Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Homosexualitatea
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.05.2011, 17:52:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Din ce stim in acest moment, homosexualitatea are baza genetica. Daca te nasti homosexual, nu poti sa te decizi ca de lunea viitoare iti place sexul opus.
Pardon, din ceea ce iti place tie sa crezi si din ce zice propaganda homosexuala.

Citat:
Cat despre incest, sincer, daca participantii sunt majori si in consens, nu vad unde este problema, atata timp cat nu fac copii.
Pai n-ai cum sa vezi atat timp cat traiesti o ruptura schizofrenica intre notiunea de sex si cea de familie.

Citat:
Nu e acelasi lucru cu homosexualitatea, pentru ca tine de patologic mental, nu genetic. Cel putin asta am citit eu.
Frecventeaza si alte site -uri decat cele de homosexuali.

Citat:
Serios acum, tu chiar crezi ce ai scris mai sus? Ce legatura are o relatie sexuala intre 2 adulti, majori, unde exista si consens, cu sexul (violul) cu copii? Nici nu cred ca are rost sa raspund la asta.
Sexul cu copii il asociezi cu violul pentru a scoate homosexualitatea basma curata. Ei bine, pedofilii nu-i zic viol, nici macar sex ci ceva de genul "tandrete fizica" si pe undeva logica pedofila si cea homosexuala se apropie.
Si ei au avocatii lor care zic ca pedofil te nasti, nu devii.
Deci..

Pedophilia a ‘sexual orientation’ experts tell Parliament(Canada)
http://www.freerepublic.com/focus/f-news/2682310/posts

“True pedophiles have an exclusive preference for children, which is the same as having a sexual orientation. You cannot change this person’s sexual orientation.”

Citat:
Dar de dragul argumentarii, da-mi un exemplu de tara in care casatoriile homosexuale sunt acceptate, si unde exista macar un curent de opinie care sa sustina legalizarea pedofiliei, ca rezultat al legalizarii casatoriilor homosexuale.
Canada, Olanda, Belgia, etc.

Citat:
Practic ai spus ce am spus si eu. Ii intereseaza pozitia Bisericii pentru ca pe aceasta pozitie se bazeaza cei care arunca cu pietre in gay la Gay
Nu neaparat.
Majoritatea celor care se opun homosexualitatii, in special cei care se opun cu violenta au o greata organica, atavica, fata de homosexualitate.
Si culmea, ca sa vezi, asta chiar ca este genetica.
Deci nu se poate schimba, nu mai incercati.

Citat:
E alegerea ta. In locul tau, m-as intreba ce fel de Dumnezeu omnipotent e ala, de trebuie sa apelez la un intermediar care trebuie sa imi bage copilul in apa, cantand in acelasi timp, incat Dumnezeu sa imi observe copilul si sa trimta Duhul Sfant.
Are legatura cu liberul arbitru a individului in general si relatia de responsabilitate parinte-copil.
Dar un individ care opteaza pentru notiunea de sex si pare ca nu o cunoaste mai deloc pe cea de familie, care a renuntat la notiunea de responsabilitate si alegere in favoare minciunii "determnismului gentic" n-ar de unde sa stie de asa ceva.

Citat:
Cu cat mai multa informatie primeste copilul respectiv, cu atat mai multe sansele sa ia o decizie. Eu am prieteni care ai facut seminarul teologic si acum sunt atei, exact pentru ca li s-a dat sansa sa studieze religia in amanunt.
Sau poate le-au fost distruse sperantele de capatuiala pe directia meseriei de preot?

Citat:
Numarul mare de ortodocsi din Romania e datorat in mare parte ignorantei religioase. Majoritatea se declara ortodocsi in virtutea faptului ca au fost botezati, fara sa se gandeasca de doua ori daca asta ii face cu adevarat ortodocsi.
Mai ai si tu dreptate uneori.

Citat:
Cum acum avem religie in scoala, cu titlu obligatoriu, ma astept ca numarul de atei si agnostici sa creasca
O sa creasca dar nu din cauza asta.
Pe de alta parte, din cauza asta va creste numarul celor care vor alege sa fie ortodocsi si asta in cunostinta de cauza.

Last edited by AlinB; 23.05.2011 at 18:00:24.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2011, 18:09:16
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Pardon, din ceea ce iti place tie sa crezi si din ce zice propaganda homosexuala.
Esti liber sa citezi studii care arata altceva. Chiar te rog. Pana atunci, vorbim vorbe.

Citat:
Pai n-ai cum sa vezi atat timp cat traiesti o ruptura schizofrenica intre notiunea de sex si cea de familie.
Ca si majoritatea romanilor, de altfel. Sau esti unul dintre cei care cred ca in Romania sexul se intampla doar dupa casatorie, cu lumina stinsa si lumanarea aprinsa, cu Biblia pe noptiera?

Probabil ca am ajuns pe locul 1 in Europa la numarul de mame adolescente ca alea toate sunt atee, nu?

Citat:
Frecventeaza si alte site -uri decat cele de homosexuali.
Astept sursele alternative.

Citat:
Sexul cu copii il asociezi cu violul pentru a scoate homosexualitatea basma curata. Ei bine, pedofilii nu-i zic viol, nici macar sex ci ceva de genul "tandrete fizica" si pe undeva logica pedofila si cea homosexuala se apropie.
Nu ma intereseaza ce zic pedofilii. Ce e asa de greu de inteles?

Pe de o parte, avem o relatie consensuala intre doi adulti.

Pe de alta, avem o relatie intre un adult si un copil, lipsit de discernamant.

Citat:
Si ei au avocatii lor care zic ca pedofil te nasti, nu devii.
Irelevant, atata timp at exista parte vatamata. Probabil si criminalii sociopati se nasc asa, dar asta nu inseamna ca nu ii condamnam pentru ca omoara oameni.

Citat:
Pedophilia a ‘sexual orientation’ experts tell Parliament(Canada)
http://www.freerepublic.com/focus/f-news/2682310/posts

“True pedophiles have an exclusive preference for children, which is the same as having a sexual orientation. You cannot change this person’s sexual orientation.”
Nasol. Dupa cum am zis, unii se nasc criminali, si ii inchidem sau ii executam.

Vezi undeva notiunea de consens in pedofilie? Unul acceptat legal, avand in vedere ca respectivul copil nu e la varsta la care are discernamant legal?

Citat:
Canada, Olanda, Belgia, etc.
Sursa?

Citat:
Majoritatea celor care se opun homosexualitatii, in special cei care se opun cu violenta au o greata organica, atavica, fata de homosexualitate.
Pe care si-o justifica cu icoana in mana.

Citat:
Deci nu se poate schimba, nu mai incercati.
Toleranta nu inseamna sa tolerezi doar ce iti place. Si in America erau la 1800 oameni cu o "greata organica, atavica, fata de negri".

Citat:
Are legatura cu liberul arbitru a individului in general si relatia de responsabilitate parinte-copil.
Liberul-arbitru al cui? Al copilului in nici un caz.

Citat:
Dar un individ care opteaza pentru notiunea de sex si pare ca nu o cunoaste mai deloc pe cea de familie, care a renuntat la notiunea de responsabilitate si alegere in favoare minciunii "determnismului gentic" n-ar de unde sa stie de asa ceva.
Treaba cu optatul pentru notiunea de sex nu am inteles-o.

Notiunea de "familie", in afara celei din lege, are o definitie personala, care nu iti apartine nici tie, nici mie. In mod surprinzator, sunt oameni care au standarde care nu vin dintr-o carte obscura, scrisa cu mii de ani in urma de niste ignoranti.
Obisnuieste-te, oamenii de genul asta vor fi din ce in ce mai multi.

Citat:
Sau poate le-au fost distruse sperantele de capatuiala pe directia meseriei de preot?
Nu. Au renuntat pentru ca nu se considerau vrednici. Colegii lor de seminar, care beau de rupeau, faceau sex cu cine si unde apucau, s-au considerat vrednici. Si acum au parohii, sau au ajuns la diverse manastiri.

Citat:
Pe de alta parte, din cauza asta va creste numarul celor care vor alege sa fie ortodocsi si asta in cunostinta de cauza.
Chiar crezi ca de la peste 80% ortodocsi si sub 1% atei mai e loc de crescut pentru ortodocsi?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.

Last edited by konijiro; 23.05.2011 at 18:11:59.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2011, 18:27:04
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:

Probabil ca am ajuns pe locul 1 in Europa la numarul de mame adolescente ca alea toate sunt atee, nu?
Da,acelea sunt atee sau provin din familii cu parinti atei,unde normele religioase(si uneori morale)au fost anihilate.Limita actiunilor este cerul inalt...(aveti fiice?)
Adolescentii implicati in spiritualitate sunt mai profunzi,au mai multe scopuri in viata si isi cultiva altfel relatiile decat exclusiv sexual.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 23.05.2011 at 18:29:28.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2011, 18:31:43
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Da, dacă poți demonstra că te ridici cel puțin la nivelul lui intelectual și poți proba cu câteva cărți scrise sau contribuții în domeniu. Dacă nu, ești în situația unui purice raportat la elefant... Și argumentele tale de dumnezeu mai mic sunt egale cu zero!
Total gresit. Eliade a spus ca elementele din viata de care vorbeam mai sus au caracter religios.

Caracterul religios e personal, si tine 100% de persoana care e implicata in respectiva situatie. Pentru mine, respectivele elemente (sau evenimente) nu au nimic religios in ele. Repet, parerea e personala, bazata pe perceptia mea.

Asa ca nu sunt de acord cu Eliade, si nu, nu am nevoie de argumente suplimentare.

Citat:
Da,acelea sunt atee sau provin din familii cu parinti atei,unde normele religioase(si uneori morale)au fost anihilate.Limita actiunilor este cerul inalt...
Deci sa inteleg ca familiile de atei, care sunt sub 1% din populatia Romaniei, sunt responsabili pentru cel mai mare numar de mame adolescente din Europa? Ia gandeste-te putin. Din aia sub 1%, cat crezi tu ca sunt adolescente? Crezi ca e matematic posibil?

Probabil ca si cele peste 20 de milioane de avorturi facute in Romania din '90 incoace au fost facute tot de farama de femei atee din cei sub 1% atei, nu?

Parerea asta conform careia ateii sunt mai imorali decat religiosii e bine impamantenita. Din pacate studiile sociale (din tarile unde asemenea studii se fac) contrazic (cu date) genul asta de concluzie. Ca va place sau nu, apartenenta la o religie sau alta nu va face mai morali. Va face doar mai moralisti.

Citat:
Adolescentii implicati in spiritualitate sunt mai profunzi,au mai multe scopuri in viata si isi cultiva altfel relatiile decat exclusiv sexual.
Toti adolescentii (sau majoritatea) au mai multe scopuri in viata. Sexul insa nu e un element de neglijat, avan din vedere varsta, curiozitatea si hormonii.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2011, 18:51:06
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit Spun și eu... retoric

Are sens să dialoghezi cu un om care-i tratează pe toți din jurul său ca elemente ale unei turme? (Citatele nu sunt niciodată evidențiate prin trimitere la nickname, toți sunt o "apă și un pământ") Și pentru el, membrii turmei sunt capabili, totuși, de dialog și dezbatere prin raportare la turmă și nu la persoană, iar, pentru asta, s-a afișat stimabilul el, un individ arogant și îngâmfat, să lămurească problemele. (Din ciclul: "Ei de', eu nu pomenesc niciodată cu cine discut lasă-i pe ei să descifreze din amalgamul părerilor mele bazate pe o realitate obiectivă minus experiențe subiective la cine mă refer și cine sunt eu și ce poate mintea mea de dumnezeu ancorat într-o existență umplută artificial de creștini care nu pot să priceapă măreția minții mele născută din ploaia de meteoriți și supa primordială și mai târziu dinozauri și brontozauri și ... paralogisme de doi bani"). Precizare la ultima afirmație "paralogisme de doi bani": Nu-l consider capabil de sofisme, pentru asta trebuie filosofie (logică).

Tot ce am spus se numește atac la persoană! (Trebuie să fiu banat?) Oricum el este prea deștept pentru existență în general și existența umană în particular. Nu face, oare, parte stimabilul din clubul orienilor "star gate"? Nu e cumva vreo energie pură desemnată, accidental, într-un corp uman, să conducă spre iluminare și înălțare, într-un nivel existențial superior, turma umană, rămasă, încă aproape, de surorile stimabilului, maimuțele?
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2011, 18:57:57
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Are sens să dialoghezi cu un om care-i tratează pe toți din jurul său ca elemente ale unei turme? (Citatele nu sunt niciodată evidențiate prin trimitere la nickname, toți sunt o "apă și un pământ"
Omule, am mai discutat o data despre asta, si ti-am spus ca nu stiu cum sa fac sa apara numele alaturi de citat. Probabil ca ai uitat intre timp.

Pana una alta, ia arunca o privire la postul tau precedent de pe acest thread, acolo unde m-ai citat cand am scris despre Eliade. La mine pe ecran nu apare numele meu alaturi de citat. La tine apare?
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2011, 19:01:17
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca esti inactiv dpdv religios(cateodata o viata intreaga)mai face sens sa fi numarat intr-o gramada?
Total de acord. Dar vezi tu, numarul ala de 89% e exact cel pe care se bazeaza Patriarhia atunci cand cere bani de la Stat pentru biserici, salarii pentru preoti, Catedrala Neamului, etc. Mai exact, de fiecare data cand trebuie sa inchida gura opozitiei (careia ii aduce aminte cu fiecare ocazie cum ca ateii in Romania sunt sub 1%).

Deci, te intreb: daca cifrele alea sunt suficient de bune incat Patrarhia sa se bata cu pumnul in piept si sa ceara bani pe seama lor, iar Statul ii da, de ce le-as contesta?

Iar daca le contesti, nu o fa doar aici, te rog, scrie si la Patriarh si vezi ce zice.

Pana una alta, asta avem: sub 1% atei. Deci e un pic dificil sa ne pui noua in carca toate relele lumii asteia.

Later edit: asta ca sa nu mai mentionez ca in toate tarile unde se fac studii de genul asta, ateii ies mai bine decat religiosii cand e vorba de infractionalitate, educatie sexuala (si efectele, adica numar de avorturi sau BTS), etc.

Inteleg ca in lumea ta ateii sunt aia rai, dar realitatea ne arata altceva.
Question everything.

Last edited by konijiro; 23.05.2011 at 19:05:17.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2011, 19:06:57
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Citat:
Pana una alta, ia arunca o privire la postul tau precedent de pe acest thread, acolo unde m-ai citat cand am scris despre Eliade. La mine pe ecran nu apare numele meu alaturi de citat. La tine apare?
La mine nu apare, fiindcă a fost (în mod conștient) șters numele tău ca reacție la atitudinea ta, considerată voluntară.

Cum se face? Dacă vrei să răspunzi mai multor persoane, deodată, în același mesaj, ai o soluție: deschizi un procesor de text (Microsoft Word, Open Office, Star Office, Pages etc., nu știu ce procesor de text ai pe calculatorul tău), dai Quote la fiecare dintre mesaje și copy-paste în pagina deschisă și după fiecare mesaj copiat, îți expui părerea / opinia; după care apeși simultan Ctrl și A, se va selecta tot textul (citate și adăugiri deopotrivă), apoi, Ctrl și C, dai clic pe Post reply și Ctrl + V. Și "răspunde la mesaj" / submit... Întrebări?

Mai sunt alte soluții, dar profesorul de TIC din mine vrea să nu se angajeze prea mult la ora asta...
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.

Last edited by I.Calin; 23.05.2011 at 19:09:22.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2011, 18:52:02
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Vrei sa ma bati cu un procentaj atat de hilar incat...hahahaha!
Recensamintele care au obtinut aceste date statistice asupra nr de crestini si atei si-au indeplinit scopul dpdv statistic.
Buuuun,avem 89% reprezentati ai religiei ortodoxe in Romania insa multi din acestia au fost doar botezati in pruncie in aceasta religie,fara ca ei sa aleaga;sub acest procent se ascund multi membri inactivi ai bisericii!
Daca esti inactiv dpdv religios(cateodata o viata intreaga)mai face sens sa fi numarat intr-o gramada?
De aici confuzia procentelor uriase de credinciosi versus realitatea imorala nelimitata.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2011, 18:35:16
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Da,acelea sunt atee sau provin din familii cu parinti atei,unde normele religioase(si uneori morale)au fost anihilate.Limita actiunilor este cerul inalt...(aveti fiice?)
e, acum nu ne aruncati in carca toate relele lumii.
daca am cerceta putin, am vedea ca acele mame nu provin din familii de atei.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
castrarea pedofililor miti29 Generalitati 108 19.07.2012 07:00:46
Vindecarea Homosexualilor cozia Homosexualitatea 184 28.10.2009 23:53:13
anunt pt brasov laurabv_21 Muzica Bisericeasca 0 07.03.2007 15:33:49
anunt catre oamenii din brasov laurabv_21 Stiri, actualitati, anunturi 0 27.02.2007 10:44:36