![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu chiar daca la ora asta am facut cea mai fericita comparatie..:-))) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1) Cea mai slaba rugaciune este cea a buzelor. 2) Rugaciunea mijlocie este cea a inimii. 3) Rugaciunea cea mai puternica este cea a mintii. Verifica explicatiile duhovnicilor si a sfintilor daca nu ma crezi. :)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca de obicei,notiunea de "sfant", ne face figuri...:-)) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Poftim marturie de la "ai tai": :) Orthodox Elder Cleopa - Starac Kleopa http://www.youtube.com/watch?v=I3RwPwvh8uA Vezi la sfarsit. Nu da detalii, doar specifica la sfarsit ideea ca rugaciunea contemplativa ("rugaciunea mintii" cum am numit-o eu) este mai mare decat "rugaciunea inimii".
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
:-))) ce tare..ne-am sincronizat..
Citeste ca explica frumos si ai sa vezi ca ordinea e cea spusa de mine...doar ca tu te refereai la punctul 7, nu la punctul 2! Ca de obicei, nu ne-am pus de acord cu notiunile ..Pentru tine doar am deschis topicul cu "Dictionar FORUM", plecand de la notiunea de SFANT si de la cea de A CONTEMPLA,pe care le intelegi/folosesti diferit de restu` lumii:-))... Last edited by Melissa; 21.03.2011 at 01:38:14. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Din crestinism rezulta ca mintea cu ratiunea este nucleul Omului Sfant. Mintea include intr-un anumit sens inima, dar doar metaforic vorbind, referindu-se la sentimente. Dar in nici un caz inima (sentimentele) nu au precedenta sau sunt in vreun fel independente de ratiune. Cele doua (ratiunea si sentimentele) se intrepatrund, ratiunea fiind cea coordonatoare, lucru evident din viata de zi cu zi in care atunci cand sentimentele sunt lasate libere, necoordonate de ratiune, toate lucrurile sfarsesc prost. Ratiunea este capul, sentimentul il urmeaza si se armonizeaza cu ea.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfantul Grigorie Palama si energiile necreate | cristiboss56 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 20 | 11.07.2014 20:37:00 |
Sfantul Grigorie Palama- teologul harului dumnezeiesc | georgeval | Generalitati | 12 | 14.11.2013 15:37:45 |
Cuvant de duminica... | heaven | Generalitati | 14 | 10.07.2011 23:18:20 |
Duminica Floriilor - Sfantul Grigorie Palama | Baciu Ciprian | Intrebari utilizatori | 1 | 28.03.2010 14:32:59 |
Dumnezeu nu a creat moartea! de la Sfantul Grigorie Palama | mihailt | Generalitati | 3 | 12.02.2010 20:37:07 |
|