Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.03.2011, 12:30:12
kouklakys kouklakys is offline
Banned

Data înregistrării: 16.12.2010
Locație: capitala
Religia: Ortodox
Implicit

Eu ma "feresc" de aceste "iaurturi de post" , fiind procesate in fabrici "de lapte"......
Salatele, spanacul,rosii, castraveti, ardei, loboda ....cred ca s mai sanatoase ...sau ma rog...atat cat pot fi in ziua de astazi...
Pateurile de post ...alte "E-uri" ascunse bine ...Cel mai "putin afectat" am gasit pateul de la " Antefrig"...
Doamne ajuta ....
Reply With Quote
Vechi 17.03.2011, 12:38:42
cocorel cocorel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2011
Implicit eu nu inteleg

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
mananc de asta daca nu tin post de ulei.
.
Adica ulei vegetal este sau nu este voie in acest post?Si mai vreau sa inteb daca vin este voie sa bei.Multumesc
Reply With Quote
Vechi 17.03.2011, 12:59:39
kouklakys kouklakys is offline
Banned

Data înregistrării: 16.12.2010
Locație: capitala
Implicit

Vin stiu sigur ca nu ...cat despre ulei......eu folosesc ...mai putin si doar daca este absolut necesar....

Atat timp cat mananci pentru a trai (aici - ti post ) si nu traiesti pentru a manca ...
Reply With Quote
Vechi 17.03.2011, 13:04:05
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocorel Vezi mesajul
Adica ulei vegetal este sau nu este voie in acest post?Si mai vreau sa inteb daca vin este voie sa bei.Multumesc
In calendar se specifica cand este dezlegare la vin si la ulei , dar regula dezlegarilor la ulei este mai mult pentru cei din manastiri , asta neansemnand ca nu trebuie luata in seama si de mireni . Acest post este cu mult mai aspru decat celelate posturi de peste an , si se impune sfatul duhovnicului ( de la caz la caz ) .
Vechi 17.03.2011, 17:22:18
CarareaImparatiei's Avatar
CarareaImparatiei CarareaImparatiei is offline
Member

Data înregistrării: 01.09.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
cele de la Inedit nu au nici conservanti, nici coloranti, nici arome adaugate.
Poti sa-mi spui, te rog, cine spune asta? Pentru ca observ multa lume care crede tot ce scrie pe ambalaj. Mai precis, daca nu scrie nimic de vreun E, inseamna ca nu are...nimic mai fals.
"Nimic nu urăște Dumnezeu atât de mult ca mândria. De aceea de la început Dumnezeu a făcut totul, ca să dezrădăcineze din sufletul omului acest păcat. De aceea am ajuns muritori, înconjurați de scârbe si de dureri [...] Așa e mândria. Nu numai că nu adaugă nimic bun vieții noastre, dar ne ia și ceea ce avem. Smerenia, dimpotrivă: nu numai că nu ne ia și ceea ce avem, dar ne adaugă și ceea ce nu avem" (Sf. Ioan Gură de Aur)
Reply With Quote
Vechi 17.03.2011, 17:45:06
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CarareaImparatiei Vezi mesajul
Poti sa-mi spui, te rog, cine spune asta? Pentru ca observ multa lume care crede tot ce scrie pe ambalaj. Mai precis, daca nu scrie nimic de vreun E, inseamna ca nu are...nimic mai fals.
zi tu care crezi ca sunt cele mai sanatoase, daca tot esti atat de informat.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2011, 18:29:11
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
care crezi ca sunt cele mai sanatoase
De la mama soacra , de la tara !
Vechi 17.03.2011, 20:12:33
vultur77's Avatar
vultur77 vultur77 is offline
Member

Data înregistrării: 22.11.2010
Locație: Maramures
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vultur77
Implicit Patericul mirenilor

Intr-o sambata,la biserica parintelui Ioan cineva a facut o masa de parastas.Au fost chemati toti oamenii din biserica.S-a nimerit sa fie acolo si un crestin care venea de departe,asa ca l-au chemat la masa.
Cand s-au adus farfuriile cu sarmale,strainul a spus cu voce tare:

-Mie sa nu imi aduceti, ca nu mai mananc carne de mai bine de cinci ani.peste cateva zile se implinesc sase.

Parintele l-a chemat deoparte si i-a spus:

-Frate, cinci ani de post i-ai pierdut intr-o clipa.Daca vrei sa postesti nu te lauda altora cu nevointa ta.Nu esti singurul de la aceasta masa care nu mananca de obicei carne.Unii au mancat acum chiar pentru a se smeri.Dar la masa e cineva care,desi nu a mancat,a avut grija ca ceilalti sa nu isi dea seama de postul sau.Nu a trambitat ca tine ca este un nevoitor.
Caci trei sunt care marturisesc in cer:Tatal,Cuvantul si Sfantul Duh,si Acestia trei UNA sunt.http://www.youtube.com/watch?v=eAQhw...eature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=7ERVv...eature=related
Reply With Quote
Vechi 18.03.2011, 09:19:22
CarareaImparatiei's Avatar
CarareaImparatiei CarareaImparatiei is offline
Member

Data înregistrării: 01.09.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
zi tu care crezi ca sunt cele mai sanatoase, daca tot esti atat de informat.
Prietene, nu stiu. Tocmai d-asta intrebam, sa ma informez. Nu cred ca e un secret faptul ca majoritatea alimentelor cu un ambalaj pe care scrie decat 100% natural, si niciun alt fel de informatie, sunt de fapt pline de aditivi, coloranti, conservanti, etc. Stiu ca unele dintre ele contin substante canceroase - mai ales pateul de soia. Intrebam de Inedit, pentru ca nu l-am folosit niciodata. Te rog sa ma ierti daca ti-am vorbit de sus.
"Nimic nu urăște Dumnezeu atât de mult ca mândria. De aceea de la început Dumnezeu a făcut totul, ca să dezrădăcineze din sufletul omului acest păcat. De aceea am ajuns muritori, înconjurați de scârbe si de dureri [...] Așa e mândria. Nu numai că nu adaugă nimic bun vieții noastre, dar ne ia și ceea ce avem. Smerenia, dimpotrivă: nu numai că nu ne ia și ceea ce avem, dar ne adaugă și ceea ce nu avem" (Sf. Ioan Gură de Aur)
Reply With Quote
Vechi 18.03.2011, 11:56:56
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CarareaImparatiei Vezi mesajul
Prietene, nu stiu. Tocmai d-asta intrebam, sa ma informez. Nu cred ca e un secret faptul ca majoritatea alimentelor cu un ambalaj pe care scrie decat 100% natural, si niciun alt fel de informatie, sunt de fapt pline de aditivi, coloranti, conservanti, etc. Stiu ca unele dintre ele contin substante canceroase - mai ales pateul de soia. Intrebam de Inedit, pentru ca nu l-am folosit niciodata. Te rog sa ma ierti daca ti-am vorbit de sus.
Nu am zis ca sunt 100% sanatoase. Am zis ca, dupa parerea si cunostintele mele, sunt cele mai sanatoase, fata de concurenta.
Cumpara o data pateu de la Inedit, dar alege-l pe cel simplu. Cel cu ardei rosu e putin mai colorat.
O sa-ti dai seama ca sigur nu are coloranti, iar dupa prima gustare ca nu are arome artificiale.
Poate o avea altceva, poate conservanti, nu stiu, ei zic ca nu.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iaurtul Danone - cititi si va cruciti! OmuBun Generalitati 31 03.11.2014 09:54:10
soia si alte seminte nechifor bogdan Generalitati 12 27.11.2012 10:14:23
Iaurtul și sucul din gândaci miles to truth Generalitati 0 29.10.2011 12:11:16