![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Zilnic scriam pe tabla "de asemenea" (nu "deasemenea"), "nu m-ai"/"numai"/ "nu mai" (cu exemple in context), "vedeai" (nu "vede-ai"), "ati"/"a-ti" , "va"/"v-a" etc. etc. etc. Din teoria pedagogica stiam ca memoria vizuala ajuta cel mai mult la invatare. Din clasa a V-a si pana in clasa a XII-a doar vreo 70% dintre elevi isi insuseau corect regulile scrierii in limba romana. Restul de ce nu? Pentru ca suntem diferiti, atat de diferiti. Munca de Sisif este munca profesorului. |
|
||||
|
||||
![]()
Adevarat! Pacat ca cititul a devenit ultimul lucru la care un tanar s-ar mai gandi.
|
|
||||
|
||||
![]()
Un motiv în plus pentru o probă obligatorie / eliminatorie de limbă română la examenul de titularizare în învățământ, indiferent de disciplina predată ulterior de către profesor.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
![]()
Sa nu generalizam....Sunt foarte multi tineri care citesc mult , personal cunosc o gramada...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din pacate, la cum se "impart" diplomele astazi, am avut colegi de limba romana care scriau cu greseli de ortografie pe tabla. Coruptia subrezeste tot! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La urma urmelor, nu ar fi o catastrofa, daca toti cei care nu-s facuti pentru invatatura teoretica si scrisa ar invata o meserie cinstita si cu mai putina scoala.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
În prealabil postat de Florin-Ionut
![]() E trist că mai nou nici profesorii nu știu să-i învețe pe copii să scrie corect, altfel nu-mi explic de ce unii pocesc în halul ăsta limba română. Citat:
In anii trecuti am lucrat cot la cot cu colegi din Belgia, Slovacia, Turcia, Italia samd. Am observat cu mirare ca, desi au alfabetul complicat, cu multe litere speciale, ei scriu cat se poate de corect si asta indiferent daca sunt pe MSN, Yahoo messenger sau pe mail. Adica nu le este lene sa caute caracterele speciale pe tastatura. A fost o vreme, la inceput, cand incepeam fraza cu majuscula si foloseam punctuatia chiar si pe chaturi. Dar, pentru viteza, am renuntat... In sfarsit, exista pocainta! :)
|
||||
|
||||
![]()
Cine spune ca nu avem voie sa criticam?!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|