![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Inainte de venirea lui Iisus crestinismul avea alte legi,concepte si multi au murit crezand in ele.Unele s-au dovedit gresite,deci acei oameni au trait intr-o iluzie?Poate si acum noi credem intr-o iluzie si peste sute de ani se va dovedi ca am interpretat totul gresit. Eu incerc sa va inteleg,stiu ca e greu sa tolerezi parerile altora(de exemplu:e greu sa tolerezi celalalte religii si sa crezi in acelasi timp cu adevarat in Dumnezeu). Din perspectiva mea,nu mai incerc sa aflu daca religia spune adevarul sau nu,cine va fi mantuit mai bine,daca biblia este adevarata...ci incerc sa cred ca Dumnezeu ne-a lasat sa facem pamantul mai bun,sa ne bucuram si sa profitam de viata,nu sa cautam raspunsuri si sa spuberam mistere. Cred ca anumite adevaruri o sa dainuie pentru totdeauna precum iubirea,increderea,mila si multe altele...acum daca cei din trecut sau poate si noi acum nu am urmat calea cea adevarata,dar ne-am chinuit sa fim cat mai buni si mai iubitori...o sa fim pedepsiti? Suntem noi in stare sa judecam cine urmeaza si nu urmeaza calea cea buna?Cine va fi pedepsit sau nu pentru ca nu a respectat anumite principii?Lasati aceste lucruri... Sa ma scuzati acum,poate am gresit si eu acum,pentru ca si eu judec oamenii dupa ceea ce cred eu ca este calea cea adevarata...si ii judec dupa ceea ce vad ca fac si ma feresc de cei care sunt rai,neascultatori,vorbesc urat,gandesc rau-sau incerc sa ii conving,daca nu reusesc sper ca experientele vietii ii vor aduce inapoi :) |
|
|
|||
|
|||
|
Unii il stiu... Si nu se bazeaza pe idei religioase mostente de la unul si altul, ci pe experienta. Atunci cand ai experimentat ceva nu te mai indoiesti chiar daca ar veni sute de savanti sau iluminati sa-ti dovedeasca ca e altfel.
Citat:
Pe de alta parte, nu poti sta cu mainile in san cand vezi ca altii se comporta copilareste. Ai fost si tu odata ca ei si ai vrea sa-i scutesti de suferinta prin care ai trecut tu pana sa schimbi acele idei. Se pare insa ca e o lupta inutila. Fiecare om trebuie sa-si experimenteze propria copilarie si sa ajunga singur la maturitate.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|
|||
|
|||
|
De fapt m-am referit la "adevarul absolut"...pentru ca daca luam cum spui tu fiecare crede intr-un adevar.Eu nu am nimic cu ei atata timp cat sunt fericiti cu acel adevar si buni cu ceilalti.
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 23:42:56 |
| Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 04:18:26 |
| Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 23:39:15 |
|
|