Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.04.2011, 01:37:02
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Dacă te interesează, cu ani în urmă am făcut așa ceva. Am renunțat pentru că mi-am dat seama că nu acesta e obiectivul.
Deci cu ani in urma ai cersit..Daca ai facut-o de nevoie,ai tot respectul si consideratia mea, ca ai cersit si n-ai furat.Daca ai facut experimente,adica te-ai deghizat de exemplu(sau nu) si ai plecat pe strada cu mana intinsa,ca sa incerci sentimentul cersetorului, e si asta o chestie si tre` sa recunosc ca`i trasnita rau..:-))...
Dar n-am inteles totusi,care era obiectivul gresit care te-a facut sa renunti??
Reply With Quote
Vechi 09.04.2011, 08:07:11
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Deci cu ani in urma ai cersit..Daca ai facut-o de nevoie,ai tot respectul si consideratia mea, ca ai cersit si n-ai furat.Daca ai facut experimente,adica te-ai deghizat de exemplu(sau nu) si ai plecat pe strada cu mana intinsa,ca sa incerci sentimentul cersetorului, e si asta o chestie si tre` sa recunosc ca`i trasnita rau..:-))...
Dar n-am inteles totusi,care era obiectivul gresit care te-a facut sa renunti??
Nu am cerșit, am făcut altceva prin care să mă umilesc. Și am înțeles că nu trebuie să fac asta. Umilirea pe care trebuie s-o căutăm nu înseamnă renunțare la demnitate ci renunțarea la imaginea falsă pe care ne-o creăm în ochii celorlalți și în proprii noștri ochi.
Vechi 09.04.2011, 16:12:16
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Nu am cerșit, am făcut altceva prin care să mă umilesc. Și am înțeles că nu trebuie să fac asta. Umilirea pe care trebuie s-o căutăm nu înseamnă renunțare la demnitate ci renunțarea la imaginea falsă pe care ne-o creăm în ochii celorlalți și în proprii noștri ochi.
Scuze, am inteles ca ai cersit.
Scopul tau e umilirea sau smerenia?
Eu ii dau dreptate lui MariS, ca nu trebuie sa cauti umilintele,trebuie sa le accepti atunci cand vin la tine.Atunci cand le cauti, esti pregatit, stii in ce "sector" urmeaza sa fi umilit.
Ori cand nu cauti umilintele, deseori vin si ne "ataca" in alte domenii decat cele la care ne asteptam noi.Aici cred eu ca-i incercarea.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
metoda brainstorming urzicuta Generalitati 35 28.06.2011 17:21:43
Mandrie sau marturisirea lui Hristos? ana ana Generalitati 53 07.06.2011 00:30:13
Despre metoda stiintifica lugrez Teologie si Stiinta 3 03.03.2011 01:35:00
Alpinista Crina Coco Popescu - motiv de mândrie pentru români camy_d Generalitati 37 25.02.2011 14:46:51
Despre mandrie oni91 Intamplari adevarate 12 16.05.2010 14:30:41