Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.04.2011, 09:33:47
clementia's Avatar
clementia clementia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.01.2009
Locație: Transilvania
Religia: Ortodox
Implicit gandirea pozitiva este permisa de biserica noastra ortodoxa?

Citat:
În prealabil postat de irodion Vezi mesajul
Dupa parerea mea, ca unul ce am practicat si autosugestia in periplul meu spiritual, este doar o metoda de anestezie. Nu ajuta decat sa uiti putin problemele, sa le mai distantezi de tine, in nici un caz sa le rezolvi. Autosugestia nu are puterea de a solutiona nelinistile, durerile, problemele de nici un fel. La ce ar putea ajuta?
Am o intrebare: ce anume credeti ca ati putea obtine prin autosugestie?
Si ca sa raspund si eu la intrebarea pusa de autorul topicului, da, este neortodoxa ca metoda. Gandirea pozitiva nu este echivalenta cu autosugestia. A gandi pozitiv este o virtute as putea spune, inseamna sa ai nadejde, ceea ce Dumnezeu chiar cere de la noi. Autosugestia lucreaza cu afirmatii si repetitii ale afirmatiilor pana cand acestea intra insubconstient. Este foarte diferita de o gandire pozitiva naturala, fireasca.

Doamne ajuta!
"ce anume credeti ca ati putea obtine prin autosugestie?" -sa spunem ca in perioada aceasta trec printr-o astenie de primavara care ma sleieste de puteri deja de mai multe saptamani; m-am spovedit , m-am impartasit dar starea aceasta de oboseala continua sa persiste; am ajuns la medic, doamna doctor mi-a mi-a recomandat aceasta carte. Sloganul "cu fiecare zi care trece ma simt din ce in ce mai bine.." ar avea rolul prin repetitie sa-mi inoculeze in subconstient ideea ca nu ma simt rau. Oamenii au tendinta si este adevarat ce scrie autorul ca atunci cand au o problema sa se gandeasca mereu la ea si alimentand-o cu ganduri negative sa o ajute sa persiste; pe cand faptul de a respinge astfel de ganduri ba chiar inlocuidu-le cu altele pozitive ,in limbajul uzual s-ar numi "a ridica moralul cuiva"ar avea rolul de a ajuta sa treci peste anumite obstacole.
Toti facem asta , este adevarat? Vi s-a intamplat vreodata ca unui prieten , mama, copil sa-i fie rau iar dumneavoastra sa-i spuneti hai ca nu e asa rau, trece; ce ati facut de fapt ? ati incercati sa-i sugerati ca e mai bine. Despre autosugestia prin gandirea pozitiva este vorba in carte.
Nu incerc sa va conving ca este corect ci incerc sa va explic doar despre ce este vorba .

"A gandi pozitiv este o virtute as putea spune, inseamna sa ai nadejde"
o virtute oare nu poate fii cultivata? este o intrebare nicidecum o ironie

"Este foarte diferita de o gandire pozitiva naturala, fireasca."
Ma gandesc ..oare in pacatele mele nu mi-am cultivat eu o gandire negativa nefireasca. Ptr ca trebuie sa recunosc , ma reprezinta.
Oricum cuvantul "nadejde" scris de tine mi-a dat putin de gandit.
Sagetile perechilor de ochi ,ca de-obicei, Ah ! Ochii Lui cum semanau cu ochii mei!
Pe scara sufletului meu , M-am intalnit din nou cu Dumnezeu-
El cobora solemn din constiinta mea, Iar eu urcam surazator spre ea."(Minulescu)

Last edited by clementia; 18.04.2011 at 09:54:38.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ortodox sau crestin ortodox? mara2008 Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 8 07.01.2013 14:54:36
Rusinea de a fi ortodox sau politicianul ortodox in Europa unita mihaiB Despre Biserica Ortodoxa in general 0 08.08.2012 13:13:45
Nunta ortodox rit nou cu ortodox rit vechi Lumi79 Nunta 2 05.01.2007 14:05:29