![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Bacteriile <> Lapte, dar nu asta e problema.
Spunea parintele Tanase ca daca tii post cu lapte de soia si cu carne de soia, pateu de soia si alte alimente cu compozitie chimica "de post" dar gust de dulce, pentru ca nu-ti poti infrana poftele, postul ala e cam degeaba, ba chiar un pacat, avea si un nume pentru asta, din pacate imi scapa momentan. |
|
|||
|
|||
![]()
stiu si eu ca postul adevarat este FOAMEA (impletita cu dragostea pt aproapele) dar ceva trebuie sa mancam mai ales cand sant si probleme de sanatate ale stomacului...
multumesc pt raspuns! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Exista in comert insa pateuri si carnati de soia, care intradevar sunt chimicale (contin "proteina din soia") si nu merita sa mananci asa ceva.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
problema e sa te obijnuiesti cu gustul si culoarea. mai ales pateul simplu are culoarea maro. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu imi mai cumpar tofu Inedit. E adevarat ca nu am studiat pateul lor :)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar are gust rau (zic eu) si culoare de ... caca )D |
|
||||
|
||||
![]()
Daa pateul e oribil.Prefer fasolea batuta.Tofu imi pace,mai ales cel cu ardei.Merge la sandvici
|
|
||||
|
||||
![]()
se gaseste si tofu afumat,este f bun pt sandwichuri sau gatit la abur cu legume.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
Si painea dospita are drojdie in ea (care drojdie e microorganism) da asta nu inseamna ca painea nu e de post.
Referitor la pateul de soia,te uiti sa nu aibe in el produse de provenienta animala. Singurul dubiu e ca anumite pateuri de post folosesc ca si colorant carminul,care se pare e extras dintr-un gandac. Eu nu stiu cine a zis ca pateul de post are gust asemanator cu cel de carne,nu are deloc gust asemanator cu cel de carne,mai gustoasa e o fasole sau o mancare de cartofi ca pateul de post. Plus are multe Euri si unora asta nu le place. Pe mine nu ma deranjeaza Eurile din pateul de soia mananc de asta daca nu tin post de ulei. (de acela care nu foloseste ca si colorant carminul).
|
|||
|
|||
![]()
Mi-a spus parintele duhovnic ca sfintii parinti au ingaduit ca mangaiere dezlagare la icre si fructe de mare in post in zilele de sambata si duminica. Explicatia a fost ca icrele nu sunt fecundate si fructele de mare nu contin sange. Acum intrebati-va si voi duhovnicii cu privire la toate nelamuririle plus ca nu prea este bine sa tii post fara binecuvantare.
In post trebuie pus accent foarte mare pe milostenie, pe iubire ,pe iertare, cautare de intelegere cu toata lumea, abtinere de la televizor , internet , de la intrarea in discutii pe teme inutile . Abtinerea de la mancare nu trebuie gandit ca un regim alimentar si cel mai important sa ne taiem poftele. Ex.: daca am pofta sa mananc cartofi prajiti atunci o sa mananc fierti sau zacusca. Am pofta sa mananc pateu de post cu rosii si castraveti atunci mananc paine cu masline, daca ma duc in vizita atunci mananc ce imi pune in fata (numai de post sa fie) s.a.m.d. si astfel ajungem la taierea voii (valabil si la bauturi). Asta-i frumusetea postului. Doamne ajuta! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Iaurtul Danone - cititi si va cruciti! | OmuBun | Generalitati | 31 | 03.11.2014 09:54:10 |
soia si alte seminte | nechifor bogdan | Generalitati | 12 | 27.11.2012 10:14:23 |
Iaurtul și sucul din gândaci | miles to truth | Generalitati | 0 | 29.10.2011 12:11:16 |
|