![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
In cazul meu,de exemplu, exista obligatia de serviciu sa ma prezint la costum si cravata si sa fiu barbierit/tuns.Cateodata poate fi un chin si ii invidiez pe talibani :) In al doilea rand ma irit crancen de la barba si ma maninca fata.In al treilea rand barbierul meu a iesit la pensie si inca nu am decis,daca as dori sa imi las barba si sa o mai si ingrijesc, sa las pe altcineva sa se apropie cu briciul de gatul meu :)
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Am un prieten cu barba, carte insa isi rade zona dintre maxilar si gat, adica partea mai de jos a barbii. Adesea il vad iritat. Momentan nu stiu prea multe, ca eu nu am ce sa imi las, insa cred ca mai mult te iriti prin barbierit, decat prin lasatul barbii.
|
|||
|
|||
|
Sincera sa fiu, cand vad un preot tuns, ras si frezat, am asa o strangere de inima. Nu pot comunica, pur si simplu, cu el. Barba ii confera preotului o infatisare ingereasca. Cui i-a venit ,,minunata'' idee sa propuna ca preotii sa-si rada barbile? Ce? Trebuie sa fie si preotii ortodocsi ca preotii catolici?
Daca Iisus si-a ras barba, sa si-o rada si preotii nostri! Daca Maica Domnului si-a tuns parul si s-a vopsit, atunci sa se vopseasca si crestinele noastre. Deocamdata noi trebuie sa le urmam atat lui Iisus cat si Maicii Domnului. Nu e cazul sa-i depasim prin nimic, caci asta ne-ar apropia de draci! Aspectul exterior are o noima, totusi, indiferent cine am fi. Preotia se cere asumata prin tot ce presupune, inclusiv prin purtarea barbii si a parului in conformitate cu traditia ortodoxa. Daca merg la spovedanie, nu e important ca preotul sa fie ultrasarmant, ci sa fie prieten al lui Hristos, sa impuna respect si evlavie prin tinuta si prin cuvant. Sa-mi dea sfatul potrivit, insuflat de Duhul Sfant. Sa simt ca vorba lui are greutate si sa n-am curajul sa vietuiesc altfel decat cum mi-a spus. Prin urmare, lasati-i pe preoti sa-si poarte barbile! Cand o sa vina un cutremur si la noi, o sa vedem noi cat de grozavi si de frumosi mai suntem! Frumusetea exterioara este un inel de aur in ratul porcului, spunea un sfant, referindu-se la femei. Iar frumusetea interioara nu se obtine cu ajutorul... frizerului! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Oricate pacate am avea, se cade sa ne luminam mintea cu cuvintele Sfintilor Parinti, spre a ne lumina intunericul.
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Mie preotii barbosi nu-mi inspira incredere. Din putinele experiente avute pana acum am reusit sa trag concluzia ca barba nu e deloc un semn al smereniei si preotiei cu vocatie ci un mijloc de a-si face reclama. Vorbesc de preotii de mir. Apoi am vazut ca sunt preoti carora barba le sta groaznic si ma intreb daca ei se uita in oglinda. Am vazut parintei tineri pe care barba nu-i caracteriza. Consider ca un preot ingrijit inspira mai multa incredere. Ca simplu credincios ma intereseaza cum gandeste preotul, ce e capabil sa faca si mai ales ce exemplu ofera. Barba ar trebui sa fie o distinctie, sa fie semn al unor merite duhovnicesti!
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu e important sa avem preoti carora sa le stea bine cu barba, ci preoti care sa ne scoata din moartea sufleteasca, sa ne fie cu adevarat parinti. Iar calitatea adevarata de parinte nu vine din privirea in oglinda, ci din unirea cu Hristos. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
daca pe un om il caracterizezi dupa haina sau aspectul exterior gresesti,incearca sa ii intri in inima lui si ai sa te minunezi ce gasesti acolo este ceia ce a pus Dumnezeu care nu se uita la chipul omului, nici la hainele cele sclipitoare,nici la averile materialnice ci la ceia ce este adunat in traista spirituala a fiecaruia.inima fiecaruia[dupa Discovery]are o memorie precum ramii in computer, daca in acea memorie il ai pe Dumnezeu, Hristos Domnul, restul e ok. Domnul sa te lumineze sa vezi cu ochii mintii.Amin. |
|
|
|||
|
|||
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Barba unui preot este foarte importanta, privit mereu de catre enoriase acesta poate zminti prin frumusetea chipului o femeie.
In alte cazuri unii preoti asi dau jos barba pentru ca schimband haina preoteasca cu un costum nimeni nu mai stie cine este omul acela si se poate duce linistit la bordel. Preotul, trebuie sa-si lase barba, este una dintre responsabilitati si concecinte ale hainei de preot, mai putin placut omului si mai mult placut Domnului. |
![]() |
| Tags |
| barba, preoti |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| BARBA | cozia | Tinuta in Biserica | 91 | 22.03.2014 01:36:58 |
| Preotii nu trebuie judecati de oameni | Ali_Ioana | Preotul | 57 | 07.09.2011 00:41:07 |
| Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat | spre_rasarit | Botezul | 3 | 08.04.2011 20:23:54 |
|
|