![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am scanat-o pentru voi, căci mă îndoiesc de faptul că o veți întîlni la vreun raft. Apoi am convertit-o în format .doc pentru ușurința căutării unor cuvinte-cheie care v-ar putea interesa. Scuze pentru greșelile pe care le-a făcut programul, care pot fi trecute cu vederea sau corectate de către cine are atîta răbdare. Am citit-o de două ori și mă mir că nimeni nu vorbește despre această lucrare. Am întîlnit un preot care și-a dat doctoratul avînd ca referință "Jertfă și Răscumpărare". Mi-am propus să o recitesc din nou în viitor. Sper că v-am atras atenția asupra acestei cărți. Îi fac reclamă ori de cîte ori am ocazia.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am reușit să accesez link-ul. Probabil din cauza antivirusului. Încearcă să o uploadezi și pe arhiva-ortodoxă |
|
|||
|
|||
![]()
În completare la problema ridicată mai sus, cu privire la diverențele între duhovnicii de care ne-am lăsat formați, mi se pare potrivit acest citat:
”Și spun aceasta, că fiecare dintre voi zice: Eu sunt al lui Pavel, iar eu sunt al lui Apollo, iar eu sunt al lui Chefa, iar eu sunt al lui Hristos! Oare s-a împărțit Hristos?” (I Corinten 12,13) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Îți pot trimite pe privat cartea în format .doc.
|
||||
|
||||
![]()
Serile trecute am avut prilejul de a asculta, la radio trinitas, cateva fragmente din coferintele tinute de parintele Galeriu. Un adevarat teolog cu o finete extraordinara in ceea ce priveste diferenta dar si complementaritatea dintre psihanaliza si dreapta credinta.
|
|
|||
|
|||
![]()
Părintele spovedea seara târziu, uneori până la ora 1 din noapte. Atmosfera era... dumnezeiască. După ce dădea dezlegările, spunea către toți:
1. Iubiți Biserica (participați la Liturghie și la celelalte slujbe) 2. Rugați-vă: dimineața, seara, la mese și rugăciunea de toată ziua (a lui Iisus) 3. Gustați zilnic măcar puțin din scrierile sfinte (Sfânta Scriptură, Sfinții Părinți) 4. Cu lumea să păstrați legătură divină, nu păgână (nu păcătoasă) |
|
|||
|
|||
![]()
Într-o zi (dumincă sau praznic), la sfârștiul Sfintei Liturghii, Părintele se afla în fața altarului, vorbind oamenilor. În biserică se afla și o femeie care părea beată. S-a apropiat de altar și a început să vocifereze. Nu mai țin minte tot ce-i striga părintelui. Părintele își vedea mai departe de discurs, și ne cerea să nu ne tulburăm. Ne-mai-răbdând, femeia îi strigă: „Fariseilor!” (tocmai Părintelui care numai de fariseism n-ar fi putut fi acuzat), se repede cu ură asupra lui din lateral și îl izbește cu mâinile. Lovitura a fost puternică se pare, căci părintele a căzut la pământ, pe o parte. S-a ridicat, însă, repede, zâmbind, cu pletele albe răvășite, și o lumină îi învăluia chipul. O lumină care parcă venea și din el, și din afara lui. Am întrebat-o pe soția mea dacă și ea vede același lucru și mi-a răspuns că da.
Femeia a fost scoasă afară și, încet, încet, s-a liniștit. Părintele și-a continuat, netulburat, discursul. |
|
||||
|
||||
![]()
Cu durere ne-am dus la inmormantarea dumnealui si am fost socati sa vedem in jurul soarelui un curcubeu,chiar in momentul cand l-au scos din biserica!Asa ceva nu se poate uita,cum nu se poate uita nici blandetea si dragostea parintelui!
Chiar daca nu mai sunt pe aproape,intr-un colt din biserica Sf.Silvestru se gaseste o parte din sufletul meu ![]()
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
In Memoriam- Parintele Constantin Galeriu | georgeval | Stiri, actualitati, anunturi | 20 | 09.08.2013 10:30:42 |
Parintele Galeriu - prinos de ganduri si experiente | Marius22 | Generalitati | 8 | 06.07.2013 22:33:58 |
Un articol superb - Parintele Constantin Galeriu | sophia | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 05.11.2012 12:41:39 |
Parintele Galeriu - duhovnicul ideal | sophia | Mari Duhovnici si predicile lor | 13 | 12.05.2010 17:30:51 |
Parintele Galeriu | MARIUS_DANIEL | Mari Duhovnici si predicile lor | 5 | 06.07.2009 20:47:51 |
|