Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.03.2011, 18:37:02
luciand luciand is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.04.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Tu nu ai auzit de celebrele expresii : goagal,almanahe,hotele etc., care este??
Nu, n-am auzit de respectivele expresii! Probabi ca sunt extraterestre... Or fi de pe una din planetele "pitice" (oare ce-or fi alea - am auzit de stele pitice, dar de planete pitice inca nu).

Citat:
In sistemul nostru Solar exista 8 planete si 5 planete pitice.

Afirmatia "nu s-a gasit viata in sistemul nostru solar" exprima faptul ca NOI apartinem acestui sistem solar si Andrei desigur,se refera la viata de pe alte planete decat Terra,apartinand aceluiasi sistem Solar.Daca spunea "sistemul vostru solar", atunci era justificat comentariul tau.
Viata in sistemul nostru solar s-a gasit, crede-ma. Pe a 3-a planeta de la Soare. Poate n-ai bagat tu de seama! Dar noi suntem un grup restrans de prieteni care au aflat informatia asta... Psss, nu spune la nimeni, e inca secret...

Citat:
PS- extraterestru = extra(in afara)terestru(Terrei,Pamantului)...Deci un extraterestru poate foarte bine sa fie in acelasi sistem Solar( de exemplu pe Marte)..asa ca si cu asta ai gresit..
P.S.
De ce-ai deconspirat totul? Si eu, care ma bucuram ca am cunoscut un extraterestru!...

Last edited by luciand; 24.03.2011 at 18:40:49.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2011, 20:10:46
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de luciand Vezi mesajul
Nu, n-am auzit de respectivele expresii! Probabi ca sunt extraterestre... Or fi de pe una din planetele "pitice" (oare ce-or fi alea - am auzit de stele pitice, dar de planete pitice inca nu).
O Planeta Pitica este un corp ceresc ce orbiteaza in jurul Soarelui, are o masa suficienta pentru ca propria gravitatie sa-i permita sa atinga o forma cvasi-sferica, nu si-a curatat vecinatatea din jurul orbitei sale si nu este satelit. Toate celelalte obiecte ce orbiteaza in jurul Soarelui, exceptand satelitii, formeaza colectivitatea Corpurilor Mici ale Sistemului Solar. Conform IAU, mai multe planete pitice asteapta a fi declarate in urmatoarele luni, existand mai bine de o duzina de candidate.

Dupa doi ani de la introducerea noii categorii "Planete Pitice", Uniunea Astronomica Internationala a decis sa denumeasca toate obiectele trans-neptuniene, "Plutoizi". Plutoizii sunt corpuri ceresti ce orbiteaza in jurul Soarelui pe o axa semi-majora mai mare decat cea a lui Neptun, au suficienta masa pentru ca propria gravitatie sa le permita sa atinga o forma cvasi-sferica, si nu si-au curatat vecinatatea din jurul orbitei.

In prezent exista doar 5 corpuri ceresti ce au fost redefinite de IAU ca planete pitice, dintre care 4 au fost reclasificate ca un subansamblu cunsocut sub numele de "plutoizi": Ceres (asteroid), Pluto (plutoid), Haumea (plutoid), MakeMake (plutoid) si Eris (plutoid).
Reply With Quote
Vechi 24.03.2011, 20:20:14
luciand luciand is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.04.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
O Planeta Pitica este un corp ceresc ce orbiteaza in jurul Soarelui, are o masa suficienta pentru ca propria gravitatie sa-i permita sa atinga o forma cvasi-sferica, nu si-a curatat vecinatatea din jurul orbitei sale si nu este satelit. Toate celelalte obiecte ce orbiteaza in jurul Soarelui, exceptand satelitii, formeaza colectivitatea Corpurilor Mici ale Sistemului Solar. Conform IAU, mai multe planete pitice asteapta a fi declarate in urmatoarele luni, existand mai bine de o duzina de candidate.

Dupa doi ani de la introducerea noii categorii "Planete Pitice", Uniunea Astronomica Internationala a decis sa denumeasca toate obiectele trans-neptuniene, "Plutoizi". Plutoizii sunt corpuri ceresti ce orbiteaza in jurul Soarelui pe o axa semi-majora mai mare decat cea a lui Neptun, au suficienta masa pentru ca propria gravitatie sa le permita sa atinga o forma cvasi-sferica, si nu si-au curatat vecinatatea din jurul orbitei.

In prezent exista doar 5 corpuri ceresti ce au fost redefinite de IAU ca planete pitice, dintre care 4 au fost reclasificate ca un subansamblu cunsocut sub numele de "plutoizi": Ceres (asteroid), Pluto (plutoid), Haumea (plutoid), MakeMake (plutoid) si Eris (plutoid).
Multumesc, asta nu stiam! N-am mai fost pe la sedintele IAU din 2005...
Restul ramane cum am stabilit
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O lume fara Dumnezeu si fara suflet alicette Intrebari utilizatori 1 01.04.2011 23:38:40
Despre discriminare lrina Georgeta Generalitati 19 27.03.2011 14:11:11
romania,tara fara fara reactie iulyaan Generalitati 78 24.01.2011 10:02:13
Este posibila cununia religioasa fara nasi? Samarineanca Nunta 6 05.09.2010 12:07:08
fara casa, dar nu fara credinta! mirelat Stiri, actualitati, anunturi 5 07.08.2008 21:07:42