Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.03.2011, 10:49:02
ioanacluj ioanacluj is offline
Member

Data înregistrării: 22.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Te rog, nu incepe rau. Temelia face totul, asadar pune temelie pe Hristos, nu pe "eu asa fac ca asa ma simt bine si nu cred ca e rau". E mai importanta binecuvantarea lui Dumnezeu decat cea a mamei. Spovedtiti-va (intr-o manastire eventual daca altfel nu va simtiti bine) si apoi treceti la casatorie. Ai intrat pe un forum ortodox sa ceri pareri si/sau sfaturi, atunci urmeaza-le!
Toate cele bune iti doresc.

De acord.........nu am zis ca nu vreau sa ma spovedesc.........am zis ca nu pot sa fac asta in fata cuiva in care nu am incredere.

Exact la o manastire ne-am gandit si noi.

Tot incerc sa-mi iau cateva zile de concediu sa mergem undeva sa ne reculegem. De ce nu la Nicula. Cumva tot ajungem acolo, dar nu vreau sa fug de la serviciu, sa ma spovedesc repede si sa ma intorc acasa ca am bifat-o si pe asta.

Dar in lipsa unui lacas in care sa ma simt bine am explicat cum fac eu.........Nu zic ca fac bine, dar nu cred ca e total gresit. Era o parere si explicarea unei practici a mele
Reply With Quote
Vechi 23.03.2011, 11:13:31
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Eu mă gândeam dacă tu meriți un bărbat atât de bun? Oare câte aventuri ai avut la viața ta? El a făcut pușcărie pentru ale lui, și de două ori nu este pedepsit omul pentru aceleași păcate, dar dumneata cum stai? Dar mama ta? Dar mai bine să nu-mi răspunzi căci este scris la rugăciune: ''... așa dăruiește-mi Doamne ca să-mi văd păcatele mele și să nu osândesc pe aproapele meu căci binecuvântat ești Tu în vecii vecilor. Amin.'' ceva de genul ăsta.

Last edited by vsovivi; 23.03.2011 at 11:20:26.
Reply With Quote
Vechi 23.03.2011, 11:36:25
ioanacluj ioanacluj is offline
Member

Data înregistrării: 22.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Eu mă gândeam dacă tu meriți un bărbat atât de bun? Oare câte aventuri ai avut la viața ta? El a făcut pușcărie pentru ale lui, și de două ori nu este pedepsit omul pentru aceleași păcate, dar dumneata cum stai? Dar mama ta? Dar mai bine să nu-mi răspunzi căci este scris la rugăciune: ''... așa dăruiește-mi Doamne ca să-mi văd păcatele mele și să nu osândesc pe aproapele meu căci binecuvântat ești Tu în vecii vecilor. Amin.'' ceva de genul ăsta.
:)
Corect pusa intrebarea. Din nou corect ....nu voi raspunde. Asta incercam sa explic si eu ca nu poti pedepsi pe cineva de doua ori pentru ce a facut. Ce am facut eu............e problema mea si a lui Dumnezeu. Imi asum tot, nu va faceti griji. Dar nu regret. Eventual ma caiesc, dar sa regreti ce ai facut..........e tardiv. Poti vedea doar ce poti indrepta sau cum sa nu mai faci.......

Daca am lasat impresia ca-l judec............nu asta era intentia. Cred ca mai mult decat mine l-au inteles familia lui.
Reply With Quote
Vechi 23.03.2011, 11:23:39
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanacluj Vezi mesajul
De acord.........nu am zis ca nu vreau sa ma spovedesc.........am zis ca nu pot sa fac asta in fata cuiva in care nu am incredere.

Exact la o manastire ne-am gandit si noi.

Tot incerc sa-mi iau cateva zile de concediu sa mergem undeva sa ne reculegem. De ce nu la Nicula. Cumva tot ajungem acolo, dar nu vreau sa fug de la serviciu, sa ma spovedesc repede si sa ma intorc acasa ca am bifat-o si pe asta.

Dar in lipsa unui lacas in care sa ma simt bine am explicat cum fac eu.........Nu zic ca fac bine, dar nu cred ca e total gresit. Era o parere si explicarea unei practici a mele
Parerea mea este ca daca te spovedesti sa incerci sa mergi la un preot de mir,insa,pana la urma tine de cum simti tu si unde iti poarta Dumnezeu pasii.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Se poate ierta un astfel de pacat ? marianmarian Generalitati 22 05.10.2013 09:45:59
Poate mama participa la botezul propriului copil? georgeval Botezul 50 17.05.2011 14:52:08
ce se intimpla cind o persoana nu poate ierta un rau care i s-a facut? patinina34 Generalitati 135 30.06.2009 22:37:03