Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.03.2011, 21:54:35
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

PS In articolul acela, autorul scrie ca in anul respectiv pastile iudaic era intr-o joi. Unde scrie in Biblie despre aceasta ?
Se merge pe niste premize false date drept adevaruri, ca sa se ajunga la niste concluzii false date tot drept adevaruri.

PS 2. Vad ca user Camy_d apare "banned" Ce a facut ??
Reply With Quote
Vechi 14.03.2011, 22:53:58
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul

Asta as fi si eu curios sa aflu; chiar am avut curiozitatea sa citesc ultimele ei postari si nimic nu mi s-a parut deplasat sau impotriva regulilor forumului.
Reply With Quote
Vechi 14.03.2011, 23:32:33
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Si eu am observat, probabil era o persoana foarte rea. Am observat ca incepe sa devina periculos sa fii ortodox.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2011, 10:25:16
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Si eu am observat, probabil era o persoana foarte rea. Am observat ca incepe sa devina periculos sa fii ortodox.
A fost vreodata altfel decat periculos ?
Reply With Quote
Vechi 21.03.2011, 19:10:23
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

36. Nu credeti ca pentru unii forumul asta a devenit "dumnezeu" ? (adica petrec prea mult timp postand si citind mesajele altora in loc sa faca alte lucruri mai bune)
Reply With Quote
Vechi 22.03.2011, 22:38:42
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de NeInocentiu Vezi mesajul
36. Nu credeti ca pentru unii forumul asta a devenit "dumnezeu" ? (adica petrec prea mult timp postand si citind mesajele altora in loc sa faca alte lucruri mai bune)
Ce lucruri mai bune ar trebui sa faca ?
Reply With Quote
Vechi 24.03.2011, 23:13:08
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2009
Implicit

Citat:

Tu nu crezi ca intrebarea asta e pusa alandala?
Daca esti P sau NP du-te pe forumurile lor sa vezi acolo "inchinarea la idoli"....
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Reply With Quote
Vechi 28.03.2011, 13:28:58
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

37. De curiozitate, interzice Biblia canibalismul ?

38. Din cate stiu la (neo)protestanti botezul este exclusiv pentru adulti ca sa poata da marturie proprie de credinta. O persoana la 14 ani nu poate da marturie de credinta ?(sau e socotit adult)
Reply With Quote
Vechi 28.03.2011, 18:10:56
Senior Member

Implicit

Citat:
Din curiozitate: si daca nu il interzice in mod expres, ar insemna ca poate fi practicat ?

Citat:
38. Din cate stiu la (neo)protestanti botezul este exclusiv pentru adulti ca sa poata da marturie proprie de credinta. O persoana la 14 ani nu poate da marturie de credinta ?(sau e socotit adult)
"Adevarat, adevarat zic tie: De nu se va naste cineva din apa si din Duh, nu va putea sa intre in imparatia lui Dumnezeu. [...] Nu te mira ca ti-am zis: Trebuie sa va nasteti de sus." (ioan, cap. 3)

Daca un om se naste cu o problema de retard mintal, autism sau altceva care sa il impiedice sa aibe un contact cu realitatea asa cum il avem noi, si in nici un caz nu se va pune problema de a avea o constiinta religioasa. Deci, el nu va putea sa faca nici o marturie de credinta nici la 14, nici la 18, nici la 30, nici la 50 de ani.

Daca un astfel de om se naste intr-o familie care apartine de un cult in care se boteaza numai cei majori, apare o mare problema:
- daca il lasa nebotezat, i se refuza accesul in imparatia lui Dumnezeu.
- daca il boteaza fara voia lui exprimata in mod liber si constient, fara ca el sa invete principiile credintei si sa le marturiseasca, incalca doctrina (principiile) cultului religios de care apartin... si ii incalca si libertatea aceluia de a alege.

Ce este de facut intr-un asfel de caz ? Cum rezolva confratii lui problema ?

Dar sa zicem ca tot intr-o familie care apartine unei astfel de traditii se naste un copil normal din toate punctele de vedere. Sa zicem ca membrii formatiunii respective se boteaza in ziua in care implinesc 18 ani. Din pacate, copilul are un accident si moare la 17 ani si jumatate.
Ce se intampla cu el ? Mai intra in imparatia lui Dumnezeu ?
Reply With Quote
Vechi 28.03.2011, 19:26:52
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:

Biblia nu spune nici despre fumat ca ar fi pacat si totusi este.

au fost oameni naufragiati, ce au recurs la canibalism, mancand din trupurile colegilor decedati.
si in acest caz si tot ti s-ar da un canon, in BO.
banuiesc ca nu te refereai latrburile de canibali?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Raspunsuri duhovnicesti + cristiboss56 Despre Biserica Ortodoxa in general 2399 08.01.2020 11:49:42
Daca pot primi niste raspunsuri andrei23 Generalitati 28 19.06.2011 19:13:32