Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.03.2011, 14:30:12
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Adică tot un fel de papă lapteo să ajung dacă mă iau după voi, o să capăt mândrie în tot felul de feluri și de chipuri... vegetale.

Văd că voi ați ajuns ca să înlocuiți carnea cu carne vegetală, laptele cu din ăla vegetal, până și brânza cu brânză vegetală, și chiar și ouăle, auzi acolo ouă vegetale, că sarmalele și celelate preparate și plăcinte nu le mai amintesc să nu vă vină în amintire, că iată cum până și luna o înlocuiți cu o lună vegetală, că e deja o modă, și toate poftele vi le satisfaceți exact ca până atunci înlocuind pe Lady Milka și Lady Carneea cu Lady Pasta.

Chiar nu pricepeți că postul înseamnă simplitate fără griji și probleme? Nu e cel mai simplu să nu-ți mai pese de absolut nimic? Să vezi când nu mai ai problema mâncării măcar o zi întreagă, ce simplă și frumoasă e viață... să vezi atunci cum ai să găsești bibleronul cu laptele duhovnicesc... și chiar nu ți-e milă de frații tăi: ?

Last edited by vsovivi; 17.03.2011 at 14:34:12.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2011, 14:36:59
cocorel cocorel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2011
Implicit intelegem

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Adică tot un fel de papă lapte, o mândrie în tot felulul de feluri și de chipuri...

Voi înlocuiți carnea cu carne vegetală, laptele cu din ăla vegetal, și brânza cu brânză vegetală, și chiar și ouăle, auzi acolo ouă vegetale, că sarmalele și celelate preparate, că până și luna o înlocuiți cu o lună vegetală, că e deja o modă, și toate poftele vi le satisfaceți exact ca până atunci înlocuind pe Lady Milka și Lady Carneea cu Lady Pasta .

Chiar nu pricepeți că postul înseamnă simplitate fără griji și probleme? Nu e cel mai simplu să nu-ți mai pese de absolut nimic? Să vezi când nu mai ai problema mâncării măcar o zi întreagă, ce simplă și frumoasă e viață... să vezi atunci cum ai să găsești bibleronul cu laptele duhovnicesc... chiar nu ți-e milă de frații tăi ?
ca ai rezolvat simplu cu postul: nu mai mananci nimic? Am mai citit de cei 3000 oameni care se hranesc doar cu lumina,esti unul dintre ei?
Reply With Quote
Vechi 17.03.2011, 14:50:49
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocorel Vezi mesajul
ca ai rezolvat simplu cu postul: nu mai mananci nimic? Am mai citit de cei 3000 oameni care se hranesc doar cu lumina,esti unul dintre ei?
Mă, încă n-am reușit, dar mănânc și eu câte ceva... din firmiturile care mai cad de sus, de pe la masa copiiilor lui Dumnezeu... stau la miloagă ca Lazăr și las broblema în mâna Domnului...

Cel mai mult am rezistat fără mâncare 1 zi jumate... e o stare așa frumoasă... știi că n-ai ce să-i faci... undeva între leșin și delir... dar măcar nu mai înfulec toată ziua și nu mă gândesc cu frică... la cei ce-mi fură din mâncare... deci e simplu. Sunt ca un sinucigaș care nu se mai sinucide cu mâncare și neascultarea ce vine din poftele deșarte.

Last edited by vsovivi; 17.03.2011 at 14:52:54.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2011, 15:05:41
cocorel cocorel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2011
Implicit bravo

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Mă, încă n-am reușit, dar mănânc și eu câte ceva... din firmiturile care mai cad de sus, de pe la masa copiiilor lui Dumnezeu... stau la miloagă ca Lazăr și las broblema în mâna Domnului...

Cel mai mult am rezistat fără mâncare 1 zi jumate... e o stare așa frumoasă... știi că n-ai ce să-i faci... undeva între leșin și delir... dar măcar nu mai înfulec toată ziua și nu mă gândesc cu frică... la cei ce-mi fură din mâncare... deci e simplu. Sunt ca un sinucigaș care nu se mai sinucide cu mâncare și neascultarea ce vine din poftele deșarte.
sa stii ca am incercat si eu asa si am simtit aproape o inaltare ,o curatenie sufleteasca si o stare de bucurie.Dar nu pot mereu ca mai am de lucru in gradina acum si firimituri nu prea arunca nimeni la mine daca nu-mi cumpar singur.De aceea ma interesam de care firimituri e voie.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2011, 17:22:18
CarareaImparatiei's Avatar
CarareaImparatiei CarareaImparatiei is offline
Member

Data înregistrării: 01.09.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
cele de la Inedit nu au nici conservanti, nici coloranti, nici arome adaugate.
Poti sa-mi spui, te rog, cine spune asta? Pentru ca observ multa lume care crede tot ce scrie pe ambalaj. Mai precis, daca nu scrie nimic de vreun E, inseamna ca nu are...nimic mai fals.
"Nimic nu urăște Dumnezeu atât de mult ca mândria. De aceea de la început Dumnezeu a făcut totul, ca să dezrădăcineze din sufletul omului acest păcat. De aceea am ajuns muritori, înconjurați de scârbe si de dureri [...] Așa e mândria. Nu numai că nu adaugă nimic bun vieții noastre, dar ne ia și ceea ce avem. Smerenia, dimpotrivă: nu numai că nu ne ia și ceea ce avem, dar ne adaugă și ceea ce nu avem" (Sf. Ioan Gură de Aur)
Reply With Quote
Vechi 17.03.2011, 17:45:06
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CarareaImparatiei Vezi mesajul
Poti sa-mi spui, te rog, cine spune asta? Pentru ca observ multa lume care crede tot ce scrie pe ambalaj. Mai precis, daca nu scrie nimic de vreun E, inseamna ca nu are...nimic mai fals.
zi tu care crezi ca sunt cele mai sanatoase, daca tot esti atat de informat.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2011, 18:29:11
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
care crezi ca sunt cele mai sanatoase
De la mama soacra , de la tara !
Vechi 17.03.2011, 20:12:33
vultur77's Avatar
vultur77 vultur77 is offline
Member

Data înregistrării: 22.11.2010
Locație: Maramures
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vultur77
Implicit Patericul mirenilor

Intr-o sambata,la biserica parintelui Ioan cineva a facut o masa de parastas.Au fost chemati toti oamenii din biserica.S-a nimerit sa fie acolo si un crestin care venea de departe,asa ca l-au chemat la masa.
Cand s-au adus farfuriile cu sarmale,strainul a spus cu voce tare:

-Mie sa nu imi aduceti, ca nu mai mananc carne de mai bine de cinci ani.peste cateva zile se implinesc sase.

Parintele l-a chemat deoparte si i-a spus:

-Frate, cinci ani de post i-ai pierdut intr-o clipa.Daca vrei sa postesti nu te lauda altora cu nevointa ta.Nu esti singurul de la aceasta masa care nu mananca de obicei carne.Unii au mancat acum chiar pentru a se smeri.Dar la masa e cineva care,desi nu a mancat,a avut grija ca ceilalti sa nu isi dea seama de postul sau.Nu a trambitat ca tine ca este un nevoitor.
Caci trei sunt care marturisesc in cer:Tatal,Cuvantul si Sfantul Duh,si Acestia trei UNA sunt.http://www.youtube.com/watch?v=eAQhw...eature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=7ERVv...eature=related
Reply With Quote
Vechi 17.03.2011, 20:20:51
Melissa
Guest

Implicit Foarte frumos, de retinut,dar aici nu se potriveste..

Citat:
În prealabil postat de vultur77 Vezi mesajul
Intr-o sambata,la biserica parintelui Ioan cineva a facut o masa de parastas.Au fost chemati toti oamenii din biserica.S-a nimerit sa fie acolo si un crestin care venea de departe,asa ca l-au chemat la masa.
Cand s-au adus farfuriile cu sarmale,strainul a spus cu voce tare:

-Mie sa nu imi aduceti, ca nu mai mananc carne de mai bine de cinci ani.peste cateva zile se implinesc sase.

Parintele l-a chemat deoparte si i-a spus:

-Frate, cinci ani de post i-ai pierdut intr-o clipa.Daca vrei sa postesti nu te lauda altora cu nevointa ta.Nu esti singurul de la aceasta masa care nu mananca de obicei carne.Unii au mancat acum chiar pentru a se smeri.Dar la masa e cineva care,desi nu a mancat,a avut grija ca ceilalti sa nu isi dea seama de postul sau.Nu a trambitat ca tine ca este un nevoitor.
Aici nu ne laudam ca tinem post..Aici doar schimbam opinii despre mancarea de post si despre mancarea sanatoasa..plecand de la intrebarea initiatoarei topicului, despre fermentii lactici..Asta nu inseamna nici ca tinem,nici ca nu tinem post..Inseamna doar ca vrem sa fim informati si sa ne ajutam reciproc cu raspunsuri!
Reply With Quote
Vechi 18.03.2011, 07:17:13
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de caty_deea Vezi mesajul
Daa pateul e oribil.Prefer fasolea batuta.Tofu imi pace,mai ales cel cu ardei.Merge la sandvici
se gaseste si tofu afumat,este f bun pt sandwichuri sau gatit la abur cu legume.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iaurtul Danone - cititi si va cruciti! OmuBun Generalitati 31 03.11.2014 09:54:10
soia si alte seminte nechifor bogdan Generalitati 12 27.11.2012 10:14:23
Iaurtul și sucul din gândaci miles to truth Generalitati 0 29.10.2011 12:11:16