Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.04.2011, 19:43:07
O p e t h
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de blackswan Vezi mesajul
Ești (neo)protestantă?
Sunt ateu,nu neoprotestant,mai ales nu neoprotestantă si totusi ceea ce spun eu iti este asa de strain?
Reply With Quote
Vechi 29.04.2011, 19:48:43
blackswan blackswan is offline
Banned

Data înregistrării: 17.04.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de O p e t h Vezi mesajul
Sunt ateu,nu neoprotestant,mai ales nu neoprotestantă si totusi ceea ce spun eu iti este asa de strain?
Scuze, am modificat acolo, m-a dus în eroare avatarul. Ceea ce spui tu este teoria protestanților, mântuirea prin credință. Crezi deci Îl iubești pe Dumnezeu, Îl iubești, deci respecți poruncile. Plus negarea minunilor făcute de sfinți.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2011, 20:03:29
O p e t h
Guest

Implicit

Citat:
Scuze, am modificat acolo, m-a dus în eroare avatarul. Ceea ce spui tu este teoria protestanților, mântuirea prin credință. Crezi deci Îl iubești pe Dumnezeu, Îl iubești, deci respecți poruncile. Plus negarea minunilor făcute de sfinți.
Ahm..ceea ce spun eu este experienta proprie,prietenii indragostite,Kant,logica,empirism si lista ar mai putea continua desigur
Reply With Quote
Vechi 29.04.2011, 20:09:54
Banned

Implicit

Citat:
Ahm..ceea ce spun eu este experienta proprie,prietenii indragostite,Kant,logica,empirism si lista ar mai putea continua desigur
Parcă ziceai că ești ateu. Acum din experiența personală vorbești de credintă? Apropo, despre empirism, am aceeași părere ca și Socrate în „Mitul peșterii” (singurul text filozofic care-mi place).
Reply With Quote
Vechi 29.04.2011, 20:21:00
O p e t h
Guest

Implicit

Citat:
Parcă ziceai că ești ateu. Acum din experiența personală vorbești de credintă? Apropo, despre empirism, am aceeași părere ca și Socrate în „Mitul peșterii” (singurul text filozofic care-mi place).
Desi revelatiile mi-au fost suficient de mari pentru a ma marca nu accept ceva mai presus decat mine insumi,si nu dezvalui motive.Mai mult sunt contra decat neg cu vehementa,oricum nu imi pot cuprinde starea intr-un cuvant,cu atat mai putin in „ateism” deoarece eu nu demonstrez lipsa a ceea ce nu vreau sa existe ci astept ca un copil ce adoarme pe zapada sa mor incet si cu nepasare.
Inca mai tin cu Locke,trupul ideii consta in simtire.Daca asta este singurul text filozofic care iti place..nu comentez:)
„Dacă ți-ar ridica lumea statuie ar mai merge, dar lumea te dezamăgește. ”
Asta e...imi sunt de ajuns mie insumi,cum spunea chiar tovarasul Platon.
Acum ca am lamurit,sa nu mai fim off topic si sa nu mai discutam despre non credinta lui Opeth:),multumesc anticipat

Last edited by O p e t h; 29.04.2011 at 20:24:59.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2011, 20:36:06
Banned

Implicit

Citat:
Desi revelatiile mi-au fost suficient de mari pentru a ma marca nu accept ceva mai presus decat mine insumi,si nu dezvalui motive.Mai mult sunt contra decat neg cu vehementa,oricum nu imi pot cuprinde starea intr-un cuvant,cu atat mai putin in „ateism” deoarece eu nu demonstrez lipsa a ceea ce nu vreau sa existe ci astept ca un copil ce adoarme pe zapada sa mor incet si cu nepasare.
Inca mai tin cu Locke,trupul ideii consta in simtire.Daca asta este singurul text filozofic care iti place..nu comentez:)
Păi filozofia înseamnă hai să ne dăm și noi cu părerea. Dar acel mit este ceea ce cred despre filozofie. Bine, mai îmi plac și „Confesiuni” de Fericitul Augustin, nu pentru idei, ci pentru felul cum se adresează lui Dumnezeu.
Gândește-te că lumea e trecătoare, că totul este deșertăciune, îmi place tare mult Ecclesiastul, „Deșertăciunea deșertăciunilor, toate sunt deșertăciune”. Azi ți-ai luat o bluză nouă și foarte frumoasă, te gândești că toată lumea te va aprecia. Câteva zile îți va admira lumea bluza cea nouă, apoi nu mai prezintă interes și ți s-a dus popularitatea, iar lumea oricum, nici atunci, nici apoi, nu și-a schimbat atitudinea față de tine. În ochii celorlați ești același tip, care 2 zile a avut o bluză tare. Ce valoare mai avea atunci bluza?
Reply With Quote
Vechi 29.04.2011, 20:43:00
O p e t h
Guest

Implicit

Iti trebuie un dram de nebunie,de fapt iti trebuie mai multa nebunie decat are filozoful pentru a intelege profunzimea si a dezlega problemele lui.Nu pot sa spun decat ca mai ai mult de citit si de trait pentru a simti ceea ce simt eu pentru filozofie,bucuriile gandurilor mele este bucuria propriei mele vieti.
Nu pune in acelasi paragraf filozofia cu bluza caci bluza nu iti antreneaza niciodata spiritul..
Reply With Quote
Vechi 29.04.2011, 19:52:35
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
ateu?!?!?!?
Reply With Quote
Vechi 29.04.2011, 20:09:01
O p e t h
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
ateu?!?!?!?
Mda,sa spunem doar ca nu doresc existenta lui Dumnezeu ,ca ma oblig sa fiu „dat-lumii” decat sa adopt ceva mai presus decat nihilismul.Cauza e pur personala.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2011, 20:11:56
Banned

Implicit

Citat:
Mda,sa spunem doar ca nu doresc existenta lui Dumnezeu ,ca ma oblig sa fiu „dat-lumii” decat sa adopt ceva mai presus decat nihilismul.Cauza e pur personala.
Dacă ți-ar ridica lumea statuie ar mai merge, dar lumea te dezamăgește.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? AndyTh Teologie si Stiinta 9 26.03.2012 13:28:55
Dumnezeu, religia si stiinta Petrasescu_Lucian Teologie si Stiinta 13 19.10.2011 12:42:53
Stiinta nu inseamna tehnologie asa cum religia nu inseamna credinta I.Calin Generalitati 2 17.01.2011 20:21:42
CREDETI CA RELIGIA ESTE BENEFICA IN SCOALA? Iustin44 Generalitati 77 10.03.2008 22:19:56
Ce este stiinta? alecsandru Teologie si Stiinta 102 10.12.2007 19:54:46