![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
În viziunea ta ateismul e sursa tuturor relelor? A fi ateu înseamnă implicit a fi rău și crud?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
evreul ii spune:cind ai plecat de acasa nu te-ai rugat,cruce nu ti-ai facut, asa cum orce crestin face,iar cind ai ajuns la biserica nu te-ai inchinat lui Dumnezeu,poate cind trecem prin paduricea dintre sat si oras tu ai sa ma omori si sa ma jefuiesti si de aceasta nu mai pot avea incredere in tine, daca pe Dumnezeu nu ai respectat oare cum ai putea-o face cu mine. deci nu pot sa spun ca ateismul e sursa tuturor relelor,dar un crestin nu prea are incredere in ateu precum evreul in personajul de mai sus.acestea fiind spuse te rog sa imi permiti sa ma retrag in liniste,nu iti port pica nu iti gindesc raul,insa mi-e mila de sufletul tau ce cauta nemurirea, ratacind si plingind, prin hatisul acestei vieti si tu nu il iei in seama. Dumnezeul in care Nu crezi si nu-l iubesti, sa te lumineze si sa te scoata, la liman lin si neinviforat, biet suflet suferind.Amin. -FIN- Last edited by mihaila_alin; 22.05.2011 at 22:03:02. |
|
|||
|
|||
![]()
troll ... mai elaborat dar troll
|
|
||||
|
||||
![]()
@Lilith
Parerea mea este ca daca vrei cu adevarat sa intelegi si sa te apropii de crestinism,aceasta o vei face intelegand viata,sensul,misiunea si rolul pe care Iisus le-a reprezentat aici pe Pamant. In rest,trebuie sa intelegi ca oamenii sunt de multe ori guvernati de teama,de orgolii,ca o practica religioasa nu semnifica musai si spiritualitate. Desigur,uneori avem nevoie de informatii,de ghizi,insa experienta spirituala este unica pentru fiecare dintre noi,personala,este ceva ce se traieste la nivel de spirit,iar spiritul stie sa filtreze autenticul de fals.Da-i voie lui sa fie principalul tau ghid in aceasta calatorie interioara... Fiecare are drumul sau aici,iar ceea ce doresti sa intelegi nu tine de domeniul rationalului,mintea galagioasa si neastamparata,hatisul gandurilor sunt de cele mai multe ori bariere in a ne lasa sa manifestam si sa percepem lumea si altfel,sa putem capata acea deschidere pe care ne-o dorim,sa ne dam voie sa traim si sa simtim cu adevarat,sa evoluam ca fiinte de lumina ce am fost creati. Este o vorba care mie imi place mult :"Stop existing and start living!" As putea adauga si: "Stop thinking (so much) and start feeling!" :)
Sa invatam de la ingerul nostru pazitor...http://www.youtube.com/watch?v=pG52f...&feature=share Last edited by heaven; 23.05.2011 at 08:57:11. |
|
|||
|
|||
![]()
daca avatarul este chear chipul tau esti o femeie frumoasa caruia nu ii sta bine sa nu aiba si un suflet pe masura, iar faptul ca il ti pe Dumnezeu la usa inimi tale,tot bate si nu ii deschizi, ca-sa cinati impreuna cina tainica datatoare de viata,poate este o chestiune de timp.te rog nu irosii timpul degeaba viata-i scurta si plina de primejdii.deschide usa inimi tale larg si primeste-l pe Hristos Domnul, si viata iti vei traii in deplinatate.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te rog să-mi permiți să te mai deranjez cu o întrebare. Imaginează-ți următoarea situație: ești rănit, la marginea drumului, nimeni nu trece să te ajute. Apoi, din fericire, se oprește un om bun, milos, care te ia acasă, te ajută, îți bandajează rănile. Când te-ai întremat suficient încât să te întorci la casa ta, pe picioarele tale, vrei să îi mulțumești omului și îi oferi un dar: o icoană, o carte de rugăciuni sau ceva în acest gen. El îți mulțumește și te refuză politicos, spunându-ți că e ateu. Din acel moment, ștergi cu buretele toată bunătatea și mila pe care ți-a arătat-o, pentru că e ateu și nu crede în dumnezeul în care crezi tu? Nu e nevoie să-mi răspunzi dacă nu vrei. E ceva la care poți reflecta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
si acum te rog cu tot respectul sa imi torni pe ranile pricinuite cu bota, untdelemn si vin sa ma usture sa sar in sus, si sa ma invat minte sa mai prind vorba cu tine dragalase ce esti. tu chear nu pricepi ca nu iti port pica,si te iubesc in masura in care poate un crestin sa aiba incredere in tine. daca intrarea pe forum ti-o faceai cu salutul: Slavit sa fie Domnul, altfel erai privita in staulul nostru Last edited by mihaila_alin; 22.05.2011 at 22:43:44. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu vreau să torn nimic peste rănile tale. Dacă chiar ți le-am provocat, îmi pare sincer rău. Nu a fost intenția mea să rănesc sau să jignesc pe nimeni. Am priceput că nu-mi porți pică (deși din unele replici ale tale reiese altceva) și nici eu nu îți port. Dar tu dacă intrai pe un forum de atei sau agnostici ai fi salutat cu "nu există dumnezeu. ce faceți, fraților?"? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca sa vorbesc pe intelesul tau, moralitatea unui crestin se judeca dupa un sistem de valori absolut pe cand a unui ateu dupa unul relativ. Ca sa-ti raspund putin peste, un ateu poate fi cel mult moral si asta dupa o moralitatea inteleasa ca un sistem de valori relativ, un crestin are potentialul de a deveni sfant. Sigur, n-ai de unde sa stii ce inseamna sfant, sfintenie, etc. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
atitudinea bisericii fata de violenta in familie | mihaela75 | Reguli in Biserica | 64 | 31.03.2014 06:24:19 |
Tiganii. Care este atitudinea noastra fata de ei? | romandragut | Generalitati | 291 | 20.12.2013 07:33:02 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism | Mihai. | Generalitati | 15 | 09.03.2007 19:37:18 |
|