Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.06.2011, 13:18:45
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

"Binecuvantat esti , Hristoase , Dumnezeul nostru , Cela ce preaintelepti pe pescari ai aratat , trimitindu-le lor Duhul Sfant , si printr-insii lumea ai vanat , Iubitorule de oameni , marire Tie !" << O , prea Adanca Taina ! Dumnezeule , Duhule Necuprins cu mintea , care impreuna cu Tatal si cu Fiul toate le-ai zidit ! Tu ai impodobit cetele ingerilor de sus , intru lacasul luminii cele neapropiate . Tu ai chemat la fiinta , cu stralucirea slavei , cetele de foc ale luminatorilor ceresti . Unind Tu trupul si sufletul intr-o minunata alcatuire , zidita-i neamul omenesc , pentru aceasta toata suflarea Te lauda si canta : Aliluia !+
Attached Images
File Type: jpg 3cristiboss56images.jpg (9,7 KB, 2 views)

Last edited by cristiboss56; 12.06.2011 at 13:20:58.
Reply With Quote
Vechi 13.06.2011, 20:29:16
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
"Binecuvantat esti , Hristoase , Dumnezeul nostru , Cela ce preaintelepti pe pescari ai aratat , trimitindu-le lor Duhul Sfant , si printr-insii lumea ai vanat , Iubitorule de oameni , marire Tie !" << O , prea Adanca Taina ! Dumnezeule , Duhule Necuprins cu mintea , care impreuna cu Tatal si cu Fiul toate le-ai zidit ! Tu ai impodobit cetele ingerilor de sus , intru lacasul luminii cele neapropiate . Tu ai chemat la fiinta , cu stralucirea slavei , cetele de foc ale luminatorilor ceresti . Unind Tu trupul si sufletul intr-o minunata alcatuire , zidita-i neamul omenesc , pentru aceasta toata suflarea Te lauda si canta : Aliluia !+

Iar in varianta audio aici: http://www.youtube.com/watch?v=KHeMF...eature=related
Reply With Quote
Vechi 13.06.2011, 20:31:54
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Acelasi tropar al Pogorarii Duhului Sfant - interpretat de inconfundabilele maici de la Manastirea Ormilia, Grecia – „Evloghitos ii, Hriste o Theos imon, o pansofus tus aliis anadixas katapempsas aftis to Pnevma to aghion, ke di afton tin ikumenin saghimensas, filantrope, doxa si.” http://www.youtube.com/watch?v=PA-IH...eature=related
Reply With Quote
Vechi 13.06.2011, 22:26:24
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit Acatistul Sfintei Treimi - de astazi

http://www.crestinortodox.ro/acatist...imi-67152.html
Vechi 13.06.2011, 22:38:03
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Cantare de Lauda la Sfanta Treime - Sfantul Nicolae Velimirovici

O , Sfinte Dumnezeule , Sfant intru cele zidite ! Tot ce zidesti cu Cuvantul Tau , Sfintesti cu Duhul . O, Sfinte Tare , tare intru patimiri .Pentru dragostea lumii mergi la moarte , Pentru dragostea lumii inviezi . O , fara de moarte Doamne , cu glasurile noastre pe Tine Te cantam : Dumnezeule - Parinte ; Fiule ; Duhule Sfinte , miluieste-ne pe noi . Tatal , care la Iordan s-a facut cunoscut prin glasul Sau ; Duhul, ce s-a purtat pe deasupra in chip de alb Porumbel ; Fiul , care botez a luat de la Ioan Prorocul , Trei Raze de Lumina , o singura Lumina s-a vazut . O , Treime aratata noua , cu glasurile noastre pe Tine Te cantam ! Dumnezeule- Parinte , Fiule , Duhule Sfinte , miluieste-ne pe noi !
Attached Images
File Type: jpg 3cristiboss56images.jpg (9,7 KB, 0 views)
Vechi 13.06.2011, 22:53:10
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

De mare folos pentru luminarea mintii este rugaciunea Imparate ceresc.
SI acatistul Preasfantului Duh.
Vechi 01.10.2012, 22:48:15
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

„Veniți popoarelor să ne îndulcim de ale acesteia preamărite minuni; că prin aceasta Adam din stricăciune s-a mântuit, fiind aceasta chivot nu de Noe, ci de Dumnezeu făcut. De demult n-a putut Moise să vadă pe Dumnezeu în rugul cel înfocat; iar acum pe Cel ce dintru dânsa S-a născut, tot pămâtul Îl știe Fiu al lui Dumnezeu, către Care Maica Sa pentru noi se roagă. Drept aceea noi o preamărim astăzi, ca pe Maica lui Dumnezeu; că pentru noi roagă Născătoarea de Dumnezeu, pe Dumnezeu Cel mai înainte de veci“

(Icosul Utreniei Acoperământului Preasfintei Născătoare de Dumnezeu)
Vechi 24.02.2013, 14:45:45
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Din Cantarile Triodului

“Usile pocaintei deschide-mi mie, Datatorule de viata, ca maneca duhul meu la Biserica Ta cea sfanta, purtand locas al trupului cu totul spurcat. Ci ca un Indurat curateste-l cu mila milostivirii Tale!

In cararile mantuirii indrepteaza-ma, Nascatoare de Dumnezeu, căci cu pacate grozave mi-am spurcat sufletul si cu lenevire mi-am cheltuit toata viata mea; ci cu rugaciunile tale spala-ma de toata necuratia.

La multimea pacatelor mele celor rele, cugetand eu, ticalosul, ma cutremur de infricosata zi a judecatii, ci indraznind spre mila milostivirii Tale, ca David strig Tie: Miluieste-ma Dumnezeule dupa mare mila Ta”.
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum se cântă cântările din Minei ? STEPHAN Muzica Bisericeasca 5 21.05.2012 18:24:11
cantarile de Inviere raisa2006 Muzica Bisericeasca 20 03.05.2012 21:52:08
Va rog sa imi spuneti cn are CANTARILE: PuiMicGeorgiana Muzica Bisericeasca 1 05.11.2010 22:23:15
Unde pot gasi cantarile cununiei (audio sau .mp3)? sophia Muzica Bisericeasca 4 26.06.2010 00:41:44
Cor, strana, cantarile preotilor sophia Muzica Bisericeasca 17 13.08.2009 21:37:05