Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.09.2011, 12:42:26
Adriana98's Avatar
Adriana98 Adriana98 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Si nu e asa? Nu m-am uitat la filmele respective, dar sunt familiarizat cu retorica de tip creationist. Deci, e asa sau nu?
Norocul nostru, al tuturor, ca sunt si oameni care considera cuvantul "dovada" in mod mult mai riguros, din punct de vedere semantic, decat tine.
Degeaba vor unii sa para rigurosi d.p.d.v. stiintific, ca nu pot fi luati în serios, mai ales când fac trimiteri la idolul (= demonul) "noroc"... Dar se pare ca si aici tot de ignoranta este vorba precum în cazul evolutionismului, care nu în stiinta îsi are sorgintea.
Vechi 21.06.2011, 13:12:01
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Da, toti credinciosii se mira cat de credinciosi sunt cei care cred in evolutinism. Probabil e un bun exemplu si pentru crestini de credinta in ceva, macar noi avem niste dovezi ca exista Dumnezeu.
Credinciosii se mira si cand vad un curcubeu asa ca nu i-as lua de etalon.
Vechi 21.06.2011, 13:55:50
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

De mai multa vreme era evident ca nici creationismul in forma simbolica prezentata in Facerea si nici evolutionismul nu reflecta intocmai adevarul ,ci ca el este undeva la mijloc,
Vechi 16.09.2011, 13:31:01
Adriana98's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Credinciosii se mira si cand vad un curcubeu asa ca nu i-as lua de etalon.
Provocari ieftine, afirmatii care nu denota decât necunoastere, prejudecati si altele pe care le-am mentionat în postarile anterioare.
Vechi 21.06.2011, 13:10:55
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de rezadiniran Vezi mesajul
Sunteti foarte credincios. Mai credincios decat majoritatea crestinilor. Va invidiez si va apreciez.
In acest caz ar fi bine sa discutam ce inseamna credinta pentru ca mie imi lipseste cu desavarsire in sensul practicat de crestini.
Citat:
Chiar inainte de a vedea o prima secventa din film, ati si crezut ca:
Chiar inainte de a vedea secvente din film, am vazut alte filme cu aceleasi pretentii si toate s-au incadrat perfect in cele spuse de mine. De aceea, ceea ce pentru unii pare credinta, a fost o simpla extrapolare. Daca ar fi existat dovezi stiintifice, asa cum pretinde titlul topicului, as fi aflat. Am aflat insa ca exista o predispozitie in special a oamenilor credinciosi de a nu privi cu un ochi prea critic afirmatiile care ii gadila-n orgoliul personal.
Vechi 16.09.2011, 13:27:11
Adriana98's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
In acest caz ar fi bine sa discutam ce inseamna credinta pentru ca mie imi lipseste cu desavarsire in sensul practicat de crestini.
Si atunci, cum îti permiti sa critici ("a critica" fiind aici un eufemism ...) ceva ce nu cunosti si înca la un mod total lipsit de respect în majoritatea postarilor ?!
Vechi 16.09.2011, 13:33:56
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana98 Vezi mesajul
Si atunci, cum îti permiti sa critici ("a critica" fiind aici un eufemism ...) ceva ce nu cunosti si înca la un mod total lipsit de respect în majoritatea postarilor ?!
Sa-nteleg ca toti crestinii care critica homosexualitatea sunt gay?
Vechi 16.09.2011, 13:19:35
Adriana98's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de rezadiniran Vezi mesajul
Sunteti foarte credincios. Mai credincios decat majoritatea crestinilor. Va invidiez si va apreciez.
Chiar inainte de a vedea o prima secventa din film, ati si crezut ca:
- Respectivii NU sunt oameni de stiinta
- In eventualitatea extrem de improbabila ca acestia chiar sunt oameni de stiinta, probabil NU sunt intr-un domeniu strans legat de biologie.
- In eventualitatea extrem de improbabila ca acestia chiar sunt biologi, argumentele prezentate NU au legatura cu stiinta, ci sunt rastalmaciri
- Argumentele - rastalmaciri sunt fara indoiala respingatoare
Eu nu as spune "credincios" pentru ca astfel, fara sa vrem, contribuim la devalorizarea acestui cuvînt si a altora din aceeasi familie (credinta, credincios, credinciosie).
În schimb, as zice ca atitudinea de mai sus, [care nu are absolut nimic original, de parca ar fi învatat cu totii pe de rost niste fraze gaunoase, replicile lor semanând între ele - si ca stil si ca lipsa de continut - de parca ar fi trase la xerox)]..., asadar, o astfel de atitudine tradeaza ignoranta, pe care unii încearca sa o mascheze prin reactii (reactii, fiindca nu se pot numi raspunsuri) impertinente, apoi, aroganta, saracie de idei (putine, dar fixe!), multe prejudecati etc.
Subiect închis

Tags
creatie, creationism, darwin, evolutie, evolutionism

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cum sa spun ? odi_groza Pocainta 22 11.09.2010 15:04:18
Teoria Evolutiei Evreulcelales Generalitati 96 25.09.2009 08:37:52
Oamenii de stiinta vorbesc despre Dumnezeu... amatyyy Generalitati 0 10.05.2009 13:51:19
Teoria evolutiei vs Dumnezeu seby_din_brasov Generalitati 2 19.02.2009 20:42:45