,,Nevasta mea vrea sa ma paraseasca , convingeti-o voi sa mai ramina "!
Este binecunoscuta si descrisa in special de calugari asa-zisa ,,smerenia mindra " care este un pacat si o ispita tare subtire . Nu oricine este batut cu o asemenea ispita ci numai cei ,,mult smeriti".
Eu doar atit ma gindesc , daca fratele mai sus numit se va retrage (aiurea , povesti pt.... !) cine va mai purta marea grija a disputei dintre modelele de crestini prefigurate de parintii Rafail N. si Amfilohie B si cine va mai purta grija viitoare a ortodoxiei ,,bune" ? Ce sa ne mai facem cu lupta aceasta care ,,ar putea" distruge ,,crestinismul adevarat" si pe acei crestini de mare valoare ?!?!
Bine preciza un user : nu vreti voi fratilor sa va rugati de nevasta-mea sa nu plece de la mine ca uite ce gata este de plecare ! Si ce frumos aluneca ,,arcusul " unora pe ,,strunele" altora... de iti dau lacrimile smereniei !
Mie mi se pare mult mai frumos si mai cuminte , mai asezat crestineste , sa iti spunem ca de voiesti sa mai zabovesti pe forum poti ramine pina cind te plictisesti tu deoarece afara nu te da nimeni (pt. ca nu exista decit autoexcludere !) iar de voiesti sa pleci , eu unul iti spun : drum cu pace si biruinta in incercarile grele si de-o fi cu binecuvintare , sa ne vedem in rai !