Citat:
În prealabil postat de catalin2
Pe langa asta cateodata mergeti pana la a adopta o logica surprinzatoare, desi oricine poate spune ceea ce e normal. De exemplu aici spuneti ca in acele link-uri se spune si cate ceva defavorabil ortodoxiei. E evident, oricine poate intelege ca eu le-am dat doar pentru a sustine acea problema, nu pentru ca sunt favorabile ortodoxiei versus catolcismului. Normal ca pot contine si alte erori sau neadevaruri din punct de cedere ortodox. Deci nu inteleg logica asta, e surprinzatoare pentru mine..
|
La fel de surprinzatoare li se par Martorilor lui Iehova criticile vis-a-vis de faptul ca, dupa ce rup din contextul vreunei exegeze protestante, catolice sau ortodoxe a unei carti din Biblie, acele pasaje care par sa sprijine pozitia lor, aleg cu buna stiinta si rea-credinta sa ignore tot restul.
Citat:
Mai e o problema, dvs. nu acceptati ca s-ar putea sa nu le stiti pe toate, mai ales in acest domeniu. Asta desi ati spus ca doar de 1-2 ani sunteti catolic, inainte fiind ortodox. Deci nu aveati timp sa adunati mai multe cunostinte, s-ar putea ca unii sa cunoasca mai multe, nu?
|
Am fost timp de 33 de ani ortodox. Am avut de unde sa adun cunostinte. Dupa umila mea parere, nici dumneavoastra nu prea acceptati ca s-ar putea sa nu le stiti pe toate.
Citat:
In schimb acum am petrecut aproape doi ani jumatate pe frumul catolic, poate mai mult de cand ati devenit dvs. catolic. Deci s-ar putea sa stiu cate ceva.
|
Din pacate, nu, deoarece ati dat o definitie a primatului papal de care ar rade cu lacrimi orice seminarist catolic.
Citat:
vad ca va informati doar din surse catolice, deci nu aveti cum sa va afaceti o parere obiectiva, ci numai ceea ce spune catolicismul.
|
V-am dat o sursa protestanta. Din afirmatia de mai sus se desprinde concluzia nu va obositi sa cititi ceea ce va sugereaza interlocutorii. Urat din partea dumneavoastra.
Citat:
Nu v-ati gandit ca poate au si ortodocsii ceva, avand atatea minuni? Dumnezeu nu da minuni la cineva fara rost, ar arata ca acolo e adevarul si oamenii ar fi indusi in eroare. Daca Bc ar fi cea adevarata, minunile din ortodoxie ar insemna ca oamenii ar fi pacaliti ca sa ramana ortodocsi. Iar Dumnezeu nu poate pacali.
|
Spre deosebire de parerea talibanilor asa zis ortodcsi, Biserica Catolica nu incearca sa puna monopol pe minunile lui Dumnezeu.
Catolicii recunosc ca ortodocsii se pot invrednici de miracole divine. Eu n-am sustinut niciodata ca ortodocsii n-ar "avea ceva". Dimpotriva, credem ca ei au foarte mult. Au succesiune apostolica, au Sfinte Taine, au sfinti si minuni, au posibilitatea mantuirii in numele Domnului nostru Iisus Hristos.