![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu de asemenea, CA SA MA CONVINGA(SA NE CONVINGA) trebuie sa o faca personal , un MIC UPDATE LA CELE CE AU FOST "odata ca niciodata" nu PRIN INTERMEDIARI care, printre altele fac si un profit considerabil, "vinzind" cele "bune foarte" ale Lui. Ma intelegi oare? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pentru ca aceasta Apucare poate fi inteleasa clar, doar atunci cand se intelege Ultima Natura a Sinelui. Dumnezeu nu poate fi pipait, nu poate fi prins cu mainile, nu poate fi vazut sub nicio forma, nu poate fi mirosit sau auzit sub forma sunetelor. Asa este si cu Sinele, (care poate fi exprimat conceptual doar prin negatii), nu are culoare, forma, dimensiune sau hotare. Ignoranta este un instinct care prolifereaza in toate actiunile noastre constiente si inconstiente, prin care percepem Sinele, cu forma, cu dimenisune, cu limitari, cu particularitati. Perceptia aceasta este indusa grosier de corp, iar subtil de afect, capacitatea mintii de a discrimina si memorie. Aceasta este 'Apucarea Sinelui'. Smerenia corect inteleasa si practicata, corecteaza progresiv aceasta perceptie inselatoare. A nu se intelege ca ne este 'furata' identitatea, de fapt gasim identitatea profunda, cea adevarata. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
'Apucarea Sinelui' este actiunea de cadere a lui in forma, dimensiune, limitare, particularitate. Cum s-ar spune "vanare de vant", caci sinele autentic nu poate fi prins in forme, n-are dimensiune, e nelimitat si fara particularitati. Si el reprezinta identitatea noastra. Am inteles bine? Corectati-ma daca nu. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si mai simplu: "Apucarea Sinelui" este perceptia noastra ca Sinele este 'Ceva'. De aici rasare mladita extrem de fina a "Iubirii de Sine" care se ingroasa pe masura ce omul trece prin experientele vietii. Acest 'Ceva' are un ecou mai mare sau mai mic in minte, de la fiinta la fiinta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cum am specificat Sinele, nu are culoare, forma, dimensiune sau hotare. O analogie afirmativa: "Sinele este ca spatiul nesfarsit". Dar daca sesizezi...deja spunem ca este 'ceva'. Sinele nu este acolo sau acolo. Aceasta intelegere maturata se mai numeste: Intelepciunea Naturii Ultime sau Adevarul Ultim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa inteleg atunci ca Sinele este Adevarul Ultim? Sau doar intelegerea lui tine de acest Adevar Ultim? Altfel spus "Ce identificati cu Adevarul Ultim: Sinele insusi sau doar intelegerea sa?". Har, smerenie si jertfa de sine.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Eu pentru aceasta M-am nascut si am venit în lume, ca sa marturisesc despre Adevar. Oricine este din Adevar ascultă glasul Meu" "Duhul Adevarului care pretudindenea esti!" Sunt multe adevaruri gen: este adevarat ca hidrogenul se combina cu oxigenul sau este adevarat ca Aurel Vlaicu a zburat.... dar Adevarul Ultim este... esenta realitatii. Intelepciunea profunda reprezinta capacitatea mintii de a percepe substanta ultima a realitatii. Aceasta esenta nu difera de natura imaculata, fara incorsetari in particularitati, a Sinelui. Dumnezeu poate fi "vazut la fata" numai in aceasta curatie desavarsita. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
|
||||
|
||||
![]()
Lipsa Cunostintei sau Ingoranta este una dintre fatetele raului...nu putem crede ca toti cei care fac rau, comit adultere,talharii, crime nu au in mintea lor ca nu este un lucru firesc sa faci acestea.
Dupa cum si cei mai multi dintre fumatori inteleg mental ca este un lucru rau si pentru suflet si pentru trup, fiind un viciu o dependenta de ceva nesanatos si totusi majoritatea nu-si gasesc resorturile, determinarea de a nu-l mai face. Cum sa ne motivam, determinam sa nu mai pacatuim, cum sa ne gasim FORTA de a ne deslipi de RAU, stiind, intelegand foarte bine ca unele lucruri pe care facem sunt rele.?! Chiar si dintre noi cei care suntem sau credem ca suntem cu adevarat credinciosi si multi frecventam asiduu biserica, nefiind ignoranti intelegem ca a ne rani prin cuvinte aspre unii pe altii, atragem un RAU , un pacat care atrage dupa sine altele multe....mandria ca noi stim cel mai bine si nu facem acel pacat (dar totusi detinem la portofoliu altceva!), mania, dispretul, judecarea aproapelui, etc. Cum sa reusim sa ne pastram calmi, echilibrati, si achidistanti fata de toti?! In cele din urma toti suntem copii aceluiasi TATA, pentru toti sufera, pe toti ne iubeste. Va rog din suflet aici pe forum sa incercam mai mult sa ne sprijinim cu dragoste si intelegere unii pe altii, decat sa ne dam in cap cu cuvinte care atrag dupa ele stari negative...manii, dezbinare,neliniste, ura, etc....sa incercam cu totii macar acum in post sa fim un pic mai buni! Sa ne propunem cu totii sa ne ajutam unii pe altii, sa alungam dihonia dintre noi, pentru ca in cele din urma vorba cuiva , la un moment dat fiecare mai patineaza in decor! Doamne ajuta! Sa facem ca RAUL dintre noi sa fie diminuat simtitor!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|