![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai sunt si multe alte parastase, zeci de pomelnice, plus pomenirea de fiecare an ... |
|
|||
|
|||
![]()
Iubitilor,
Biserica nici va saraci, nici se va imbogati cu averi lumesti! Biserica noastra saraceste sau se imbogateste cu sfintenia sufletelor noastre! Foarte "frumos si profund" ne punem problema celor lumesti in analiza vietii Bisericii. "Am cerut", "am luat", "am dat"... bani! Mai ceva ca la piata! Pestera de talhari!!! Preotul lacom este talhar! Lacomia il face sa fie talhar, nu o anumita valoare materiala ce trece dintr-o parte in alta. Credinciosul zgarcit, "nedarnic", este talhar cand vrea sa primeasca de la Dumnezeu Har dar calculeaza mai intai cat face, dupa un mercurial imaginar! Biserica devine pestera de talhari cand accepta ca duhovnicia sa fie masurata in aur sau argint! Cine este judecatorul Bisericii? In toata "discutia" acestui thread, unde este Hristos? Am citit si nu L-am gasit! Hristos pe care eu il cinstesc se cheama Domnul Puterilor si este dintru inceput Iubire desăvârșită. Mai intreb inca: ce este pentru voi Biserica lui Hristos? Dar slujirea preotului in Biserica aceasta? Este exact ceea ce dati fiecare din voi: ori iubire, ori dreptate, ori poate si una si cealalta, ori poate nici una nici cealalta! Sfintenia o veti gasi doar prin iubire. Iar cine nu cauta sfintenia aici cu toate puterile lui, nu va intra in rai! Biserica va dainui oricum, cu bani sau fara bani acceptati ori ceruti, daruiti ori platiti. Cine cere ori plateste spre a lui osanda o face! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din pacate banii sunt o necesitate ce nu poate fi ignorata! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
și eu sunt surprins de răspunsul lui Liviu, care exprimă o bănuială ce jignește. Mai ales după niște cuvinte atât de înțelepte ale părintelui.
Citind însă din nou răspunsul său, cred că nu asta a fost intenția. Last edited by N.Priceputu; 25.05.2011 at 21:15:59. |
|
|||
|
|||
![]()
Si eu cred ca ar trebui sa spunem lucruri care sa zideasca, nu sa darame. E vorba despre Biserica lui Hristos, din care facem parte si noi. Biserica e a noastra, cu bune si cu rele. Biserica suntem si noi. Noi, cei din interiorul Ortodoxiei, ne alaturam celor care vor s-o darame din exterior?
Trebuie sa ne punem problema si ce facem noi pentru Biserica. Am crescut un preot servindu-i drept model de viata cumpatata si corectitudine? Liviu33, rufele murdare se spala in familie cu grija, nu se acopera de funingine! Si apoi cine suntem noi? Ia asa niste oameni care adaugam pacate peste pacate judecandu-le pe ale altora. Tie ti-ar placea daca, de exemplu, ti s-ar spune intr-un anume fel pentru ca ai o anumita profesie? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totusi, mai incerc o data: Biserica este sfanta iar fratia ta si noi toti suntem Biserica. Dar eu sunt pacatos, deci sfintenia Bisericii nu-i de la mine. Crezi ca poti sa intelegi o astfel de stare? Eu spun ca nu inca! Asta pentru ca fratia ta te afli (de voie ori de nevoie) in afara Bisericii. Ma vei judeca, poate, cu siguranta pe care ti-o da dreptatea ce o ai; eu te sfatuiesc insa, sa te asezi cu rabdare spre aflarea iubirii pe care ne-a lasat-o mostenire Domnul nostru Iisus Hristos. Cand o vei afla, vei imbratisa omul cazut ca pe un frate drag, indiferent de caderea lui. Atunci vei fi in Biserica! Sa dea Domnul sa apuci clipa aceasta de iubire! Asta doresc eu si fratiei tale si tuturor celor ce vor sa vada raiul! P.S. Acelasi lucru dar mai pe scurt si in limbaj mai "forumistic": nu este de folos pentru mantuire acest thread. Problemele enuntate exista, dar nu sunt definitorii pentru Biserica si preotie. Ele trebuiesc rezolvare local, in mod concret si nu prin generalizare rautacioasa ci cu discernamant crestin si dragoste reala. Peste toate acestea,eu nu ma simt atat de curat incat sa pun la zid Biserica lui Hristos. Fratia ta? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu te tulbura frate! Eu am "tradus" cuvantul fratelui Liviu prin filtrul vorbei intelepte din popor: "cine a fost muscat de sarpe se teme si de funie". Real, starea aceasta este doar o fobie conditionata. oamenii acestia nu sunt rai, sunt neputinciosi. Domnul sa ne intareasca pe toti si sa ne ridice din neputintele noastre!
|
|
|||
|
|||
![]()
Sarut mana, parinte. Dumnezeu sa va ocroteasca.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Banii de la aparate | Dewit51 | Morala Crestina | 23 | 23.01.2017 14:40:57 |
De ce avem o relatie nesanatoasa cu banii? | mihele_m | Intrebari utilizatori | 4 | 05.08.2013 18:01:57 |
Aprox. 400 de crime comise zilnic in Romania... pe banii nostri | laurastifter | Morala Crestina | 60 | 24.07.2013 20:43:23 |
Firmele de dezapezire de ce iau banii? Stare de calamitate in multe judete. | hydro314 | Generalitati | 3 | 12.02.2012 22:10:41 |
Banii McDonald’s ajung la homosexuali | Iustin32 | Generalitati | 44 | 21.07.2008 21:00:07 |
|