Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Impartasania (Taina Euharistiei)

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.05.2011, 21:53:53
ioan_strainul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Am de facut doua readuceri aminte :

- cind am spus ca ,,noi avind in sarcina sa ne punem in buna rinduiala cu tot ceea ce tine de noi" m-am referit ca este musai (daca suntem ortodocsi) sa apelam la taina spovedaniei atunci cind vedem ca se stinge gazul in lampa si si mai mult , sa nu asteptam pina atunci, si cu siguranta ca vom primi deslegare de pacate deoarece chiar apelarea la taina marturisirii si in ultima clipa traduce dorinta nostra (dar intensitatea dorintei doar Hristos o stie cel mai adevarat) de pocainta sincera . Restul , asa cum am mai spus, 'om vedea cu ochii nostrii.

- ,,NU SPUNE MAI DEPARTE DUCETIVA SI POSTITI SAU FACETI CANON SI DUPA ACEASTA VENITI SA VA IMPARTASITI " nu va bazati numai pe aceste cuvinte , pe aceste idei , considerente, mod de a judeca, deoarece ar fi trebuit sa le tineti mult mai bine minte pe cele din Ev lui Ioan care ne spune ca multe a invatat si facut acest Iisus cit a stat cu apostolii sai (si care sunt cuprinse in Sf. Traditie si in sfintele canoane fara a aparea in sfinta Scriptura) ca daca s-ar fi scris toate atunci cartile (astfel rezultate) nu ar fi incaput in toata lumea ! Pe aceste cuvinte puteti sa nu le uitati toata viata ne mai fiid musai sa umblam precum neoprotestantii cu Biblia dupa noi si in tamvai pt. a vedea daca scrie anume ceva sau altceva !

NB : frate , dumneata esti ,,ostas" ?
Sunt ostas dar sunt aici departe de tara cum am mai spus de 10 ani cred ca acum a soit timpul sa vin in tara aceasta vara .
Deacord ca nu trebuie sa umblam cu Biblia ca si fatarnici sa ne vada lumea si sa cercetam numai ce ne cade noua bine la urechi si la suflet .
Insa eu mam referit la un lucru care se intimpla tot mai des aici unde sunt eu vorbesti cu frati tai ROMANI raspunzi Intrebarilor care tise pun In limita adevarului cunoscut de tine si In Intelepciunea data de DUMNEZEU , Insa este ceva ce nu poti Intelege ca te lupti mult sa duci pe cineva la biserica si dupa luni si luni de lamurire sa mearga ajunge ca doreste sa se duca si sa se Impartaseasca dar cInd vine dupa ce sa spovedit vezi ca ramIne la Liturghie pIna se termina si nu se Impartaseste ca nu are deslegare numai la apa Sfintita ca mai nou aici asa se da celor ce nu au deslegare sa primeasca impartasania iar ca un lucru si mai dureros este ca nul mai duci la bisreic nici legat sa desamagit am auzit cu urechile mele spunInd la ce sa mai vin dac am venit la doctor si am primit numai truda oare si Hristos a facut la fel cu toti care a venit la El ori el ia deslegat si lea dat vedere si sanatate si le poruncit sa nu mai fac pacate , dar ia deslegat ia tratat cu medicamentul Lui cel SFINT.
Slavit sa fie Domnul amin amin amin

+++ +++ +++ +++ Slava Tatalui si Fiului si Sf. Duh acum si pururea si In veciu vecilor amin amin amin
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce e iertarea? Marta Pocainta 99 11.11.2014 16:02:37
Iertarea pacatelor ca urmare a milosteniei? costel Spiritualitatea ortodoxa 27 05.03.2013 14:31:12
despre iertarea pacatelor alinuu Intrebari utilizatori 23 06.07.2011 18:08:46
preotul calugar hirotonit poate deveni apoi preot mirean? ana1987 Calugarul 103 13.11.2009 22:13:10
in ce situatie preotul poate refuza sa participe la o pomana? nela_27 Preotul 5 31.08.2009 01:04:51