburindu-te cu totul ... atunci pe cine te superi , pe el ? Si aici ce faci ? dai fuga la uzerii ,,calzi si sinceri" ca sa li te plingi si sa le ceri sa te ajute ? Cita copilarie , ca sa nu mai repet cuvintul fandoseala. Sau poate voieste sa insinueze ca una este ceva si aceasta altceva ! Ca una este o lume si este cu dumnezeul ei si aceste manifestari de forum este o alta lume si cu alt dumneze ! Cine stie, poate vom mai auzi si asta ! Toata smiorcaiala asta : ba plec ca sunt tulburata, vai tu , te rog din inima sa nu pleci ca abia ne mai luminezi si pe noi ; ba plec pt. ca sunt cu onoarea nereperata din cauza lui IZGREC ; haide nu , mai razgindeste-te putin , si tot asa mai departe... cit ridicol daruit din belsug si citi tiitori de trena ! Cine voierste sa ramina , ramine pt. ca voieste, stie sa faca aceasta , pt. ca poate , pt. ca intelege ca nu este singur intr-un loc public si poate ca in ultimul rind pt. ca este traitor in duh si adevar si stie ca oriunde s-ar duce pe acest pamint , ori in cer, ori in abisuri , acolo este si Dumnezeu ca si ispititorul si de acestea nu se poate ascunde in veci ! Nu asa ne invata proorocul David in a sa Psaltire ? Bine i-ar fi sorei Marimira sa nu uite , tot cuvintele lui David care spun ca , ,,Cuvintul tau este adevarul iar dreptatea Ta este in veac", adica nu este gluma ca nu are unde fugi cind ii este greu ! Sau , cine voieste sa plece , poate sa mearga linistit ! Spune un vechi proverb romanesc ca : ,,nimeni nu este de neinlocuit , nici chiar mortii din cimitir, deoarece mereu vin altii" si asta o spun nu spre supararea sorei in cauza , deoarece cred ca la acest moment hotarirea ei este definitiva , ca de, doar nu este pustoaica sa se joace de-a ,,uite baba- nu e baba!" cu forumul, ci o spun spre lauda uzerilor mai nou intrati pe forum si care unii dintre ei , putini , desigur , posteaza bine ! Stiu ca asemenea pareri si cuvinte ale mele deranjeaza mult pe unii, defapt, intotdeauna adevarul supara si deranjeaza rau , dar acesta este oprobiul meu la jocurile adultilor de-a adolescentii tineri si nehotariti , aici , pe un forum care inca se vrea ortodox. Iata cita credinta si maturitate avem si iata cum intelegem sa ne justificam alegerile. Eu am intrat sa postez acesta parere ca sa accentuez ca retragerile ,,en vogue" continua precum ciupercile dupa ploaie. O fi vreun fenomen ...ortodox ?!?!?! NB : stau si ma intreb : daca ea , sora noastra, voia sincer, curat, cinstit si drept, cu dragoste fata de frati,cu smerenie dreapta si cu tarie duhovniceasca , deci , voia sincer sa se retraga de pe forum , nu o putea face in liniste, asa cum si a intrat, doar numai ea sa stie, adica sa nu stie stinga ce face dreapta ????? Fara sa ne ,,smulga inimile din piept" !!! Cind a intrat , a intrat tot asa de trimbitat ? A anuntat : bai, fratilor , aveti grija, de miine voi intra eu pe forum, va iubesc pe toti , fiti atenti la mine, la dragostea pe care ve-o port , luati seama , sunt eu Marimira ???? Nu, nici pe departe ! Dar, de , asa este omul ! Asa este crestinul ortodox al zilei de astazi : il intereseaza mai putin adevarul si dreptatea crestina (cea de dupa faptele aparente , ca sa intelegeti ce voiesc sa spun !) curatia vietii de zi cu zi, cumintenia si asezarea dreapta si curata a crestinului si se indeletniceste mai mult cu alte virtuti tare greu de dobindit cu usurinta . Vorba aceea : noi nu putem sa rasuflam din cauza ca nu traim virtutile simple dar strigam in gura mare cit de avansati suntem in iubire ! Lucrul dezgustator pt. mine este ca nu este singurul caz , ca sigur vor mai urma si ca nu i se intimpla cel putin unui incepator ! Aceasta intimplare este insa in acord desavirsit cu comportamentul specific al crestinilor fata de alti crestini, dar tot de teapa lor,cind le analizeaza starea : daca il vede pe frate ca nu vine la biserica imbracat cum trebuie il face cu ou si cu otet pt. ca nu ar fi crestin adevarat dar cind aude ca acela este stapinit de patimi grele (alcool, tutun, desfrinare, avort, ban,etc) odata se inmoaie si zice : e, de ce sa-i faci , toti suntem oameni si toti gresim ! Crestinii adevarati nu procedeaza astfel ! Judecati voi fratilor cum voiti , dar acesta este parerea mea despre mica hemoragie de retrageri vanitoase !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 17.06.2011 at 19:24:50. |
|
||||
|
||||
![]()
Orice om tanjeste sa fie inteles , dar se simte inteles numai de cel care ii remarca si ii vorbeste de calitatile sale ascunse , pe care altii nu i le observa . A vedea calitatile ascunse insa este o insusire a celor care au un exercitiu spiritual permanent, la care nu se poate ajunge fara darul lui Dumnezeu . A striga in dreapta si in stanga si a fagadui degraba iadul este propriu ravnei trupesti . Oamenii sfinti insa , care au ajuns la dragoste , nu mai pot avea aceasta atitudine . Caci dragostea , spune Sfantul Serghie de la Radonej , INSEAMNA A FI ASPRU CU TINE , DAR INGADUITOR CU CEILALTI . Cred ca masura desavarsirii noastre duhovnicesti o putem deduce din felul in care ne raportam la oamenii care inca mai savarsesc cele mai cumplite pacate . ( * VA URMA ! - *** Aceste fragmente nu sunt selectate intamplator ! ! ! )
|
|||
|
|||
![]()
Bun raspuns, asa s-a farimitat si biserica aceea care odata era Una in loc sa se faca una pe intreg pamintul. Si in loc sa ne fie rusine cu asta ne e rusine la gindu ca am putea-o drege la loc. Insa adevarul e ca nu putem insa ne e rusine sa recunoastem. Dar nici nu vrem.
Ecumenismul erezie ..., ce am putea lua de la ceilalti? asta e intrebare ? dar ce am putea oferi nu intreaba nimeni? |
|
|||
|
|||
![]()
In vremurile astea din urma e de inteles, uneori nici pe noi insine nu ne putem judeca prea aspru, mai ales ca a fost profetit ca nici cei mai virtuosi nu vor scapa neprihaniti asa incit pina se regleaza si se albeste tot functionam doar la jumate din turatia posibila.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Multumim Cristi pentru aceste "episoade" pline de har. Ma bucur ca inca scrie 'va urma'.
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cuvantul care vine din memorie se adreseaza doar memoriei si, cu timpul, se va uita caci nu are putere, fiind lipsit de viata, dar cuvantul care vine din inima se adreseaza tot inimii si acesta are si putere, fiindca ceea ce vine din inima este plin de viata, plin de seva, plin de iubire. Sfintii cuvantau rar si doar din cele ce le-au trait si insusit. Noi vorbim multe si de cele mai multe ori din copy-paste. Macar si la acestea de le-am adauga putina iubire si tot ar fi un folos. "Si nu uita, mama, sa fii bun!" Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Francezii au un poet, printre marii lor poeti, care tintea in mod special ca poeziile lui sa fie hrana pentru cei sarmani, cei mai de jos, cei mai jalnici oameni. Avea oroare de "lumea buna" si empatiza permanent cu norodul. El insusi a trait ca un cersetor, fugarit, talharit, pedepsit, chinuit. S-a spus ca pur si simplu avea un public mai larg printre cei multi care alcatuiau poporul si ca a fost un vanitos amator de aplauze multe, plin de slava desarta. Si ca ar fi tradat poezia, pe cea mult mai elevata de care ar fi fost capabil. Dar el scria pentru toata lumea. Pentru sine, pentru oricine vibra la omenescul tragic pe care il experimentase. Si, lucru distinct, nu el isi publica poemele ci i le publicau cei care il iubeau. Desigur, l-au folosit repede in lupta sociala facind din el un drapel revolutionar. Stiu si eu, cand exprimam ceva cui ii va folosi si cui nu, pe cine va deranja si pe cine va ajuta... Mai bine, spun acum pentru mine, sa facem tot ce facem cu gandul ca Domnul e aici, acum, si Lui poate nu Ii place, poate Ii place. Multumim Cristi pentru selectii, sper ca ne mai daruiesti pasaje noi. Iertare daca am gresit, cui am gresit, cer iertare tuturor pentru balbele mele. Domnul cu noi! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca pot primi niste raspunsuri | andrei23 | Generalitati | 28 | 19.06.2011 18:13:32 |
Caut niste raspunsuri | NeInocentiu | Secte si culte | 108 | 18.04.2011 13:43:12 |
|