![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
IN cartea "VEDERE DUHOVNICEASCA" veti gasi TOT ce va intereseaza despre Rugaciunea INIMII si DOABNDIREA EI! e scrisa de un pustnic athonit... anonim... care a dobandit rugaciunea si o expune simplu... cum o poate dobandi FIECARE....
la Muntele Athos la Manastirea Vatopediu se rosteste de fiecare din obste Rugaciunea: Doamne Iisuse Hristoase miluieste-ma! in soapta de fiecare... si mi-a marturisit un parinte ca daca te tii macar 3 luni de rostirea permanenta in soapta a rugaciunii inimii, o vei DOBANDI... in Vatopediu s-a facut acest experiment.... si asa e! De altfel, canonul calugarului de la Athos este numai din rostirea permanenta a rugaciunii Inimii si cate metanii poate face fiecare... |
|
|||
|
|||
![]()
in cartea Sfantul inchisorilor..spunea valeriu Gafencu unui ucenic ce voia sa deprinda a spune aceasta rugaciune sa spuna cate un cuvant la fiecare bataie a inimii...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
rugaciunea inimii savarsita permanent in inima
-usuca desfraul -potoleste furia -naste zdrobirea de inima -alunga mania -inlatura tristetea -indeparteaza obraznicia -nimiceste melancolia -aduce lacrimile -alunga lenea -lumineaza mintea etc. parintele Arsenie Boca spunea despre aceasta rugaciune ca sa spunem "Doamne Iisuse Hristoase,Fiul lui Dumnezeu" cand inspiram si "miluieste-ma pe mine pacatosul" cand expiram. |
|
|||
|
|||
![]()
Pot confirma din experienta personala, nu foarte bogata, ca rugaciunea inimii aduce aceste roade. Mare minune cate lucruri bune cu "5 cuvinte" si cele insotitoare (atmosfera pregatitoare, cea sufleteasca).
In ce priveste respiratia, cu vremea mi s-a intamplat asa cum spunea Parintele Arsenie Boca. M-am obisnuit asa. Curge firesc, ca de la sine... Totusi, respiratia imi pare doar un detaliu, esential e sa avem lucrare buna la asezarea sufleteasca, asa cred. Doamne ajuta! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciunea lui Iisus | georgeval | Rugaciuni | 51 | 11.11.2014 09:55:20 |
Rugaciunea lui Iisus | Seraphim7 | Rugaciuni | 192 | 21.07.2012 22:09:20 |
"Minunea" unui fachir si rugaciunea lui Iisus (de Arhimandrit Nicolae Drobiazghin) | andrei_im | Alte Religii | 1 | 14.05.2011 02:05:28 |
Rugaciunea lui Iisus | MadalinS | Rugaciuni | 8 | 10.04.2011 19:11:36 |
Cleopa Paraschiv Mina Dobzeu Rugaciunea lui Iisus | mihailt | Rugaciuni | 1 | 18.05.2008 13:06:37 |
|