![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ai rabdare dar in acelasi timp lasa-le sa inteleaga ca daca esti crestina nu inseamna ca esti proasta(spun asta deoarece oamenii prosti ii cred pe oamenii buni prosti).
Si eu am trecut printr-o perioada in care o colega de-a mea nu ma avea deloc la inima(nici macar nu imi dau seama de la ce a inceput; pur si simplu m-am trezit ca ma barfeste, apoi se ia de mine pentru tot felul de maruntisuri si cand ma intorceam acasa ma simteam foarte obosita si ma plangeam prietenului meu de cat de tare ma supara femeia aia; parca eram parazitata complet de catre ea: nici nu ma puteam gandi la altceva decat la ea; ma intrebam oare ce o sa mai scorneasca si ce o sa mai gaseasca de criticat la mine pana cand am intrebat-o foarte direct ce problema are cu mine. De atunci s-a calmat dar si-a gasit alta victima pe care s-o paraziteze: o colega penticostala. Mi-am dat seama ce fel de om e femeia aia; se luase de mine pentru ca eram cea mai tanara si eram si noua apoi s-a luat de urmatoarea persoana care i s-a parut slaba si care a fost colega penticostala. Colega asta penticostala a fost o inspiratie de bunatate, blandete, iertare, rabdare si voiosie pentru mine. Pe oamenii cu caracter imputit ii recunosti din faptul ca se iau de cei care nu riposteaza sau de cei de pe urma carora nu au nimic de castigat. Sfatul meu este sa nu-ti fie rusine sa spui ce ai de spus si sa le raspunzi cu calm si tact la rautati. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Însă ai grijă, dacă continui cu această atitudine de autoizolare, ele o vor considera ca pe un complex de superioritate. Mai ales dacă îți exprimi sentimentul de repulsie prin expresii faciale sau tonul vocii. Așa vei ajunge să nu te placă nimeni la muncă și nu cred că îți dorești asta! Și eu muncesc într-un loc unde sunt numai femei. Există și bârfe, că e inevitabil, mai ales la nervi, când o colegă te-a enervat și simți nevoia să te descarci în fața cuiva. Dar atâta timp cât există o doză de bun-simț, situația e echilibrată! Eu te sfătuiesc amical să te "cobori" un pic la nivelul lor de "păcătoase" și să nu te mai oftici atât pentru că ele bârfesc fără tine! Coboară-ți un pic năsucul și totul va fi bine! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Daca nu te simti inteleasa aici intra pe "scuipatot.ro" unde iti poti spune oful.
|
|
|||
|
|||
![]()
Asta e cumva o gluma?:))
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Colegele tale sint niste persoane care au alte valori. Si ce daca. Nu ne rugam noi in fiecare zi "...si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri..."? Le iertam pentru ca si noua Domnul ne iarta atitea greseli... Daca vorbesc la pe la spate, si ce daca? Avem datoria sa le iertam. In fond nu sint decit niste oamnei, iar daca vom da la o parte faptul ca birfesc, sau ca se imbraca intr-un anume fel, sau ca, sau ca, sau ca... vom descoperi niste persoane minunate. Ne concentram pe ceeia ce au minunat oamenii si atunci nu ne mai deranjeaza asa mult imperfectiunile celorlalti. Vor fi ca radioul care merge fara sa-l bagam in seama... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=ElisabetaM;367434]Simt ca nu mai pot sa indur colegele de munca.
Parca toata ziua nu au alta grija decat sa comenteze ce a facut cutare, ce a zis cutarica, cum se imbraca una sau alta, viata mondena etc.. QUOTE] Elisabeta, cu proxima ocazie cand colegele tale sunt puse pe barfa, lasa-le sa se desfasoare iar la un moment dat, sa intervii si tu in discutie. Poti sa le zici ceva de genul: - Sa va zic ultima barfa! Sigur n-o stiti. O tipa, asa ca noi, careia ii placea sa stea la cate o sueta, avea o hiba mare: era foarte clevetitoare, barfitoare si vorbitoare de rau, desi mergea la biserica si stia ca e pacat sa vorbesti de rau pe altii. Preotul la care se spovedea i-a dat un canon bizar. Ghiciti ce? A trimis-o acasa sa aduca o perna si sa urce cu ea in varful clopotnitei, sa o desfaca si sa scuture toate penele in vant. Dar canonul nu e gata. Partea a doua, mult mai dificila – sa coboare din clopotnita si sa adune toate penele imprastiate prin oras. Cu siguranta, sarmana femeie nu a reusit sa le adune. Prin canonul asta, preotul incerca de fapt s-o faca sa inteleaga ca la fel cum penele odata risipite de vant nu mai pot fi adunate, tot asa sunt si vorbele rele despre altii risipite prin lume, nu mai pot fi adunate. Nu le mai putem aduna dar vom da seama la judecata de ce le-am raspandit. Vorbele noastre rautacioase trec din gura in gura de la un barfitor la altul, se raspandesc si provoaca multa dezbinare. Ideea e ca femeia respectiva a inteles canonul dat de preot si si-a pus lacat pe gura, insa daca nu s-ar fi oprit la timp din cleveteala ei, dupa moarte, sufletul ei s-ar fi chinuit in vreo cazna sisifica si absurda similara cu a culege pene in vant pana ce va umple perna la loc. |
|
|||
|
|||
![]()
Am gasit un text foarte profund aici http://intreviatasicarti.blogspot.co...proapelui.html
poate e de folos. Doamne ajuta! Despre judecarea aproapelui.. Cînd un om reușește să facă ceva ce i-a “solicitat mult efort”, în el începe să lucreze “trufia”. Cel ce slăbește se uită cu “dispreț” la grași, iar cel ce s-a lăsat de fumat răsucește nasul disprețuitor cînd altul se bălăcește, încă, în viciul său. Dacă unul își reprimă cu sîrg sexualitatea, se uită cu dispreț și cu trufie către păcătosul care se căznește să scape de păcat, dar “instinctual” i-o ia înainte!” Ceea ce reușim ne poate spurca mai ceva decît păcatul însuși. Ceea ce obținem se poate să ne dea peste cap reperele emoționale în așa manieră încît ne umple sufletul de “venin”. Banii,care vin spre noi, ne pot face aroganți și zgîrciți, cum succesul ne poate răsturna în abisul înfricoșător al patimilor sufletești. Drumul către iubire se îngustează cînd ne uităm spre ceilalți de la înălțimea vulturilor aflați în zbor. Blîndețea inimii se usucă pe vrejii de dispreț, de ură și de trufie, dacă sufletul nu este pregătit să primească reușita sa cu modestia și grația unei flori. Tot ce reușim pentru noi și ne aduce energie este menit a se întoarce către aceia ce se zbat, încă, în suferință și-n păcat. Ochii noștri nu sunt concepuți pentru dispreț, ci pentru a exprima cu ei chipul iubirii” ce se căznește să iasă din sufletele noastre. Succesele nu ne sunt date spre a ne înfoia în pene, ca în mantiile statuilor, ci pentru a le transforma în dragoste, în dezvoltare și în dăruire pentru cei din jur. Dacă reprimi foamea în timp ce postești, foamea se va face tot mai mare. Mintea ta o să viseze mîncăruri gustoase și alese, mintea o să simtă mirosurile cele mai apetisante chiar și în somn, pentru ca, în ziua următoare, înebunită de frustrare, să compenseze lipsa ei printr-un dispreț sfidător față de cel ce nu postește. Atunci, postul devine prilej de trufie, de exprimare a orgoliului și a izbînzii trufașe asupra poftelor. Dar, dincolo de orice, trufia rămîne trufie, iar sentimentul frustrării o confirmă. Dacă ai reușit în viață, nu te agăța de nereușitele altuia, pentru a nu trezi în tine viermele cel aprig al orgoliului și patima înfumurării. Reușita este energia iubirii și a capacității tale de acceptare a vieții, dar ea nu rămîne nemișcată, nu este ca un munte sau ca un ocean. Îngîmfarea și trufia reușitei te coboară, încetul cu încetul, de pe soclul tău, căci ele desenează pe cerul vieții tale evenimente specifice lor. Slăbește, bucură-te și taci! Lasă-te de fumat, bucură-te și taci !Curăță ograda ta, bucură-te de curățenie și lasă gunoiul vecinului acolo unde vecinul însuși l-a pus. Căci între vecin și gunoiul din curte există o relație ascunsă, niște emoții pe care nu le cunoști, sentimente pe care nu le vei bănui vreodată și cauze ce vor rămîne, poate, pentru totdeauna ascunse minții și inimii tale. Între omul gras și grăsimea sa există o relație ascunsă. O înțelegere. Un secret. Un sentiment neînțeles. O emoție neconsumată. O dragoste respinsă. Grăsimea este profesorul grasului. Viciul este profesorul viciosului. Și, în viața noastră, nu există profesori mai severi decît viciile și incapacitățle noastre. Acum stiu, stiu ca orice ura, orice aversiune, orice tinere de minte a raului, orice lipsa de mila, orice lipsa de intelegere, bunavointa, simpatie, orice purtare cu oamenii, care nu e la nivelul gratiei si gingasiei unui menuet de Mozart, este un pacat si o spurcaciune. Nu numai omorul, ranirea, lovirea, jefuirea, injuratura, alungarea, dar orice vulgaritate, desconsiderare, orice cautatura rea, orice dispret, orice rea dispozitie, orice cuvant greu este de la diavol si strica totul. Acum stiu, am aflat si eu... " Autor: NICOLAE STEINHARDT Sursa: http://www.certitudinea.ro/articole/...pacatul-insusi |
|
|||
|
|||
![]()
Sincer, mie mi se pare un subiect atât de pueril și de jignitor în același timp, încât mă surprinde faptul că i se acordă atâta atenție!
Domnișoara nu își "suportă" colegele de muncă pentru că "nu au altă treabă decât să bârfească". Așa cum îi ziceam chiar ei, mi se pare că nici ea nu prea are altă treabă decât să îi pese de capra vecinului! Și până la urmă de ce nu le suportă? Pentru că bârfa e un păcat. Pentru că nu îi împărtășesc principiile morale și religioase, care spun să nu bârfești, să nu judeci etc. Deci intră toată lumea aici ca să o ajute pe stimabila să își "suporte" colegele care au alte credințe și alte principii. Eu cred că problema s-ar pune altfel: cum să o suporte colegele pe ea? Asta se numește imaturitate socio-emoțională. Inabilitatea de a te integra într-un grup și de a te supune regulilor (atât scrise cât și nescrise) de conviețuire într-un colectiv. Nu spune nimeni să îți renegi credința sau să faci ceva ce ție nu îți place doar pentru a fi pe placul altora. Dar fii mai tolerantă, Elisabeta! Crezi că greșesc? Lasă-le în plata Domnului! Tu ești plătită să prestezi un anumit serviciu, la locul tău de muncă. Fă ce ai de făcut și du-te acasă, dacă crezi că așa ți-e mai bine! Însă e un lucru demonstrat că o persoană care nu e în stare să cultive relații bune la locul de muncă, în timp ajunge să nu mai dea randament și are mult mai slabe șanse de avansare în carieră. În viață nu ne întâlnim mereu cu oameni plăcuți și situații favorabile. Asta e, uneori oamenii din jur ne calcă pe nervi. Înghițim gălușca și mergem mai departe, nu umplem forumuri despre cum nu ne suportăm colegele de muncă. Sincer, mi se pare că există și o umbră de invidie aici. Din câte îmi dau seama, colegele par a fi un colectiv sudat, din care domnișoara nu face parte, din motive ce pot fi sau nu independente de ea. Mi se pare că miroase a îngâmfare, atitudinea ta! Iar asta nu te va ajuta la nimic! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Locuri de munca | Florin-Ionut | Generalitati | 3 | 07.04.2010 15:52:39 |
Loc de munca | arifa | Generalitati | 2 | 08.01.2010 17:16:28 |
Locuri de munca | Hector | Generalitati | 19 | 29.04.2009 22:11:42 |
Munca in strainatate | Anca-Miha | Stiri, actualitati, anunturi | 18 | 17.04.2009 06:59:49 |
Munca in zi de sarbatoare! | georgeta1 | Generalitati | 20 | 17.05.2007 21:40:59 |
|