![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu cred acest lucru. In trimiterea pe care o faceam la articolul de pe acest site (caterisirea clericilor), reiesea ca episcopul ii lua potirul si vesmintele, semn ca el nu mai poate sluji. De aici reiese ca o astfel de liturghie nu e valida.
|
|
|||
|
|||
![]()
Din moment ce este caterisit...nu mai are dreptul sa slujeasca....imi dicteaza ratiunea...Insa la mine in oras, exista de ex. un preot greco-catolic care desi caterisit, oficiaza liturghii intr-un pod....Personal am avut o experienta nefasta cu dansul cu multi ani in urma...Preconizasem ca nu va sfarsi preot slujitor fiind si nu m-am inselat...Dumnezeu sa-l ierte si pe mine ca am povestit acest aspect.
|
|
||||
|
||||
![]()
Au fost si preoti caterisiti pe nedrept, din invidia altora. Nu cred ca acestia isi pierd harul, ba din contra, pentru smerenie li se da mai mult.
Insa un preot caterisit care o tine tot pe a lui si continua sa slujeasca si sa indemne la dezbinare si cearta, nu poate aduce vreun folos, din contra. Eu zic ca inainte de a merge la o biserica, si de a ne marturisi unui parinte, sa incercam sa-i cunoastem viata, sa ne interesam cum e si cum e parohia lui (si de la el, si de la altii). Acest lucru e foarte important fiindca daca doar credem orbeste, riscam sa fim inselati, si sa gresim.
|
|||
|
|||
![]()
În acest interviu luat de Danion vlădicii Ipolit, acesta din urmă spune la un moment dat că dacă un episcop ecumenist l-ar caterisi pe un preot fiindcă a denunțat ecumenismul drept erezie, cu alte cuvinte fiindcă L-a mărturisit pe Hristos, atunci caterisirea nu ar avea nici o importanță, iar preotul respectiv ar putea să slujească, dar într-un loc retras ca să nu provoace sminteală.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unde sa slujeasca "intr-un loc retras"? Prin apartamente? Cei care l-ar primi la randul lor ar pacatui grav. Exact asa a aparut practic stilismul. De altfel de ce sa ne mai miram de sursa afirmatiei, stim orientarile stiliste ale lui Danion si toate derapajele de cativa ani incoace. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu unul cred, la fel ca episcopul ucrainian, că o caterisire făcută pt că preotul L-a mărturisit pe Hristos, nu schimbă nimic la nivel duhovnicesc(în afară de faptul că episcopul se încarcă cu un păcat grav). „Duhul bate unde vrea” și în nici un caz nu cred că lucrează împotriva celor care Îl mărturisesc. Last edited by VladCat; 02.02.2012 at 20:27:58. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Incalcand ascultarea canonica, chiar si a unui ierarh apostat cazi in neascultare si de aici drumul pana la schisma e scurt.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Preotul misionar | Anamaria_anca | Preotul | 10 | 04.05.2015 11:29:51 |
Preot caterisit | Carmen FUNIERU | Preotia (Hirotonia) | 20 | 29.07.2010 20:40:46 |
Preotul de mir | idealist | Preotul | 9 | 22.07.2010 23:44:41 |
preotul | madalinutza | Preotul | 5 | 06.05.2009 17:33:05 |
preotul | verona | Din Noul Testament | 4 | 10.09.2008 22:30:58 |
|