![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||||||
|
||||||||
|
Citat:
Că nu acceptați dvs spovedania mirenilor la călugări, e problema dvs personală, și dacă ar fi numai atât nu ar fi nici o problemă, dar dvs vă arogați abuziv dreptul de a da sfat altora, periclitâd astfel chiar mântuirea unora, care poate fi prin călugări. Poate sunteți conștient sau nu, dar acest fapt este extrem de grav și intră în contradicție cu practica ortodoxă de pretutindeni din totdeauna și cu sfinții. Ori numai pentru un singur suflet, dacă i-ați fost piatră de poticnire vă riscați pierderea mântuirii dvs, cândva poate veți ajunge la cuvântul meu. Citat:
Calculatorul, ca și altele, fac parte din lucrurile care nu sunt nici bune nici rele în sine, ci devin după modul de întrebuințare, rele sau bune. Ori, dacă ortodoxia este una pt toți, cum spuneți mai jos, și calculatorul este un rău în sine, atunci nici dvs nu aveți permisiune a de a sta pe el, cu atât mai mult dacă nu sunteți păstor. Apostolul Pavel, care se chinuia să scrie epistole și să le trimită pretutindeni, care folosea tehnica de la vremea aceea, să fiți sigur că dacă ar fi în vremea noastră s-ar folosi de tehnica modernă. Iar faptul ascultării, este problema mea personală, și să fiți sigur de asta că o am. Citat:
Iar KALOS GHERON (Batran frumos - batran BUN) nu este singurul și atot cuprinzător termen ce definește monahul, sunteți sărac cu exprimarea la acest capitol. monachos+monos( termen grecesc),(e)bado, (ebraică), ihidăyă ( siriac), are sensul de "singur", dar nu oricum , ci, "fără femeie", " pustnic" retras, sau "postnic" cu mult post. mai este "iohad" în ebraică rădăcina semitică de la ihidăyă, care înseamnă nu numai a fi " singur" ci a fi "unul", "unic" , "unificat", "unificare interioară", ăsta este adevăratul sens. povățuiește-mă Doamne, pe calea ta și voi merge întru Adevărul Tău, " unește" inima mea ca să se teamă de Numele Tău. Apoi mai este "amerimnous"= fără de grijă, sau neâmpărțit, sau neclintit. Apoi " monotropos"= un singur scop, preamărirea lui Dumnezeu cu scopul de dobândire a unității,( sf V cel MARE, G de N azianz, etc). Apoi, străin de dualitate, de uniune "μουασ" pt că monahul este chipul slavei îngerești. ș.a. dar deja m-am plictisit. Deci dle, dacă Sf Antonie cel Mare s-a dus de tânăr în pustie, asta înseamnă că nu mai era monah??, pt că nu era KALOS GHERON (Batran frumos - batran BUN). Sau eu tr să aștept până sunt bătrân de 80 de ani, ca să aștept aprecierile dvs? sincer, nu le simt nevoia nici acum. Așa, și ce legătura are cu averile personale și cu Vatopedul? Ați tras cumva concluzie că ași avea calculatorul și ăsta e o avere personală? Știți cumva că este al meu sau al mănăstirii? Cunoașteți cumva viața mea și pe unde am stat și ce am făcut, și că am fost sau nu la Vatoped? Afirmațiile dvs sunt rupte de realitate și nu își au locul, cel puțin pt mine sunt naive. Iar după felul cum îmi vb, m-ați clasat din prima în clasa celor necunoscători. Citat:
Citat:
Este adevărat că putem primii vindecare de anume patimă, de la Dumnezeu prin duhovnic, dacă bine-nțeles este duhovnicesc și prieten cu Dumnezeu duhovnicul, dar nu așa oricum, ci dacă știm cum trebuie să ne raportăm noi înșine cu zdrobire de inimă și implorere, cu plîngere la picioarele duhovnicului sau starețului, dar hotărâre, cum vedem în patericul egiptean( ăla care, absurd, fără să mă cunoașteți, imi spuneți că nu-l cunosc, la awa Zinon, la paragraful 9) aici http://www.sfaturiortodoxe.ro/pateric/slovaz.htm Citat:
Citat:
Citat:
Nu mă lepăd de pateric, nu am spus așa ceva, am întrebat doar unde scrie , și este foarte normal să argumentezi ceea ce susții. Oricât m-ași chinuii nu am cum să spun altfel decât că sunteți subiectiv în unele afirmații, dar vorbiți bine în alte. Am spus eu așa ceva? de unde ați tras concluzia asta? Iar după felul cum se aplică credeți că eu am intrat pe forum să învăț acum, sau să vă cer sfatul? |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Despre superstitii | GLAdoS | Generalitati | 21 | 20.08.2017 20:15:17 |
| despre superstitii | Andreea2012 | Generalitati | 21 | 05.12.2012 19:08:14 |
| Superstitii babesti si obiceiuri gresite | tigerAvalo9 | Generalitati | 22 | 03.04.2012 00:37:38 |
| Superstitii sau traditii? | Victoria_7 | Despre Sfanta Scriptura | 9 | 02.04.2009 17:27:09 |
|
|