![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De parintele Ilarion Argatu nu ati auzit?! Nu ati auzit/paritcipat la slujbe de exorcizare facute de catre acesta dupa randuiala ortodoxa crestina? Nu ati citit nici o carte scrisa de parinte? Multe din minunile Mantuitorului au fost alungarea demonilor din oameni. Hristos a dat putere preotilor din Sfanta Sa Biserica sa "lege" si demonii, si sa dezlege pe oamenii legati de catre demoni in robia patimilor si a pacatelor. Asadar sa luam aminte. Doamne ajuta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Nimic nu urăște Dumnezeu atât de mult ca mândria. De aceea de la început Dumnezeu a făcut totul, ca să dezrădăcineze din sufletul omului acest păcat. De aceea am ajuns muritori, înconjurați de scârbe si de dureri [...] Așa e mândria. Nu numai că nu adaugă nimic bun vieții noastre, dar ne ia și ceea ce avem. Smerenia, dimpotrivă: nu numai că nu ne ia și ceea ce avem, dar ne adaugă și ceea ce nu avem" (Sf. Ioan Gură de Aur) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu va intreb sincer, nu este vorba de "impunere" ci doresc sa va inteleg punctul de vedere. Afirmatiile mele se bazeaza atat pe scrieri dogmatice, pe scrieri ale preotilor ortodocsi cu exeperinenta in exorcizari (molitfele Sfantului Vasile cel mare etc.) cat si pe evenimente reale (practice) de la slujbele de exorcizare din Biserica Ortodoxa. Desi filmul este facut de romano-catolici prezentand cazuri de exorcizare din Biserica Romano-catolica, manifestarile celui rau sunt similare slujbelor de exorcizare din Biserica Ortodoxa. (Bineinteles ca aceasta nu minimizeaza diferentele dogmatice intre ortodoxie si catolicism.) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ritualul redus la inmormantarea sinucigasilor | costel | Slujba inmormantarii | 10 | 23.05.2011 20:44:49 |
1 Aprilie 2011 | andreicozia | Generalitati | 1 | 13.01.2011 23:30:06 |
Ritualul inmormântării la evrei | cristiboss56 | Slujba inmormantarii | 5 | 30.06.2010 16:04:15 |
Ritualul impartasirii - Trupul si Sangele Domnului deodata? | georgeval | Impartasania (Taina Euharistiei) | 14 | 12.08.2009 16:24:52 |
|