Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.03.2011, 12:06:48
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Inseamna ca ai intalnit numai adventisti. :) Marea majoritate a np cred ca exista viata dupa moarte.
Și adventiștii cred în viața după moarte. Cu o singură remarcă: viața după înviere.
Vechi 02.03.2011, 12:15:33
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Și adventiștii cred în viața după moarte. Cu o singură remarcă: viața după înviere.
Pana atunci somn de bunavoie!
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Vechi 02.03.2011, 13:15:54
ludovic ludovic is offline
Member

Data înregistrării: 15.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Marturia acestui om este similar cu a altora care au trecut prin moarte clinica. A murit sau a fost declarat mort, iar sufletul lui a calatorit intre rai si iad. Sufletul a putut vedea. vorbi, dori, cere etc. Nu este nimic care sa contravina invataturii catolice sau ortodoxe.
Ce garantii ai tu ca a fost in rai si iad? Pe baza a ce? Faptul ca asa ca considerat el nu inseamna ca a si fost in rai si iad. Daca asculti descrierile care le face te apuca rasu.
Am ascultat in intregime ceea ce a spus si multe lucruri sunt contrare cu ce invata Biblia. Am sa enumar cateva:
1)Duhul Sfant nu e o forta, ci o persoana.
2)Duhul Sfant nu intra cu forta in viata unui om, asa cum spune el, ca statea tam nesam si a intrat Duhul Sfant in el si a simtit asta ca un curent. Duhul Sfant vine peste cei care se pocaiesc si se incred in Hristos, ori el afirma ca nu era credincios.
3)Descrierea pe care o face lui Dumnezeu e total diferita de ceea ce spune Ioan in Apocalipsa cap4 :
"Îndată am fost în duh; și iată un tron era în cer și pe tron ședea Cineva.
Și Cel ce ședea semăna la vedere cu piatra de iasp și de sardiu, iar de jur împrejurul tronului era un curcubeu, cu înfățișarea smaraldului.
"

Descrierea lui e total diferita, si hilara pe deasupra.
4)Afirma cu certitudine ca nu s-ar fi pocait in veci, indiferent de cine i-ar fi vorbit despre pocainta. Doar experienta respectiva l-a ajutat sa se pocaiasca. Insa Biblia spune altceva in pilda lui Lazar si a bogatului in Luca cap 16:
Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiți în casa tatălui meu,
Căci am cinci frați, să le spună lor acestea, ca să nu vină și ei în acest loc de chin.
Și i-a zis Avraam: Au pe Moise și pe prooroci; să asculte de ei.
Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morți se va duce la ei, se vor pocăi.
Și i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți.

Asa zisa lui convertire e falsa, neaga puterea Cuvantului afirmand ca nu s-ar fi pocait in veci pe baza auzirii Cuvantului in schimb se pocaieste pe baza unor experiente "traite" in moarte clinica.

5)Afirma ca s-a pocait in timp ce era in iad. Insa Biblia afirma ca iadul e un loc unde e plansul si scrasnirea dintilor, nicidecum un loc de pocainta.

Mai sunt si alte inadvertente dar ma opresc aici.
Vechi 02.03.2011, 13:25:01
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ludovic Vezi mesajul
Am ascultat in intregime ceea ce a spus si multe lucruri sunt contrare cu ce invata Biblia.
Mai bine spus, ceea ce povesteste acest om sunt lucruri contrare cu ceea ce considerati dvs ca invata Biblia. Nu vreau sa iau la rand fiecare interpretare de mai sus. Cum am mai spus, omul nu stie multa teologie, spune doar ce a vazut si a simtit. E o experienta subiectiva, probabil nu stie sa explice prea bine, insa cine vrea sa inteleaga intelege. Iar cine cauta nod in papura gaseste si de-asta.

In rest, apropo de versetul cu"nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți."...nu v-ati regasit aici?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 02.03.2011 at 13:27:09.
Vechi 02.03.2011, 14:38:19
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Multumesc.

Dar cumva spune acest om, dupa ce s-a convertit de la ateism la credinta, ce fel de credinta are ? S-a integrat el in vreo Biserica, a aderat la vreo confesiune, sau are o credinta de tip individualist ?
Nu am ascultat nici eu cele 90 minute. El spune ca s-a "pocait" si ca acum cunoaste "adevarul". Toate cultele neoprotestante afirma ca ei sint "pocaiti" si ca cunosc "adevarul". Fiecare cu "adevarul" ei. Cred ca acest om este sincer. Experientele lui de dupa moarte nu contravin invataturilor catolice sau ortodoxe referitoare la suflet. Intimplator omul, dupa ce si-a revenit din moartea clinica, a imbratisat o religie neoprotestanta, dar nu a mentiontat-o (sau cel putin eu nu am sesizat).
Vechi 02.03.2011, 14:49:10
Member

Implicit

Citat:
Mai bine spus, ceea ce povesteste acest om sunt lucruri contrare cu ceea ce considerati dvs ca invata Biblia. Nu vreau sa iau la rand fiecare interpretare de mai sus. Cum am mai spus, omul nu stie multa teologie, spune doar ce a vazut si a simtit. E o experienta subiectiva, probabil nu stie sa explice prea bine, insa cine vrea sa inteleaga intelege. Iar cine cauta nod in papura gaseste si de-asta.
Nu am cautat nod in papura, pur si simplu sar in ochi afirmatiile acelui domn. Ori daca el, fiind un om simplu, asta a explicat ce va face sa credeti ca ceea ce el a spus e corect interpretat? Adica :
1)de unde a stiut ca a fost in iad?
2)de unde a stiut ca a fost in rai?
3)de unde a stiut ca a intrat Duhul Sfant in el?
4)de unde a stiut ca in experienta traita a vazut pe Dumnezeu si pe diavol?Poate erau ingeri? Sau proiectii ale subconstientului.

Intrebarile pot continua. Dvs credeti interpretarea lui pentru ca penticostalii pun un accent f mare pe supranatural si cum vine cineva cu o experienta o luati de buna. Pavel spune sa cercetam duhurile, voi se pare ca nu o faceti.
Experienta lui privita prin prisma Scripturii devine invalida. Eu va rog sa luati punct cu punct afirmatiile din postarea anterioara si aratati-mi unde gresesc.

Citat:
In rest, apropo de versetul cu"nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți."...nu v-ati regasit aici?
Nu rupeti versetul din context,sau mai bine zis, nu rupeti versetul in doua. Pasajul se refera la a crede pe baza experientelor "post mortem" ale cuiva in detrimentul ascultarii Cuvantului.
Vechi 02.03.2011, 17:13:01
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
Ori daca el, fiind un om simplu, asta a explicat ce va face sa credeti ca ceea ce el a spus e corect interpretat? Adica :1)de unde a stiut ca a fost in iad?

2)de unde a stiut ca a fost in rai?
3)de unde a stiut ca a intrat Duhul Sfant in el?
4)de unde a stiut ca in experienta traita a vazut pe Dumnezeu si pe diavol?Poate erau ingeri? Sau proiectii ale subconstientului.
Deci, despre ce vorbim aici? Analizam daca omul acesta a murit intr-adevar si a inviat si a povestit ce a vazut, sau analizam corecta lui interpretare asupra a ceea ce a vazut? Considerati ca minte sau ca nu stie ce a fost cu el?

Citat:
Dvs credeti interpretarea lui pentru ca penticostalii pun un accent f mare pe supranatural si cum vine cineva cu o experienta o luati de buna. Pavel spune sa cercetam duhurile, voi se pare ca nu o faceti.
Observ ca ma cunoasteti foarte bine. Insa eu nu prea mai imi amintesc ce a marturisit acel om; am ascultat mai demult si am cam uitat. Stiu insa ca a murit si a inviat si de aceea am prezentat acest link unui domn care dorea sa cunoasca astfel de oameni.
.

Citat:
Experienta lui privita prin prisma Scripturii devine invalida
Si ce anume credeti ca are mai multa credibilitate: interpretarea lui asupra a ceea ce a vazut el insusi, sau interpretarea dvs asupra ceea ce a vazut el? Cu alte cuvinte, credeti ca interpretarea dvs subiectiva este mai buna decat interpretarea lui subiectiva?

Citat:
. Eu va rog sa luati punct cu punct afirmatiile din postarea anterioara si aratati-mi unde gresesc.
Credeti ca unul dintre noi il va convinge pe celalalt ca are dreptate? Sau, ce rost ar avea, afara de deschiderea catorva subiecte de discutie care pot duce la tot atatea topice cu subiecte care se discuta la nesfarsit de cand a aparut libertatea de opinie?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 02.03.2011, 18:12:34
Member

Implicit

Citat:
Deci, despre ce vorbim aici? Analizam daca omul acesta a murit intr-adevar si a inviat si a povestit ce a vazut, sau analizam corecta lui interpretare asupra a ceea ce a vazut? Considerati ca minte sau ca nu stie ce a fost cu el?
Nu ca minte ci ca da o interpretare gresita a ceea ce s-a intamplat. Sau mai bine zis, cineva l-a ajutat sa interpreteze asa.

Citat:
Observ ca ma cunoasteti foarte bine. Insa eu nu prea mai imi amintesc ce a marturisit acel om; am ascultat mai demult si am cam uitat. Stiu insa ca a murit si a inviat si de aceea am prezentat acest link unui domn care dorea sa cunoasca astfel de oameni.
Nu va cunosc deloc, am dedus ca sunteti penticostala.
Acest om a fost in moarte clinica, care nu e totuna cu a murit si a inviat.
Pavel cand a fost rapit la cer nu imi amintesc sa fi zis ca era in moarte clinica sau ca a murit si a inviat dupa.

Citat:
Si ce anume credeti ca are mai multa credibilitate: interpretarea lui asupra a ceea ce a vazut el insusi, sau interpretarea dvs asupra ceea ce a vazut el? Cu alte cuvinte, credeti ca interpretarea dvs subiectiva este mai buna decat interpretarea lui subiectiva?
Eu nu interpretez ce a vazut el, ci analizez interpretarea lui asupra ceea ce a vazut. Si mai mult, asupra ceea ce s-a intamplat inainte sa moara(ca a intrat Duhul Sfant in el etc). Sunt lucruri care privite prin prisma Bibliei devin invalide.
Spuneai ca e un om simplu,care nu stie teologie. Ori in cazu asta te intreb, de unde stia el sa interpreteze ce a vazut?Evident ca cineva "l-a ajutat" si a dat o conotatie spirituala acestei experiente.

Citat:
Credeti ca unul dintre noi il va convinge pe celalalt ca are dreptate? Sau, ce rost ar avea, afara de deschiderea catorva subiecte de discutie care pot duce la tot atatea topice cu subiecte care se discuta la nesfarsit de cand a aparut libertatea de opinie?
eu nu incerc sa va conving de nimic,dar in momentul in care postati niste linkuri cu oameni care chipurile au fost in rai si iad atunci astept niste explicatii. Nu vi se pare corect? Din moment ce eu observ inadvertente in explicatiile lui e normal sa cer lamuriri. Asa cu povesti poate veni oricine.
De curiozitate, dvs cum verificati daca o astfel de experienta e adevarata sau falsa?
Sa presupunem ca in biserica la care mergeti vine cineva si poveste o astfel de experienta personala. Il credeti?
Vechi 02.03.2011, 20:39:44
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Ce somnoroși sunt adventiștii.
Vechi 02.03.2011, 21:44:40
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Ce somnoroși sunt adventiștii.
Esti savuroasaaaaaaaaaaaaaaaaa.....Ce te mai duce mintiucaaaaaaaaaa!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38