Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.03.2011, 18:05:06
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Melissa, cred ca Traditie 1 are dreptate in ce priveste copiii mici. Copiii mici sunt de un egocentrism crancen. Si eforturile parintilor in perioada copilariei mici sunt tocmai in sensul facilitarii deschiderii copiilor catre ceilalti.
Nu e chiar asa.. a un copil mic emana iubire in toate partile. Ai mei emana in egala masura pumni si palme.. Cate conflicte nu am aplanat la "nisip" pt ca toti copiii vor galetusa roz etc.. In timp elaborezi strategii, in functie de situatie, sa se paruiasca mai putin cu alti copii.

Cat despre copilul care spune "te iubesc" la tot pasul.. aceasta face fiul meu cel mare si consider ca este.. obositor. Mi se pare ca nu intelege sensul iubirii si mai bine tace decat sa vorbeasca lucruri neintelese si nesustinute de fapte (stiu, sunt o mama rea.. nu o spun in gluma). Degeaba copilul spune "te iubesc mami", daca ii spui de 50 de ori sa ridice creioanele de pe covor si se face ca nu aude sau nu e vorba despre el. Eu ma straduiesc (nu stiu inca cu cat succes) sa-mi invat copilul ca iubirea este jertfa, nu un sentiment caldut. Si in nici un caz.. cuvinte.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2011, 22:29:24
Melissa
Guest

Smile

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Melissa, cred ca Traditie 1 are dreptate in ce priveste copiii mici. Copiii mici sunt de un egocentrism crancen. Si eforturile parintilor in perioada copilariei mici sunt tocmai in sensul facilitarii deschiderii copiilor catre ceilalti.
Nu e chiar asa.. a un copil mic emana iubire in toate partile. Ai mei emana in egala masura pumni si palme.. Cate conflicte nu am aplanat la "nisip" pt ca toti copiii vor galetusa roz etc.. In timp elaborezi strategii, in functie de situatie, sa se paruiasca mai putin cu alti copii.

Cat despre copilul care spune "te iubesc" la tot pasul.. aceasta face fiul meu cel mare si consider ca este.. obositor. Mi se pare ca nu intelege sensul iubirii si mai bine tace decat sa vorbeasca lucruri neintelese si nesustinute de fapte (stiu, sunt o mama rea.. nu o spun in gluma). Degeaba copilul spune "te iubesc mami", daca ii spui de 50 de ori sa ridice creioanele de pe covor si se face ca nu aude sau nu e vorba despre el. Eu ma straduiesc (nu stiu inca cu cat succes) sa-mi invat copilul ca iubirea este jertfa, nu un sentiment caldut. Si in nici un caz.. cuvinte.
Vreau doar sa-ti spun ca eu reactiile foarte firesti de altfel, de la nisip si ploile de palme si pumnisori,bataia pe galetusa roz, le pun pe seama instinctelor primare cu care ne nastem..Instinctul de conservare,de autoaparare de fapt, este nativ si nu exclude iubirea...

Dar poate no, sunt eu mai iubirista,vorba lui MariS ...si la mine multe-s roz ca galetusa..:-))
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iubirea de aproape-Iubirea de vrajmasi OvidiuO Pocainta 76 19.04.2013 21:51:24
Indreptatirea de sine George.m Pocainta 17 07.12.2012 18:34:47
Indreptatirea de sine Simply_me Generalitati 5 04.08.2012 15:21:37
Spalare pacate prin suferinta sau prin facere de bine spre_rasarit Generalitati 0 09.09.2011 14:09:26
blestemul de sine fallen Intrebari utilizatori 17 16.08.2011 13:31:48