![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu mai degrabă m-aș feri de așa ceva, și decât o ședință de bioterapie, mai degrabă aș participa la un maslu, șamd. Tu dacă în mod special vrei să cunoști o asemenea chestie, cum crezi tu, dar eu personal, asta dacă ar conta părerea mea, aș zice că sunt metode suspecte de vindecare... Mai consider că cei care susțin asemenea lucru- vindecarea cu bioenergii, mai degrabă se inspiră din hinduism, yoga, care sunt lucruri idolești, păgâne, și care atrag și cheamă demonii asupra practicanților... Un exemplu era o vindecătoare cunoscută din Rusia, care efectiv prelua energii de la oamenii bolnavi, nu știu ce fel de energii, pe motiv că ea îi vindeca. Și o ducea acea vindecătoare o viață de noapte plină de activitate, dimineața fiind foarte obosită, când trebuia să asiste la asemenea vindecări. Dar cineva a observat că de fapt, după câteva astfel de vindecări, vrăjitoarea a început să capete dintr-un oarecare motiv, din ce în ce mai multă energie, iar seara, în loc să fi fost obosită că de fapt ea a vindecat până la urmă o grămadă de oameni, ea era plină de viață așa încât să poată să își continue viața de petreceri... Plus că un bolnav vindecat în asemenea fel se va simți bine o perioadă foarte scurtă de timp, în așa fel că va trebui să se întoarcă înapoi la vindecător... într-o stare mai gravă ca cea dinainte, presupun... Citiți Oameni și demoni Părintele Rodion, vă dau și link http://zona4.arhiva-ortodoxa.info/4....i%20demoni.PDF
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
RASPUNDE PARINTELE TEOFIL PARAIAN: "Nu prea cunosc radiestezia, dar am aflat că ideile prin care se introduce cineva în radiestezie în general nu sunt ortodoxe. Dacă e vorba să studiezi știința spirituală a lui Rudolf Steiner ca să te învețe el ce ai de făcut și nu iei aminte la Evanghelie, înseamnă că ești mai prejos, de Ortodoxie în orice caz, pentru că Ortodoxia este superioară oricărei alte învățături. Să știți că și eu am cunoscut aici în Timișoara, când am fost eu elev de liceu, am fost în legătură cu un cerc de antropozofi, de aici din Timișoara, nu știu dacă mai trăiește cineva din aceia de atunci. Și bineînțeles că după ce m-am dus la Teologie și am văzut cât eclectism există și câtă încercare de sistematizare a unor lucruri care le-au gândit ereticii în special, am părăsit din toate puterile. Acum mă țin de Ortodoxie pentru că sunt sigur că mă duce unde trebuie." INTREBARE :Am învățat la radiestezie că suntem înconjurați de așa-zise entități malefice care ne agresează și pe care le putem alunga prin concentrare.Ce parere aveti? RASPUNDE PARINTELE TEOFIL PARAIAN: "Nu toate influențele negative sunt din puterea vrăjmașului. Sunt multe influențe negative care au altă explicație. De exemplu Domnul Hristos spune că "din prisosința inimii grăiește gura" (Matei 12, 34), sau că "din inima omului purced gândurile cele rele" (Matei 15, 19). Ori Domnul Hristos știa și El de influențele malefice. În Pateric se spune de pildă că la un părinte s-a dus un frate și i-a spus: "Părinte, ce să fac că mă luptă dracii". Și părintele respectiv zice: "Ce zici, frate, pe tine te luptă dracii? Nu se poate, nu se luptă dracii cu noi, ci cu aceia ca Moise și ca Ilie, patimile noastre sunt dracii noștri". Și spune undeva tot în Pateric că la un părinte s-a dus un frate că era luptat de duhul desfrânării și l-a rugat să se roage pentru el. Și părintele a început să se roage, și acesta tot nu era liniștit. Se duce din nou și zice: "Părinte, roagă-te pentru mine că sunt bântuit de duhul desfrânării, te-am rugat să te rogi". Și atunci părintele s-a rugat lui Dumnezeu mai cu osârdie și i s-a descoperit, a venit vrăjmașul și i-a zis: "Eu de atunci de când ai zis întâi m-am depărtat, numai că el are dracul lui - zice -, lăcomia pântecelui și somnul mult". Deci eu nu vad nimic care sa-ti dea convingerile peste cap!:-) Last edited by Melissa; 09.03.2011 at 15:49:16. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa-mi fie iertat....dar asa ma pot amuza...desi cu suras totusi plin de rezerve...
|
|
|||
|
|||
![]()
Cine sau ce te amuza Calatoareo???
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu a spus asa ceva.A spus ca nu prea cunoaste readiestezia ,deci nu putea face o asemenea afirmatie.Daca o facea, atunci spunea "cunosc radiestezia" si ne impartasea ce stia.Mai spune ca demonii nu sunt singurii care ne provoac raul.Ci si patimile din noi.Asta iar nu inseamna ca a exclus demonii din radiestezie!
Ce ai Camy?Te ia sminteala in post???? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Pentru numele lui Dumnezeu,terminati odata cu bioenergiile si toate lucrurile de genul asta care nu sunt decat de la diavol! Nu va lasati inselati de vrajmasul care cauta sa piarda sufletele noastre! Cum spunea cineva pe topicul cu visele,in citatul lui Ioan Scararul: diavolu ne face sa ne credem prooroci,prevestindu-ne deseori anumite lucruri in vise si ne face sa ne ghidam viata dupa ele. Sa ne fereasca Dumnezeu de asa ceva si sa respingem orice astfel de atac diavolesc!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Parintele avea unele pareri diferite fata de ceilalti duhovnici. |
|
|||
|
|||
![]() Citat: