![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cartea "Dă-le, Doamne, un colțișor de rai! Chipuri de monahi care au trecut la Domnul" este o colectie de scrieri ale Parintelui Paisie care a fost publicata la implinirea a 15 ani de la trecerea sa la Domnul. Uite aici ai un fragment din cuvantul inainte, coperta primei editii, precum si un link de unde poate fi cumparata acum (s-a reeditat in 2010): http://paisieolaru.blogspot.com/2009...a-editura.html Mie mi-a placut foarte mult, am descoperit-o cand treceam printr-o perioada grea! Cartea contine si poeziile scrise de Parintele. De exemplu, poezia "Felicitare de Pasti" m-a emotionat dintotdeauna: Aș vrea ca pentru sărbători Să vă fac o bucurie Cu câteva duhovnicești flori Și câte un firicel de tămâie. Floricica este scumpă, Că-i din dragoste fierbinte, Iar tămăia v-amintește De al vostru fost părinte. Multe aș avea de spus, Dar acum sunt ocupat, Că stăpânul meu Iisus Mi-a poruncit să stau în pat. De asta deloc nu bănuiesc, Că doar fac o ascultare, Ci cu drag eu mulțumesc C-am ajuns și Postul Mare. Și dacă voi avea binecuvântare Și din pat mă voi scula, Aș vrea ca dulcea cântare De Paști să pot asculta. Va recomand cu drag s-o cititi! |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Acatistul Cuviosului Părintelui nostru Paisie Aghioritul | andreuza | Mari Duhovnici si predicile lor | 29 | 09.01.2018 15:10:58 |
Fericirile Părintelui Paisie Aghioritul | geo.nektarios | Mari Duhovnici si predicile lor | 14 | 22.03.2014 16:44:59 |
Cultura Duhului - cuvant la lansarea cartii al Parintelui Rafail | salmo | Generalitati | 1 | 24.10.2008 13:39:16 |
Cuvant la calugarire al Parintelui Rafail (partea I) | salmo | Generalitati | 1 | 24.10.2008 13:32:24 |
|