Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.03.2011, 15:31:17
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
În cazul acesta va trebui mai întâi să vă puneți de acord voi ortodocșii și mai discutăm după!
Adică în ce acord să ne punem? Sau mata ai impresia că ortodoxia e un site de pe internet, și noi trebuie să ne punem de acord conținutul. În fine, e post...

După cum observ, hermeneutica improvizată de către ong-ul adventist se face că nu observă evidența.
Ia spune-mi, cum poate fi Pavel cu Hristos în următoarea propoziție?

Filipeni 1:23 „Sunt strâns din două părți: aș dori să mă mut și să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine;”

„dar, pentru voi, este mai de trebuință să rămân în trup.”

Oare cum poate fi altundeva decât în trup?

Și nu te agita așa de tare că nu găsești psyhe peste tot, Biblia nu-i pentru amatorii de rețete gata făcute. Ai auzit de apofază? De adevărul care nu se epuizează prin exprimarea lui?
Sigur că n-ai auzit pentru că primul mileniu al Bisericii ți-e cu totul străin și ție și celor care te secondează pe-aici, la fel de incompetenți dacă nu și mai rău.
Vechi 08.03.2011, 16:03:48
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Adică în ce acord să ne punem? Sau mata ai impresia că ortodoxia e un site de pe internet, și noi trebuie să ne punem de acord conținutul.
În legătură cu apocrifele. Dacă sunt doar "cărți bune de citit", ori chiar inspirate de Duhul Sfânt.

Citat:
După cum observ, hermeneutica improvizată de către ong-ul adventist se face că nu observă evidența.
Ia spune-mi, cum poate fi Pavel cu Hristos în următoarea propoziție?

Filipeni 1:23 „Sunt strâns din două părți: aș dori să mă mut și să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine;”

„dar, pentru voi, este mai de trebuință să rămân în trup.”

Oare cum poate fi altundeva decât în trup?
Cum poate? Exact așa cum explică tot el în Filip.3,21. Adică într-un alt trup nesupus stricăciunii (1 Cor. 15,51-54). Hermeneutica dumitale nu a ținut cont de această posibilitate, este? De altfel, era vorba doar de o dorință a apostolului. Dumneavoastră ați transformat-o imediat în realitate concretă.

Citat:
Și nu te agita așa de tare că nu găsești psyhe peste tot, Biblia nu-i pentru amatorii de rețete gata făcute. Ai auzit de apofază? De adevărul care nu se epuizează prin exprimarea lui?
Sigur că n-ai auzit pentru că primul mileniu al Bisericii ți-e cu totul străin și ție și celor care te secondează pe-aici, la fel de incompetenți dacă nu și mai rău.
Trebuie neapărat să-mi declin competența în întortocheatele cotloane ale teologiei bizantine? O fac, dacă vă procură plăcere intelectuală! Dar nu încercați să mă aburiți în ce privește teologia biblică. Vreți s-o revoluționați? Veniți cu textul care afirmă "nemurirea sufletului"...

Citat:
În fine, e post...
Nu-mi rămâne decât să vă urez un post cu folos!
Vechi 08.03.2011, 16:14:16
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Mai Trice., orice raspuns la intrebare il gasiti in viata Bisericii lui Hristos...Biserica a crescut si s-a dezvoltat pe marginea Bibliei si a invataturilor lui Hr. si a Apostolilor neconsemnate in Biblie; dar daca tu tii orbeste de cultul AZS, nu ai cum sa stii de Biserica lui Hristos care, pana la aparitia cultului tau, a strabatut aproape 1800 de ani ...
In acesti ani Biserica a raspuns tuturor intrebarilor si nevoilor oamenilor, pana cand, EG White a crezut ca are demnitatea de apostol si ca orice invata ea e de la D-zeu...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38