Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2011, 17:09:18
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Alin, nu ma cunosti. Poti sa incetezi sa faci tot felul de supozitii despre cum am fost crescuta eu, cum ma imbrac si cam ce fel de ortodox am fost eu si cam in ce mediu ortodox m-am invartit?

In viata mea am fost o singura data intr-o casa de adunare protestanta. Si mi-a ajuns.

Motivul pentru care am adus vorba despre romanul ortodox obisnuit este fiindca vorbeai despre a face lucruri conventionale, si fiindca asa e mai usor. Eu am spus ca daca intr-adevar asta urmaream, sa imi fie mai usor sa impac si varza si capra, alta ar fi fost atitudinea mea. Ortodoxia pe care tu o numesti "de imitatie" este ortodoxia care este cea curenta, si in Romania si in strainatate. Sigur, nu toata lumea e la fel, multi sunt ortodocsi sinceri, dar....

Ortodoxia sfintilor? Adica TREBUIE sa fii in Romania ca sa practici ortodoxia sfintilor? Ah, Romania, Raiul Maicii Domnului...exceptand cele 20 de milioane de avorturi in 20 de ani....

Discutia asta o ia razna... :D
Felicitarile mele draga mea.. ptr tot!!!!!!
Ultima mea vizita in tara nu a facut decat sa ma lase cu un gust DE FIERE fatza de.... multe si de...... multi!!!!
Am plans si am fost f afectata , in fatza penibilismului , duritatii si fanatismului intalnit in unele locuri.... EFECTUL DE BRAIN WASHED!!!!!!

Last edited by MarinaAlca; 04.05.2011 at 17:12:42.
Vechi 04.05.2011, 17:20:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MarinaAlca Vezi mesajul
Felicitarile mele draga mea.. ptr tot!!!!!!
Ultima mea vizita in tara nu a facut decat sa ma lase cu un gust DE FIERE fatza de.... multe si de...... multi!!!!
Am plans si am fost f afectata , in fatza penibilismului , duritatii si fanatismului intalnit in unele locuri.... EFECTUL DE BRAIN WASHED!!!!!!
Asta o spune crestinul din tine sau individul frustrat ca cei din jurul nu se ridica la inaltimea asteptarilor lui, punandu-si mai degraba problema "ce fac ei pentru mine" decat "ce as putea face eu pentru ei"?
Vechi 04.05.2011, 17:28:15
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Asta o spune crestinul din tine sau individul frustrat ca cei din jurul nu se ridica la inaltimea asteptarilor lui, punandu-si mai degraba problema "ce fac ei pentru mine" decat "ce as putea face eu pentru ei"?
Nu te apuca groaza cand iti dai seama ce raspuns dau crestinii la ultima intrebare intr-o tara 85% ortodoxa?
Vechi 04.05.2011, 17:29:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Nu te apuca groaza cand iti dai seama ce raspuns dau crestinii la ultima intrebare intr-o tara 85% ortodoxa?
"Multi chemati, putin alesi" :)
Vechi 04.05.2011, 17:40:04
Sfanta Inchizitie Sfanta Inchizitie is offline
Banned

Data înregistrării: 04.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Pai asta e problema mai AlinB "robul lui Dumnezeu" tu nu esti nici chemat nici ales!
Vechi 04.05.2011, 17:55:33
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sfanta Inchizitie Vezi mesajul
Pai asta e problema mai AlinB "robul lui Dumnezeu" tu nu esti nici chemat nici ales!
Vezi ca nu stii?
La romano-catolicism am fost si ales si chemat dar nu m-am dus. :)
Vechi 04.05.2011, 17:28:37
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Asta o spune crestinul din tine sau individul frustrat ca cei din jurul nu se ridica la inaltimea asteptarilor lui.
Nu ca tu ai da impresia de om dezinhibat, mai ales ca unii nu s-au ridicat la inaltimea asteptarilor tale si au parasit biserica ta... Fii linistit, credinta ta nu ti-o ia nimeni si nici nu-si doreste.

Mai, oameni buni, fata a facut o alegere. De mult timp se vedea pe forum inclinatia ei catre BC, dar nu v-ati alarmat prea mult si nu ati avut solutii la nelinistea ei. Insa acum nu e cazul sa faceti concurs de vorbe grele. Sau poate ca e... Caci cine vede reactia unora de pe aici scuipa de trei ori in san si zice merci ca a scapat de asa credinciosi adevarati.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 04.05.2011, 17:36:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nu ca tu ai da impresia de om dezinhibat, mai ales ca unii nu s-au ridicat la inaltimea asteptarilor tale si au parasit biserica ta... Fii linistit, credinta ta nu ti-o ia nimeni si nici nu-si doreste.
Ma simt flatat, dar:
1. Biserica nu e a mea, e a lui Hristos.
2. Credinta nu se "ia", se imparte dar de luat sunt si care sa o vrea sa o ia daca este autentica :)

Citat:
Mai, oameni buni, fata a facut o alegere. De mult timp se vedea pe forum inclinatia ei catre BC, dar nu v-ati alarmat prea mult si nu ati avut solutii la nelinistea ei.
Pai cand omul isi face problema cu mana lui si chiar ii place, ce solutii sa-i oferi?
Sigur ca-i respectam alegerea, nimeni nu incearca sa o aduca cu forta inapoi dar stii cum e, au fost pe aici prilejuri chiar mai minore pentru a declansa un razbel teologic :))

Citat:
Insa acum nu e cazul sa faceti concurs de vorbe grele.
Unde sunt vorbele grele?

Citat:
Sau poate ca e... Caci cine vede reactia unora de pe aici scuipa de trei ori in san si zice merci ca a scapat de o asa credinciosi adevarati.
Pai da, dupa "credinta" ta si noi ar trebui sa facem la fel, sa-i zicem "mergi fata ca bine faci" si sa ne fericim ca am scapat de o falsa ortodoxa :)

Tu ai de ce sa zici "doamne ajuta" ca doar o venit cu un pas mai aproape de protestantismul tau :D

Stai sa vezi peste cativa ani, daca nu o sa mai ramana pe o raza de 100km pe langa ea nici o biserica catolica ci doar adunari protestanta ce o sa ne povesteasca Noesiaa despre noua convertire la ..ghici ciuperca! :))
Vechi 04.05.2011, 17:53:59
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Stai sa vezi peste cativa ani, daca nu o sa mai ramana pe o raza de 100km pe langa ea nici o biserica catolica ci doar adunari protestanta ce o sa ne povesteasca Noesiaa despre noua convertire la ..ghici ciuperca! :))
Eu cred ca oamenii, atunci cind il cauta pe Dumnezeu, sint sinceri in cautarea lor si nu cred ca isi au locul aici nici ironia si nici bascalia. O asmenea alegere ar trebui sa ne puna pe ginduri si pe noi, crestinii catolici si pe dumneavoastra, crestinii ortodocsi. Eu, ca si persoana care cred ca credinta mea, cea catolica, e adevarata si mintuitoare, ma intreb: oare eu, prin viata mea de zi cu zi, il marturisesc pe Domnul nostru Isus Cristos cu asemenea tarie incit cei care ma vad se intorc la Dumnezeu? Oare am eu o traire a credintei astfel incit sa-i convertesc pe altii (chiar fara a vorbi)? Iar dumneavoastra, crestinii ortodocsi, ar trebui sa va intrebati unde ati gresit de aleg unii sa paraseasca credinta dumneavoastra?
Vechi 04.05.2011, 18:08:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Eu cred ca oamenii, atunci cind il cauta pe Dumnezeu, sint sinceri in cautarea lor si nu cred ca isi au locul aici nici ironia si nici bascalia. O asmenea alegere ar trebui sa ne puna pe ginduri si pe noi, crestinii catolici si pe dumneavoastra, crestinii ortodocsi. Eu, ca si persoana care cred ca credinta mea, cea catolica, e adevarata si mintuitoare, ma intreb: oare eu, prin viata mea de zi cu zi, il marturisesc pe Domnul nostru Isus Cristos cu asemenea tarie incit cei care ma vad se intorc la Dumnezeu? Oare am eu o traire a credintei astfel incit sa-i convertesc pe altii (chiar fara a vorbi)? Iar dumneavoastra, crestinii ortodocsi, ar trebui sa va intrebati unde ati gresit de aleg unii sa paraseasca credinta dumneavoastra?
Sinceritatea nu este o virtute in sine!

Daca eu mint pe cineva si pe urma, dupa ce mi-am insusit roadele minciunii recunosc ca am mintit, inseamna ca sunt o persoana virtuoasa sau pe un drum bun?

Asistand la toata argumentatia asta un romano-catolic poate ar trebui sa-si puna intrebari mai grave cum ar fi: sunt ortodocsi care se convertesc la catolicism din alte motive cum ca "unde e bine acolo e tara" si "unde e painea (euharistica la indemana) acolo e tara (confesiunea)"?

Eu ca si ortodox am vazut destule motive ridicole si superficiale pentru a parasi ortodoxia ca sa nu ma mai mire nimic si din toate explicatiile Noesiei, regretabil, dar n-am vazut nimic in plus.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 myself00 Generalitati 1 03.01.2013 22:37:21
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 59 27.11.2012 13:25:23
Viteza forumului sophia Reguli generale de utilizare a forumului 4 02.08.2012 15:03:02
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. Eugen7 Teologie si Stiinta 15 09.01.2011 18:42:36
Trapeza - locul unde hrana devine rugaciune adrian35 Intrebari utilizatori 8 07.05.2010 19:36:35